14 találat a(z) közösségi közlekedés cimkére

Mától tanítási időszakban érvényes menetrend a közösségi közlekedésben Cikk

Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK-járatok.

A csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe április 1-jén Cikk

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani – írja a bkk.hu.

Ritkítják az autóbuszok járatszámait több vidéki városban Cikk

Újabb módosításokat vezetnek be a közösségi közlekedésben több vidéki városban: tovább csökkentik a járatok számát, mert sokkal kevesebb az utas a koronavírus-járvány miatt. Egyes településeken éjszakára, néhány helyen pedig teljesen leállt, illetve leáll a helyi autóbusz-közlekedés.

Ingyenesen utazhatnak a fővárosi álláskeresők a budapesti tömegközlekedés járatain Cikk

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Szombaton fizetni kell a parkolásért Cikk

A szombati munkanap-áthelyezés miatt a közösségi közlekedés járatain munkanapi menetrend lesz érvényben és Budapesten fizetni kell a parkolásért.

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkavállaló munkába járásának költségtérítése saját gépkocsival, a munkába járásról szóló 39/2010. (II. 26.) kormányrendelet 4. §-a szerint akkor lehetséges, ha a) a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés; … Ha egy településen általánosságban van közösségi közlekedés, milyen körülmények esetén lehet mégis kijelenteni, hogy a munkavégzés helyéhez nincs közösségi közlekedés, vagyis a munkahely az elhelyezkedése miatt nem érhető el közösségi közlekedéssel? Mi az a távolság- vagy időtartamhatár a legközelebbi közösségi közlekedési eszköz megálló és a munkavégzés helye között, ami fölött már az mondható, hogy a munkavállaló közösségi közlekedéssel nem tudja megközelíteni a munkavégzés helyét, figyelembevéve a munkavállaló korát, nemét, egészségi állapotát, illetve a terület infrastrukturális állapotát, a közvilágítás és/vagy gyalogjárda hiányát? Köszönettel: Simon Péter

Változik ma és holnap a közösségi közlekedés rendje Cikk

A március 15-ei rendezvények miatt jelentős változásokra kell számítani a fővárosi tömegközlekedésben ma és holnap.

Új piacra lép be a Mol Cikk

Többségi részesedést vásárol a Mol az ITK Holding Zrt.-ben, amelynek fő tevékenysége a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszok üzemeltetése és karbantartása.

Munkába járás saját kocsival Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hivatkozással a "Munkába járás saját kocsival – mikor téríthető?" kérdésre, a törvény értelmezésében szeretnék segítséget kérni. A 1995. évi CXVII. törvény 25. § (2) bekezdésében munkába járás költségtérítése címén meghatározott összeg 60 százaléka akkor jár, ha a) a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés; b) a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést. Kérdésem: a) ponthoz: Itt a KÖZVETLEN közösségi közlekedést érti a törvény a lakhely és a munkahely között, vagy beletartozik akár egy-két városon keresztüli átszállásokkal a munkahelyre eljutás? b) ponthoz: Hosszú várakozás alatt mennyi időt lehet érteni? Válaszát előre is köszönöm!

Útlezárások, korlátozások lesznek a fővárosban tömegközlekedésben szombaton Cikk

Szombat délután és kora este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapest belvárosában, emiatt számos járat közlekedése változik. A korlátozások érintik az M3-as pótlóbuszt és a 2-es villamost, de időszakosan akár az M1-es és az M2-es metró egyes állomásait is lezárhatják.

Március 15-e: rövidített útvonalon közlekedik több villamos és autóbusz a fővárosban Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten a március 15-ei ünnepségek miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Munkanap lesz szombaton, változik a BKV menetrendje Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten a hétvégi munkanap-áthelyezés miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Nem drágul jövőre a közösségi közlekedés Cikk

Nem tervez változást a helyközi személyszállítási közszolgáltatás tarifáiban és a fizetős úthálózat használati díjaiban a jövő év elejétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a vg.hu.

Pünkösd: változik a közösségi közlekedés menetrendje Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a pünkösd miatt, hétfőn a MÁV vonatai vasárnapi, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai ünnepnapi menetrend szerint járnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetési határozat megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close