15 találat a(z) közösségi közlekedés cimkére

Szeptember 2-ától ingyenes lehet a 14 év alattiaknak a közösségi közlekedés Budapesten Cikk

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 1-jén hagyhatja jóvá a főpolgármester kampányígéretét. Karácsony Gergely szerint járványügyi szempontból a közösségi közlekedés biztonságos, sőt: “sokkal biztonságosabb, mint az iskola, ahová a gyerekek a buszokkal és villamosokkal menni fognak” – írja a hvg.hu.

Mától tanítási időszakban érvényes menetrend a közösségi közlekedésben Cikk

Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK-járatok.

A csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe április 1-jén Cikk

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani – írja a bkk.hu.

Ritkítják az autóbuszok járatszámait több vidéki városban Cikk

Újabb módosításokat vezetnek be a közösségi közlekedésben több vidéki városban: tovább csökkentik a járatok számát, mert sokkal kevesebb az utas a koronavírus-járvány miatt. Egyes településeken éjszakára, néhány helyen pedig teljesen leállt, illetve leáll a helyi autóbusz-közlekedés.

Ingyenesen utazhatnak a fővárosi álláskeresők a budapesti tömegközlekedés járatain Cikk

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Szombaton fizetni kell a parkolásért Cikk

A szombati munkanap-áthelyezés miatt a közösségi közlekedés járatain munkanapi menetrend lesz érvényben és Budapesten fizetni kell a parkolásért.

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkavállaló munkába járásának költségtérítése saját gépkocsival, a munkába járásról szóló 39/2010. (II. 26.) kormányrendelet 4. §-a szerint akkor lehetséges, ha a) a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés; … Ha egy településen általánosságban van közösségi közlekedés, milyen körülmények esetén lehet mégis kijelenteni, hogy a munkavégzés helyéhez nincs közösségi közlekedés, vagyis a munkahely az elhelyezkedése miatt nem érhető el közösségi közlekedéssel? Mi az a távolság- vagy időtartamhatár a legközelebbi közösségi közlekedési eszköz megálló és a munkavégzés helye között, ami fölött már az mondható, hogy a munkavállaló közösségi közlekedéssel nem tudja megközelíteni a munkavégzés helyét, figyelembevéve a munkavállaló korát, nemét, egészségi állapotát, illetve a terület infrastrukturális állapotát, a közvilágítás és/vagy gyalogjárda hiányát? Köszönettel: Simon Péter

Változik ma és holnap a közösségi közlekedés rendje Cikk

A március 15-ei rendezvények miatt jelentős változásokra kell számítani a fővárosi tömegközlekedésben ma és holnap.

Új piacra lép be a Mol Cikk

Többségi részesedést vásárol a Mol az ITK Holding Zrt.-ben, amelynek fő tevékenysége a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszok üzemeltetése és karbantartása.

Munkába járás saját kocsival Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hivatkozással a "Munkába járás saját kocsival – mikor téríthető?" kérdésre, a törvény értelmezésében szeretnék segítséget kérni. A 1995. évi CXVII. törvény 25. § (2) bekezdésében munkába járás költségtérítése címén meghatározott összeg 60 százaléka akkor jár, ha a) a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés; b) a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést. Kérdésem: a) ponthoz: Itt a KÖZVETLEN közösségi közlekedést érti a törvény a lakhely és a munkahely között, vagy beletartozik akár egy-két városon keresztüli átszállásokkal a munkahelyre eljutás? b) ponthoz: Hosszú várakozás alatt mennyi időt lehet érteni? Válaszát előre is köszönöm!

Útlezárások, korlátozások lesznek a fővárosban tömegközlekedésben szombaton Cikk

Szombat délután és kora este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapest belvárosában, emiatt számos járat közlekedése változik. A korlátozások érintik az M3-as pótlóbuszt és a 2-es villamost, de időszakosan akár az M1-es és az M2-es metró egyes állomásait is lezárhatják.

Március 15-e: rövidített útvonalon közlekedik több villamos és autóbusz a fővárosban Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten a március 15-ei ünnepségek miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Munkanap lesz szombaton, változik a BKV menetrendje Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten a hétvégi munkanap-áthelyezés miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Nem drágul jövőre a közösségi közlekedés Cikk

Nem tervez változást a helyközi személyszállítási közszolgáltatás tarifáiban és a fizetős úthálózat használati díjaiban a jövő év elejétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a vg.hu.

Pünkösd: változik a közösségi közlekedés menetrendje Cikk

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a pünkösd miatt, hétfőn a MÁV vonatai vasárnapi, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai ünnepnapi menetrend szerint járnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkába járás személygépkocsival

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szja-visszatérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

PhD hallgatónak nyelvvizsgadíj kifizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs