8 találat a(z) kötelezettségvállalás cimkére

Kötelezettségvállalással zárult az „Év Terméke” díjazást vizsgáló eljárás Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a PRODUCT OF THE YEAR HUNGARY Kft. díjazási rendszerére és annak kommunikációja módosítására vonatkozó vállalásait, amelyek teljesülésével a fogyasztók számára egyértelművé válik az Év Terméke Díj tartalma. A hatóság nem állapított meg jogsértést, így bírságot sem szabott ki. A döntés iránymutató lehet a hasonló díjazási rendszereket működtető vállalkozások számára is – írja honlapján a GVH.

Ötven milliárddal alámegy a Bizottságnak az új finn büdzséjavaslat Cikk

Az EU27-ek nemzeti összjövedelmének (GNI) 1,07 százalékát, 2021 és 2027 között 1087 milliárd eurót javasol a hétéves keretköltségvetés fő összegének a hétfőn a tagállamoknak átadott tárgyalási keretben az EU soros finn elnöksége. Ez a pénzügyi kötelezettségvállalást tartalmazó összeg közel 50 milliárd euróval alacsonyabb az Európai Bizottság sokat bírált javaslatánál, olvasható a Bruxinfo oldalán.

Bt. kültag felelőssége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság kültagja személyes közreműködési kötelezettséget vállal a társaság tevékenységében (előtte nem vett részt a társaság tevékenységében). Kérdéseim: 1. A kültag felelőssége ezzel a kötelezettségvállalással korlátlan lesz-e vagy sem, azaz ezen kötelezettségvállalás fennállása alatt, ezzel egyidejűleg egyéni vállalkozói tevékenységet folytathat-e? 2. A személyes közreműködői kötelezettségvállalást kötelező-e a társasági szerződésnek tartalmazni, tehát azt módosítani kell-e a kötelezettségvállalással egyidejűleg? Válaszát előre is köszönöm!

Az Airbnb-nek módosítania kell a díjairól adott tájékoztatást Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb Ireland, private unlimited company (Airbnb) kötelezettségvállalását. Az eljárásban vállaltak alapján a társaság köteles módosítani a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásait a díjaival kapcsolatosan. A Hivatal – tekintettel a kötelezettségvállalásra – jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Kötelezettségvállalással zárult a KOMETA ügye Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a KOMETA 99 Élelmiszeripari Zrt. vállalását, amely a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással összefüggésben weboldal és a fogyasztói tudatosságot növelő kommunikációs kampány elindítását, valamint megfelelési program bevezetését foglalja magában. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki – írja honlapján a Versenyhivatal.

Kötelettségvállalás, áfa Kérdés

Tisztelt Cím! Gazdasági elsődleges rendeltetésű kultúrerdő és faültetvény igénybevételét az erdészeti hatóság az adott erdő fekvése szerinti, vagy az azzal szomszédos településen végrehajtott, az igénybe vett erdővel legalább azonos területű, azzal megegyező, vagy attól magasabb természetességi állapotú csereerdősítés elvégzésének feltétele mellett engedélyezheti. Az erdészeti hatóság az erdő igénybevételét akkor is engedélyezi, ha az igénybe vevőtől a csereerdősítés kötelezettséget megállapodás alapján más vállalkozó teljesíti. Ebben az esetben erdőt igénybe vevő más vállalkozónak a kötelezettség teljesítésért, a csereerdősítés, erdőtelepítés megvalósításáért ellenértéket fizet más gazdálkodó számára. Az ellenértéket az Áfa tv. előírásait figyelembe véve 27 százalékos Áfa terheli. Az igénybevevő az ellenértéket a megállapodás megkötésekor, a kötelezettség átvállalás napján fizeti meg, mivel a megállapodás aláírásával teljesítésre kötelezetté a más gazdálkodó válik. Esetünkben egy társaság a csereerdősítés megvalósítását, az erdőtelepítés kötelezettségének teljesítését térítés nélkül magára vállalta. A megállapodásban rögzítették, a csereerdősítés költségének összegét is. Kérdésként merül fel, hogy a térítés nélkül átvállalt kötelezettség eredményez-e a más gazdálkodónál áfafizetési kötelezettséget és ha igen, akkor az mikor válik esedékessé? Üdvözlettel és köszönettel.

Formanyomtatványok vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállaláshoz Cikk

Vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait jelentette meg honlapján a NAV.

Megdorgálta Dukai Reginát a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a „With Love” Kft., valamint a Red Lemon Kft. vállalását, amellyel módosult mind Dukai Regina mint véleményvezér (influencer) kommunikációs gyakorlata, mind a véleményvezérekkel kialakítandó marketingegyüttműködésre vonatkozó szerződéskötési gyakorlat. Emellett a GVH kötelezettségként írta elő a vállalkozások számára, hogy vállalásaik alapján oktatási célú posztokat, tájékoztató anyagot tegyenek közzé. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki – írja a GVH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. osztalékot kap kft.-től

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata új szabályok

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás feleség

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close