62 találat a(z) készpénzes számla cimkére

Pénztárgép, adatszolgáltatás Kérdés

Készpénzkorlát 2020 Kérdés

Számla kiállítása nevezési díjról Kérdés

Készpénzes számlák könyvelése Kérdés

Készpénzes számla bejelentése Kérdés

Készpénzes számlaadás esetén 2020. július 01-jétől pénztárgépbe be kell-e ütni a bevételt Kérdés

Késett készpénzes számla Kérdés

Online számlázás Kérdés

Készpénzfizetési számla, pénztárgépes nyugta: együtt vagy külön? Cikk

Nehéz elszakadni a jól megszokott gyakorlattól: a számlamásolat és a pénztárgépes nyugta összetűzése. Szabályszerű ez így? Olvasónk kérdésére Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Készpénzes számla beütése pénztárgépbe Kérdés

Készpénzes számlával kísért értékesítés és pénztárgép Kérdés

Pénztárgéphasználat Kérdés

Készpénzes és előlegszámla kiállítási/teljesítési dátumai Kérdés

A könyvelők jelentős része úgy véli, hogy a készpénzes számlánál a teljesítési napnak is meg kell egyeznie a kiállítás napjával. Mi az igazság, lehet-e készpénzes számlát kiállítani egy olyan szolgáltatásról, melynek a teljesítési napja korábban volt vagy később lesz? Például, de nem kizárólag folyamatos teljesítésű szolgáltatásnál. Az előlegszámlával kapcsolatos kérdésem pedig az, hogy lehet-e előlegszámlát az előleg összegének jóváírása előtti napokon kiállítani, a kiállítás napjával megegyező teljesítési nappal? Az Áfa tv. 59. § szerint az adókat (gondolom, főként az áfát) a jóváírás napjával kell figyelembe venni, de jelenti-e ez az is, hogy az előlegszámlának a teljesítési napjaként a pénzügyi beérkezés/jóváírás napját kell szerepeltetni, és az nem lehet korábbi? Ha tehát díjbekérő helyett valaki előlegszámlát állít ki, az szabályos-e?

Számlázás Kérdés

Kedves Hölgyem/Uram! Szállásadással foglalkozunk. Kötelező lesz jövőre már "Az én vendégszobám" program használata, és az lenne kérdés, hogy ezzel tudunk-e majd számlákat kiállítani, vagy külön kellene egy számlázóprogramot beszerezni? Ha számlázóprogramra lenne szükség, akkor tudnának-e ebben tanácsot adni, hogy honnan lehetne beszerezni, és melyik lenne megfelelő? A számlák kiállításával kapcsolatban pedig még egy kérdés felmerült: A vendégek az előleget előre elutalják. Érkezéskor pedig készpénzben fizetik a fennmaradó összeget. Megfelelő gyakorlat-e, hogy érkezéskor a teljes összegről (átutalással együtt) kiállítjuk a készpénzes számlát? Vagy mi lenne a megfelelő módja a számlázásnak?

E-számla Kérdés

A programunk lehetőséget ad e-számla kiadására, már szerződtünk egy céggel, amely az időbélyeget és a hozzá tartozó egyéb tevékenységet végzi. Nagyjából összeállítottuk a partnerek listáját, akikkel elképzelhető ez a fajta számlaátadás. Ezek után kérdéseim: – A számlabefogadótól nyilatkozatot kell kérnünk, az összes számlához szükséges adatának megadásával, plusz a fogadó e-mail-címével? – Legfontosabb kérdésem, amire nem találtam sehol sem választ, hogy a készpénzes számla mehet-e e-számlaként. A boltjainkban a nyugták és a készpénzes számlák azonnal beütésre kerülnek a pénztárgépbe, a vevő vagy a pénztárgép-nyugtát vagy a készpénzes számlát kapta a kezébe. Gyors segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close