146 találat a(z) kényszertörlés cimkére

Fokozott a NAV-ellenőrzési kockázat kényszertörölt partnerrel Cikk

Az adóellenőrzések egyik kiemelt területe idén a számlázó programok online adatszolgáltatása. Azon adóalanyok mellett, akiknek a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérése, azok is fokozottan érintettek lehetnek, akik belföldi beszerzésüket jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolították.

Kényszertörléssel megszűnt cégből kapott ingatlan adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kényszertörléssel megszűnt cégben lévő ingatlant a cégbíróság a megszűnt cég magánszemély tagjai között vagyoni hozzájárulásuk arányában felosztotta, és felhívta a földhivatalt, hogy a magánszemély tagok tulajdonjogát jegyezze be. Ebben az esetben az ingatlan értéke után a magánszemélynek vállalkozásból kivont jövedelemként lesz adókötelezettsége, illetve van-e egyáltalán adókötelezettsége, és ha van, akkor ki vallja be, és ki fizeti meg az adót (a megszűnt cégnek korábban már törölték az adószámát, bevallást ezért nem fogadott el tőle a NAV)? Köszönöm.

Cég vagyonára vonatkozó információ kényszertörléskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője végzést kapott a Cégbíróságtól, amelyben közlik a kényszertörlési eljárás miatti teendőket. Két dolog nem világos számomra: 1. Felhívják az ügyvezetőt, hogy a cég vagyonára és kötelezettségeire vonatkozóan nyújtson információt. 2. Gondoskodjon a cég iratainak elhelyezéséről és az Art. szerinti kötelezettségek teljesítéséről, és ezek megtörténtét igazolja. Kérdésem, hogy a 2. pontban szereplő igazolást, illetve az 1. pontban szereplő információt milyen formában kell megtenni, létezik formanyomtatvány, esetleg kötetlen formában, vagy elegendőek a beadott bevallások és beszámoló, valamint a cég iratőrzési helyének aktualizálása? Postán vagy elektronikus formában? Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

Áfa elszámolása kényszertörlés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. adószámát törli a NAV 06. 09-én, a Cégbíróság elindítja a kényszertörlési eljárást 09. 06-án. A NAV visszavonja határozatát 10. 26-án (az akadály megszűnése és részéről eljárási hiba miatt), majd erről értesíti a Cégbíróságot, amely az kényszertörlési eljárást megszünteti. Jogerőre emelkedett 12. 05-én. Ez idő alatt a kft. végig működött (először a tudatlanság állapotában, majd később bízva a kedvező döntésben). A nagyrészt 5 százalékos áfakulcsot felszámító vendéglátást folytató kft. negyedéves áfabevalló, mely a következő bevallásokat nyújtotta be: 1. negyedév elszámolandó adó: - 1.100 e Ft /átvihető követelés jelöléssel 2. negyedév elszámolandó adó: - 1.050 e Ft / 2.150 e Ft visszaigényelhető, kiutalást nem kér jelöléssel. A 3. negyedév elszámolandó adója : - 240 e Ft . A 3. és a 4. negyedévi bevallásokat D1 és D2 jelölésekkel a megfelelő időszakokra bontva kell beadni. A fenti eseményeket ismerve mi a teendő az egyes negyedévekre már beadott, és beadandó áfabevallásokkal kapcsolatban? Köszönöm válaszát!

Kényszertörlés Kérdés

Van két kft. Kölcsön Kft. (kölcsönadó) 5 millió forintot adott kölcsön Mázli Kft.-nek (kölcsönvevő). Mázli Kft. kényszertörlését elrendelte a bíróság, és törölte is. Hogyan kell lekönyvelni az 5 millió forintot Kölcsön Kft.-nél, és milyen hatása van a társaságiadó-bevallásra (növelő-csökkentő)? Köszönettel: Bné

50 százalékkal nőtt a kényszertörlések száma Cikk

Jelentősen, 50 százalékkal emelkedett 2018 harmadik negyedévében a magyar vállalkozásokat érintő kényszertörlések száma, ezzel a három éve javuló trend fordult meg – derül ki a Bisnode Magyarország pénteken közzétett, legfrissebb adataiból.

Tagi kölcsön sorsa kényszertörölt vállalkozásnál Kérdés

Egy bt. kényszertörlésénél (majd törlik) tagikölcsön-állomány volt. Hogyan szabadulhat meg tőle a legkedvezőbb módon?

Eszközök kezelése kényszertörlés lezárásakor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem volt még kényszertörlés alá kerülő vállalkozásunk. Az egyik kft. 2018.10.16. nappal hivatalból törölve lett. A kényszertörlés kezdetét megelőző nappal beadtunk minden bevallást és beszámolót. Azóta folyamatosan küldjük az esedékes adatszolgáltatásokat. Az egyértelmű, hogy a bevallással le nem fedett időszakokra be kell adni a 08,01,65,71 bevallásokat. Úgy gondolom, hogy törölt cégre mérleget nem kell beküldeni. A társaságnak egy gépjárműve van, amit nem használt, ezért a könyvvizsgálóval egyeztetve azt a készletek között mutattuk ki. Ennek értéke 450 ezer forint. Mi lesz a sorsa a kényszertörlés után? Nem létező cég nevén nem maradhat, a tulajdonos tagi hitel fejében kivinné. Jól értelmezem, hogy akkor áfafizetési kötelezettsége keletkezik, amit a záró áfabevallásba be kell állítani, és az áfát pénzeszköz hiányában a tulajdonos fogja megfizetni, mert neki kell helytállnia a kötelezettségekért? Arról úgy gondolom, nem lehet szó, hogy valakire rászámlázza. Mi lesz a jármű átírásának bizonylata? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Mlinár Jánosné

Kényszertörlés alatti cég számvitele, tartozásai Cikk

Kényszertörléssel foglalkozó sorozatunk második részében azt elemezzük, hogy milyen számviteli feladatok vannak kényszertörlési eljárás alatt álló cég esetében, és mi a teendő a társasággal szembeni követelésekkel?

Kényszertörlés előtti bevallások pótlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégem vezetőjének a működő cége mellett van egy "alvó cége is" – ez most derült ki számomra –, amelyre megalakulása óta semmilyen bevallást, illetve beszámolót nem adott be a hivatalos szervek felé. 2018 szeptemberében ezt a cégét kényszertörlési eljárás alá vonta a cégbíróság. A kényszertörlési eljárást közvetlenül megelőző időszakra vonatkozóan – a mi esetünkben ez 2017.01.01.–2017. 09. 15. – olvastam, hogy kell záró bevallást beadni a kényszertörlés jogerőre emelkedése előtti nappal bezárólag, de mi van ilyen esetben a 2010-2016. évi időszakokkal, azok beszámolási, illetve bevallási kötelezettségeikkel? Ezeket pótolni szükséges 2010-től? Én azt gondolom, hogy igen, de erre vonatkozóan semmilyen fórumon nem találtam eligazítást. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Slága Andrea Zsuzsanna

Cégügyek: fontos szankciós szabályt semmisített meg az Ab Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) Magyar Közlöny 154. számában kihirdetett határozata ez év december 31-ei hatállyal megsemmisítette a cégnyilvántartásról szóló 2006. évi V. törvénynek azt a rendelkezését, mely szerint ha egy céget kényszertörlési eljárásban törölnek a cégjegyzékből, akkor eltiltják azt, aki az eljárás megindításakor vagy az azt megelőző évben vezető tisztségviselő, korlátlanul felelős tag, korlátolt tagi felelősséggel működő gazdasági társaságban többségi befolyással rendelkező tag volt.

Adó- és járulékbevallások kényszertörlési eljárás alatt és után Cikk

A kényszertörlési eljárás feltételeit és az eljárás egyes szakaszaiban beadandó bevallási kötelezettségekről készítettünk összefoglalót sorozatunk első részében.

Kényszertörlés Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2018_9_3_Kenyszertorlesi_eljaras_cvk fenti hivatkozásra tekintettel: Névtelen kommentelő: Tisztelt Szakértő! Konkrét kérdéseket tettem fel, amelyekre Ön általános válaszokat adott, így két kérdés megválaszolatlanul maradt. A kérdés elküldése előtt, természetesen tanulmányoztam az Ön által hivatkozott jogszabályokat, sőt még a NAV 63. sz.információs füzetét is. Ez utóbbiból kivonatolt válasza sajnos nem volt segítségemre. Kíváncsi lettem volna, hogy miért van egy eltérő megszűnési dátum a cégkivonatban, kell-e ezzel valamit kezdeni? Kell-e a kényszertörlési eljárás befejeztével újabb beszámolót készíteni? Kérem, válaszoljon ezekre a kérdésekre is.

Kényszertörlés és felszámolás Kérdés

Ha a társaságot kényszertörlési eljárásban a cégbíróság törli, minden esetben felszámolási eljárás lesz a következmény, vagy azzal lezárt lesz az adószám? Az eljárás vége, amikor M dokumentumokat kell beadni azok azon a cég megszűntnek nyilvánítása 24/1 A megszűntnek nyilvánítás dátuma: 2018.05.30. Az eljáró bíróság határozatának száma: Cgt.13-17-004546/3 A határozat jogerőre emelkedésének időpontja: 2018.06.23. Változás időpontja: 2018.08.30. Bejegyzés kelte: 2018.08.30. Hatályos: 2018.08.30. (CK – 2018.09.01.) Ebből derül ki? Válaszát köszönöm.

Kényszertörlési eljárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft.-vel szemben kényszertörlési eljárást indított a cégbíróság. A cégkivonatban azt látjuk, hogy a kényszertörlési eljárás kezdete 07/10., de a cég megszűntnek nyilvánítása is látható a cégkivonatban, 06/04-ei dátummal. Kérdésem, hogy beszámolót milyen záró dátumig kell készíteni? Illetve, hogy az eljárás befejezését követően is kell-e még beszámolót készíteni? A NAV tájékoztatása szerint 07/10-től is kell bevallásokat adni (áfa, járulék stb) a megfelelő megszűnő kódokkal. Ez így helyes? Mi a teendő a társaságnál fellelhető vevő és szállító kintlévőséggel, tárgyi eszközzel, egyéb vagyoni elemekkel? Van-e egyéb tudnivaló a könyvelési feladatokat illetően ebben az esetben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánvállalkozói tevékenység megszüntetésekor számlázás 2.

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Cégkapuletöltés-igazolás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tbj. szerinti külföldiség igazolása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs