14 találat a(z) kártya cimkére

Nyert kártya könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozónk a cég nevében részt vett egy játékban, ahol nyert egy üzemanyagkártyát. Ezt a kártyát odaadtuk az anyagbeszerzőnknek, akinek el kell számolnia annak felhasználásáról. Kérdésünk: Hogyan kell lekönyvelni ennek a kártyának az értékét, hogy belekerüljön könyveinkbe?

Gépjárműflotta-kezelő cég, üzemanyag áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Véleménye szerint az üzemanyag áfája visszaigényelhető az alábbi esetben? Két másik forrásból ellenkező véleményt kaptunk, ezért kérném szépen, hogy amennyiben lehetséges fejtse ki részletesebben válaszát, hivatkozva jogszabályi előírásokra. Nagyon szépen köszönöm a segítségét! "Gépjárműflotta-kezelő cégnél az ügyfelek részére üzemanyagkártyát biztosítunk, szerződés szerint. Az üzemanyag-felhasználást áfával növelten kiszámlázzuk az ügyfelek részére, a bérletidíj-számlával együtt, külön tételként. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben az üzemanyag bejövő számlájának áfája visszaigényelhető-e?"

MÁV prémium kártya – áfalevonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. ügyvezetője a Budapest (itt bérel egy házat, amelyben él) és Székesfehérvár (itt van a cég központja, ahol napi szinten dolgozik) közötti munkába járására a MÁV-ot veszi igénybe. Kérdésem, hogy milyen feltétellel számolható el költségként az utazás, akadály-e, hogy az ügyvezető nem az adott vállalkozásban fizeti a járulékait? Kérdésem továbbá, hogy ha bérlet helyett MÁV prémium kártyát vásárol egy évre a kft., akkor annak áfatartalma levonható-e, van-e adóvonzata (szja, eho), illetve elszámolható-e költségként? Előre is köszönöm a válaszát!

Ha nyugdíjas, így úszhatja meg olcsóbban a nyaralást, gyógyfürdőt, vásárlást Cikk

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) által tagszervezeti tagjai számára 2012-ben bevezetett nyugdíjas kártya számos olyan kedvezmény igénybevételére jogosít, amely az ország több üzletében, szolgáltatójánál 5–10 százalékos engedményt garantál.

Jön a horgászkártya: új korszak a horgászatban Cikk

Egy ideje már közbeszéd tárgya, hogy a horgászok mintegy fél évszázada használatos „kiskönyvét”, a már ikonikussá vált horgászigazolványt hamarosan az úgynevezett horgászkártya váltja fel, amely tulajdonképpen egy plasztikkártya. A bevezetésével kapcsolatos hivatalos tájékoztatást a MOHOSZ a napokban adta ki – írja a khesz.hu.

Elégedett az MNB a fizetési rendszerrel Cikk

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa megtárgyalta és elfogadta a 2018-as Fizetési rendszer jelentést. A Tanács megállapítja, hogy az MNB által felvigyázott hazai pénzügyi infrastruktúrák 2017-ben is hatékonyan és biztonságosan működtek, magas rendelkezésre állásukkal támogatták a pénz és tőkepiacok működését, ezzel hozzájárultak a pénzügyi stabilitás erősítéséhez – olvasható az MNB közleményében.

Kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál a gépjárművezetők üzemanyagkártyával tankolnak, melyről kapnak egy nem adóügyi bizonylatot. A havi tankolásról gépjárművenként a hónap végén összesített számlát kapunk. Kérdésem az lenne, hogy a hóközi tankoláskor kapott bizonylatot le kell-e adni az üzemanyag elszámoláshoz, vagy elég a hónap végén kapott hivatalos, összesített számla? Válaszát várva Tisztelettel: Suhajdáné

Utalvány kártya elszámolása Kérdés

Egyéni vállalkozó jövedéki adós termékeket vásárol a szállító által kibocsátott utalvány kártyával. A vevő a szállitó bankszámlájára fizet be egy bizonyos összeget. Az áru megérkezésekor az utalvány kártyával fizet. Egyéni vállalkozónál hogyan kell könyvelni? Válaszát előre is köszönöm.

A kártyás vásárlások csaknem kétharmada érintéses Cikk

Folytatódott az elektronikus pénzforgalom bővülése 2017 első negyedévében: a kártyás forgalomban meghatározó lett az érintéses fizetés, a vásárlások 63 százaléka történt így, ami értékben a teljes forgalom közel felét jelentette – közölte a jegybank a honlapján csütörtökön.

Külföldi bank által adott visszatérítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy magyar illetőségű adózónak van egy külföldön vezetett bankszámlája (van kettős adóztatás elkerülő egyezmény), mely kártyás használata után a külföldi bank visszatérít neki 3 százalékot. A külföldi bank Magyarországon tudomásom szerint nem minősül kifizetőnek és értelmezésem szerint nem külföldi személy. Mégis minősíthető ebben az esetben is az szja törvény 1. mell. 8.14-es alapján adómentes juttatásnak? Mi ebben az esetben az irányadó szabály? Köszönettel

Üzletpolitikai célú kedvezmény Kérdés

Tisztelt Cím! Egyre több városban elérhető a helyi lakosoknak kibocsátott kártya, mellyel különböző kedvezmények vehetők igénybe üzletekben, szolgáltatóknál. A kártya felmutatójának kedvezményt nyújtó társaságok szempontjából az így adott kedvezmény ugye "belefér" az üzletpolitikai célból adott kedvezmény kategóriába? Azaz a kártyára adott kedvezményeket a nyújtónál nem terheli szja, áfakötelezettség? Köszönettel, Kendra Ágnes

Exportértékesítés tárolási nyilatkozattal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság EU-n kívüli vevője felé kártyaterméket értékesít. Az alapkártya önmagában nem kerül kiszállításra, de annak legyártását követően a termék raktárban tárolásra kerül, és tárolási nyilatkozattal a vevő részére kiszámlázzuk. Később kerül a kártyatermék megszemélyesítésre, és folyamatosan – a vevő jelzése alapján – részletekben kerül kiszállításra EU-n kívüli szállítási címre a már megszemélyesítéssel ellátott kártyatermék. A kérdés az, hogy a tárolási nyilatkozat alapján kiállított számla is áfamentes, annak ellenére, hogy ekkor még a termék (alapkártya) nem hagyja el Magyarországot? Ha adómentesen számlázható a tárolt alapkártya, van esetleg törvényi határidő arra, hogy mikor kell, hogy legkésőbb elhagyja a termék az országhatárt? Előre is köszönöm!

Üdülési csekk kontra SZÉP kártya: költségek, adóvonzat Cikk

A cafeteria rendszerek gyakorlati alkalmazásának legforróbb témája 2011 nyarán az üdülési csekk és az őt leváltó Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) témája. A munkáltatók szemszögéből prioritás az új juttatási elem helyes alkalmazásának megismerése, illetve az évközi váltás zökkenőmentes megoldása. Bár egyre több és több információ lát már napvilágot a témával kapcsolatban, még mindig sokan bizonytalanok a jövőt illetően.

Start - kártyák: kedvezmények kinek és hogyan? Cikk

Kit illet meg a START, START Plusz és START Extra kártya? Milyen kedvezményeket vehet igénybe a munkaadó "startos" munkavállalója után?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close