35 találat a(z) kártalanítás cimkére

Nemsokára megkezdődhet 15 ezer betétes kártalanítása Cikk

Immár hatályos a jegybank határozata, amellyel visszavonta az ALBA Takarékszövetkezet működési engedélyét. Mindez megnyitja az utat a takarék végelszámolása vagy felszámolása, illetve a betétesek kártalanítása előtt – közölte az MNB.

Még vannak kifizetetlen, zárolt számlák az orgoványi takarékszövetkezetnél Cikk

Gyakorlatilag lezárult a felszámolás alatt lévő Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet azon betéteseinek a kártalanítása, akik egyértelmű jogosultsággal rendelkeznek, és zajlik a vizsgálandó tételek, többek között az adatváltozással érintett, öröklési, illetve gyámhatósági eljárással kapcsolatos ügyek kifizetése is - közölte az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteken az MTI érdeklődésére.

Betétesek kártalanítása: még csak ezután kezdődik Cikk

Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolását. Húsz munkanapon belül így megtörténik a betétesek kártalanítása – közölte az MNB.

Kifizetési tilalom egy takarékszövetkezetnél – a betétesek kártalanítása Cikk

A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta integrációs rendszerből az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet. Ezért a törvényi előírásoknak megfelelően az MNB visszavonta az orgoványi takarék engedélyét, mert a Takarékbank Zrt. vizsgálata súlyos, a betéteket veszélyeztető hiányosságokat tárt fel a takarékszövetkezetnél. Az Országos Betétbiztosítási Alap a törvényi előírásoknak megfelelően kártalanítja a betéteseket.

Munkavállaló kártalanítása Kérdés

T. Szakértő!2009-ben megszűnt munkaviszonyról felek között peren kívüli egyesség jön létre. A 2012-ben munkáltató által fizetendő átalány kártalanítási összeg (mely meg nem kapott munkabért és juttatásokat kompenzál) melyik év jövedelmének tekintendő a társadalombiztosítás szempontjából? Kell-e a 2009. évi bérszámfejtést módosítani és a kiadott igazolásokat, járulék bevallást helyesbíteni ill. önrevezni vagy 2012-ben kell számfejteni? Ha utóbbi milyen jogviszony alapján lehet a járulék bevallásban szerepeltetni 2012-ben? (munkavállaló jogviszonya megszűnt 2009-ben!) Kell-e utóbbi esetben biztosítotti bejelentést adni 2012-ben? Köszönettel:V.K.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close