206 találat a(z) jegyzett tőke cimkére

Apportként adott ingatlan értékesítése, tőkeleszállítás Kérdés

Így kell elszámolni cégek összeolvadásakor a volt tulajdonossal Cikk

Ha két cég egyesül, és a beolvadó cég tulajdonosa nem kíván tovább tag lenni az átalakulással létrejövő cégben, akkor a jegyzett tőkét vissza kell neki fizetni – írja olvasónk, azt kérdezve: de mi a helyzet az eredménytartalékban lévő vagyonnal? Azzal is el kell számolni, vagy az maradhat a jogutód cég vagyona? A vagyonmérlegben melyik sorban kell szerepeltetni a visszafizetendő jegyzett tőkét? Kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Mit lehet és mit kell tenni tőkevesztés esetén? Cikk

A gazdasági társaságok alapításának egyik feltétele valamennyi saját tőke (induló tőke) rendelkezésre bocsátása az alapító(k) részéről a társaság javára. Ez a rendelkezésre bocsátás jöhet ténylegesen a tulajdonosoktól, tagoktól, befektetőktől. Lényege, hogy ezen olyan tartós elemek a vállalkozás tulajdonában, mellyel ő a megszűnésig rendelkezhet. Előfordulhatnak olyan esetek, amelynek keretében a saját tőke folyamatosan apad. A polgári törvénykönyv meghatározza, hogy ezek a fogyások mikortól számítanak problémásnak.

Cégtulajdonos-váltás Kérdés

Nagyot esett a 100 legnagyobb vállalat piaci tőkeértéke Cikk

A világ 100 legnagyobb vállalatának piaci tőkeértéke 11 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, ami 2009 óta a legjelentősebb visszaesés. Ebben a helyzetben még Európa teljesített a legjobban: egyedüli régióként sikerült növelnie piaci kapitalizációját a kihívásokkal teli globális makrogazdasági környezet ellenére. Az első öt vállalat – az Apple, a Microsoft, a Saudi Aramco, az Alphabet és az Amazon – sorrendje változatlan maradt – derül ki a PwC legfrissebb globális elemzéséből.

Kapott osztalék bevonása jóváhagyott osztalék forrásba Kérdés

Eredménytartalékból emelt jegyzett tőke megszűnés esetén Kérdés

Üzletrész értékesítésének adózása, ha az eladási ár magasabb a jegyzett tőkénél Cikk

Ha egy kft. teljes egészében értékesítésre került, az eladási ár magasabb volt, mint a jegyzett tőke értéke, ilyen esetben a különbözet hogyan adózik, illetve esetlegesen milyen költségeket lehet még figyelembe venni? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Apport Kérdés

Üzletrész-értékesítés Kérdés

Tőketartalék megosztása tőkeleszállításkor Kérdés

Tőketartalék, saját üzletrész visszavásárlása – adózás és könyvelés Cikk

Egy kft. visszavásárolná a korábban magánszemély tulajdonosa által egy másik kft.-nek eladott üzletrészét. Rendezné a másik kft. tőketartalék-juttatását is. Az ügyletről és annak könyveléséről kérdezett olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Ingatlanértékesítés, jegyzett tőke Kérdés

Személygépkocsi apportja, tőkeemelés kérdése Kérdés

Beolvadással létrejövő gazdasági társaságban részesedés értéke Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1