17 találat a(z) jegy cimkére

7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések között Cikk

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain – közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.

Itt van július elseje: élesednek a különadók, drágul az élet Cikk

Élesednek a különadók, nagyobb lesz a jövedéki adó is, megdrágul az alkalmi munkások foglalkoztatása. Sok okmány lejár, csak az autósok kapnak egy kiskaput, és igaz, nem 1-jétől, hanem másodikától, de SZÉP-kártyával sem lehet majd ételt venni. Összegyűjtöttük, mi minden változik, ahogy elkezdődik az év második fele – írja a hvg.hu.

A nyári menetrend lép életbe a MÁV-nál és a Volánnál Cikk

A nyári menetrend a Volánbusznál június 16-án, a vasútnál pedig június 18-án lép életbe, a turisztikai helyeket sűrűbben kiszolgáló menetrendek augusztus 28-áig lesz érvényben – közölte MÁV pénteken az MTI-vel.

MÁV jegy, áfalevonás Kérdés

Megújulnak a BKK jegy- és bérletkiadó automatái Cikk

Megújulnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatái, a készülékek működését a vásárlók igényeihez igazítják, a hálózat üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és gazdaságilag fenntarthatóbb lesz – közölte a társaság.

Nem kell jegy és bérlet az alsósoknak áprilisban a MÁV és a Volán járatain Cikk

Az alsó tagozatos diákok áprilisban díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain – közölte a MÁV-Volán-csoport közleményben csütörtökön az MTI-vel.

Helyi személyszállítási közszolgáltatás Kérdés

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Rendezvényszervező egyéni vállalkozó, költség minősítése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyéni vállalkozó gyermekrendezvényt szervez, a gyerekzsúrok alkalmával a gyerekeket uszodába viszi, ahol béreltei díjat és belépőjegyeket vesz a gyerekeknek, ezek a költségek igénybe vett szolgáltatásnak minősülnek? A rendezvény során felmerülő egyéb költségek között van olyan tétel, mint például édesség, csokoládé. Ezek a költségek is a bevételszerző tevékenységhez kapcsolódnak, azonban még mindig anyagköltségről beszélünk? Az egyéni vállalkozó a rendezvényért mint szolgáltatáscsomagért számlát állít ki a megrendelő szőlők felé. Köszönöm szíves válaszukat. Üdvözlettel: Szabó László

Ezeken a vasútvonalakon kaptak el legtöbb bliccelőt Cikk

Mérséklődik a vonatokon a nem fizető utasok száma: míg 2016-ban 45 ezer, 2017-ben 36 ezer, idén október végéig már csak 27 ezer menetjegy nélkül utazót szűrtek ki a jegyvizsgálatok során.

Káosz a vasúton – elfogytak a jegyek az IC-vonatokra Cikk

Ötven InterCity és EuroCity vonatra nem fértek fel az utasok a hosszú hétvégén – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület, amely szerint meg kell kezdeni a MÁV-Start félreállított kocsijainak forgalomba helyezését – jelent meg a napi.hu-n.

Új jegyvásárlási szabály a BKK-nál Cikk

2018. szeptember 1-jétől új jegyvásárlási szabályok lépnek életbe a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre. Aki ezt elmulasztja, a vonaton csak pótdíj fizetése mellett vásárolhat kiegészítő jegyet. Olyan, közigazgatási határon kívül eső megállónál felszállva, ahol nincs pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata, továbbra is pótdíjazás nélkül lehet megvenni a jegyet a HÉV-en – közölte a BKK.

Emelt árú nyugdíjas villamosokat vet be a BKK Cikk

Vasárnap elindulnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV nosztalgiajáratai, elsőként a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között közlekedő 611-es pályaszámú favázas villamossal lehet majd utazni.

BKK: új módszerrel szűrnék ki a hamisított jegyeket és bérleteket Cikk

A hamisítás visszaszorítását célzó alkalmazást tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ennek segítségével az ellenőrök könnyebben azonosítani tudják a jegyeket és a bérleteket – közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

Utazási költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy belföldi kiküldetés tömegközlekedéssel történő utazási költségét elég, ha jeggyel igazolja a dolgozó, amit a kiküldetési útnyilvántartáshoz csatol, vagy számlát is kell hoznia a munkáltató nevére? Kérdésem az is, hogy a munkába járást is elég-e bérlettel, jeggyel igazolni vagy kell a számla? Az is érdekes, hogy kedvezményes jegyről, bérletről adnak-e számlát a cég nevére (úgy tudom, nem, mert a kedvezményt a személy veszi igénybe)? A december 10-étől bevezetendő kedvezményes e-jegyek elszámolhatók? Előre is köszönöm a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Engedményezett követelés

Nagy Norbert

adószakértő

Bt.-ből kft.-vé átalakulás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Macskatenyésztés: milyen formában? Őstermelő?

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs