285 találat a(z) jövedéki adó cimkére

Emelnék az idegenforgalmi adót, az üzemanyag jövedéki adóját is módosítanák Cikk

Az üzemanyag jövedéki adóját egyértelműsítő, egyes egészségügyi szolgáltatások adómentességét biztosító, az idegenforgalmi adó emelésére lehetőséget adó, valamint a cafeteria szabályait meghatározó módosításokat fogadott el a jövő évi adótörvény-javaslatokon az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága részben a kormány, részben a kormánypártok kezdeményezésére.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Nemcsak üst, de még ezek is kellenek pálinkafőzéshez Cikk

Egy kft. a pálinkafőzést szeretné fő tevékenységi körébe felvenni. A kft. most alakulna. Milyen speciális szabályok (bejelentési kötelezettségek) vonatkoznak a pálinkafőzésre, ha valaki üzletszerűen szeretne ezzel foglalkozni? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász válaszol.

Jövedéki adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adalékolatlan gázolajat szerez be, amelyet a megrendelő részére továbbszámláz aggregátor üzemeltetéséhez. Szükséges-e jövedéki engedély az értékesítéshez? Hogyan jár el helyesen a kft.? Válaszukat előre is köszönjük.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Óriási drágulás, növekvő feketekereskedelem és összeomlás fenyegeti a dohányipart Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint a piac teljes összeomlásához vezetne, ha elfogadná az Országgyűlés a dohánytermékekre vonatkozó új jövedékiadó-emelési javaslatot – közölte a szakmai szervezet az MTI-vel.

Brüsszel elfogadta a pálinkát, ám újabb jogi eljárást indított a jövedéki adó miatt Cikk

Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen – közölte az uniós bizottság sajtószolgálata csütörtökön. Az NGM szerint a kérdéses szabályozás nem diszkriminatív.

Jövedéki adó áfaalapot képez-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy szeszfőzde, mely bérfőzetéssel foglalkozik. A kérdésem a következő: a bérfőzetőktől beszedett jövedéki adó a bérfőzésről kiállított számla adóalapját képezi-e, ha a főzde csak akkor fizeti be a vámhatóság felé a jövedéki adót, ha elérte az 500 ezer forintos értékhatárt? Válaszát előre is köszönöm!

Kereskedelmi gázolaj utáni visszaigénylés önellenőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőként kereskedelmi gázolaj után havi gyakorisággal igényeltem vissza vállalkozás részére jövedéki adót. A visszaigénylés feltétele a gépjármű adatainak és üzemanyagkártyájának haladéktalan bejelentése. Feledékenységből a bejelentést elmulasztottam megtenni. Úgy tájékoztattak, hogy havi bevallásokról erre az autóra vonatkozó visszaigénylés összegét havi gyakorisággal önrevízióval mínuszoljam le. Majd a bejelentést követően a visszajáró jövedéki adó megfizetése után ismételjem meg a visszaigénylést minden hónapra vonatkozóan. Kérdésem: ha egy éven belül vagyok a mulasztással, akkor miként tudom szabályosan megtenni a jövedéki adó önrevízióját, és ismételt megigénylését? Köszönettel.

Jövedéki adóelőleg befizetése Esemény

Új törvény a jövedéki adókról Cikk

Új törvény lesz a jövedéki adókról. Az erről szóló jogszabály tervezete ma jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján. A tervezet április 1-jéig véleményezhető.

Áfából és szja-ból többet, de volt, amiből kevesebbet kaszált az állam Cikk

Az év első hónapját 92,2 milliárd forintos többlettel zárta az államháztartás központi alrendszere. A stabil államháztartási gazdálkodást jelzik a kedvező adatok, miszerint a központi költségvetés 17,6 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 41,2 milliárd forintos, illetve az elkülönített állami pénzalapok 33,4 milliárd forintos szufficitet mutattak januárban – olvasható az NGM honlapján.

Mezőgazdasági visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasággal foglalkozó társaság benyújtotta "mezőgazdasági visszaigénylését" 2014. évre a számlákkal együtt. A gépek tankolása egy üzemanyagkútról történik időszakos elszámolással, tehát a számlák teljesítési ideje megegyezik a fizetési határidővel, a számlakiállítás ideje előbbi időpont. Most a bt. kapott a NAV-tól egy levelet, melyben közölték, hogy "a számla kelte nem lehet korábbi, mint a teljesítés időpontja. A teljesítés időpontja alatt a felhasználás időpontját kell érteni nem pedig a pénzügyi teljesítés idejét. A hiba javítása után a bevallását ismételten ÚJKÉNT benyújthatja". Ön szerint mi a teendőnk?

Jövedékiadó-köteles termékek Kérdés

Betéti társaság bérelt üzlethelyiségben (már építésnél azzá lett nyilvánítva) szeretne palackozott szeszesitalokat, bort, sört, égetett szeszesitalt értékesíteni édességek mellett, lakosság részére. Az a kérdésünk, hogy milyen engedélyekre van szüksége, és milyen hivatal állítja ki azokat? Egyáltalán kell-e engedély, vagy csak be kell jelenteni, de hova? Az árukészletéről nem vezet tételes nyílvántartást, ezekről a termékekről kell-e? Tevékenységi körében nem szerepel jelenleg ez a tevékenység, ha meg tudná adni, milyen számon kell bejelenteni, nagyon megköszönnénk. Egyébként is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Molnárné

Megint többet adóztunk, sokkal Cikk

Mintegy 665 milliárd forinttal több adóbevételt könyvelhetett el a költségvetés az előző év első tizenegy hónapjához viszonyítva – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close