22 találat a(z) hitelkamat cimkére

Koronavírus miatti hitelkamat-fizetés felfüggesztése Kérdés

Hitelkamat Kérdés

Tisztelt Adózóna! Éves záráskor a mérlegkészítésig ki nem fizetett, előző évre járó hitelkamatot passzív időbeli elhatároláskánt vagy a bankkal szembeni kötelezettségként kell előírni? Válaszukat előre is köszönöm!

A fix kamatozású lakáshitelre váltás lehetőségéről tájékoztatnak a bankok Cikk

A következő hetekben kapja meg a változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelek többsége a banki tájékoztató levelét arról, hogy a kamatkockázat miatt célszerű lenne fix kamatúvá alakítania szerződését – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Őstermelő hitelkamat Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném szíves tájékoztatásukat. Mezőgazdasági tevékenységet folytató családi gazdaság egyik tagja a nevére vett termőföldet az állami földértékesítés keretében. Ezen földre bérleti díjat kap, művelni nem áll módjában. A földvásárlást az MFB által nyújtott hitelből finanszírozta. Kérdés: a családi gazdaság bevétele-e a kapott bérleti díj, és vele szemben a felvett hitel kamatát elszámolhatjuk-e költségként? Amennyiben igen, a megfizetett kamat után adókedvezmény érvényesíthető-e? Szíves válaszukat köszönöm.

Emelkedik a lakáshitelek kamata Cikk

Megnőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai a pénzpiaci kamatok emelkedése miatt – írja a hétfői Világgazdaság.

Lombardhitel kamat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély az általa vásárolt telekre ingatlant (lakóházat) kíván építeni, eladás céljára (nem üzletszerű). Ehhez szabad felhasználású lombard hitelt kiván felvenni pénzintézettől. Kérdésem: a hitel kamata, ha nem nevesített építési hitel, akkor is elszámolható költségként? Mint magánszemély nem alanya az áfának, így az építkezés során felmerült áfát nem tudja visszaigényelni, de az építkezés befejezésekor, az értékesítéskor sincs ugye áfa-felszámítási kötelezettsége? Köszönettel.

Újabb mentőöv a hiteleseknek: a kamatkedvezmény is adómentes lesz Cikk

Jövőre már nem kell kamatkedvezményből származó jövedelmet megállapítani, és az után közterheket fizetnie a hitelintézetnek, ha a hitelre, kölcsönre azért nem számol fel kamatot, hogy a fizetésképtelen magánszemély fizetőképességét helyreállítsa – ezt a kedvező változtatást is tartalmazza az szja-törvény módosítása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3