6 találat a(z) halastó cimkére

A halastó, az alvállalkozás és a 373 milliós uniós támogatás Cikk

A Fővárosi Főügyészség uniós támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt emelt vádat az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása alapján indult bűnügyben egy halastó tulajdonosa ellen. A bíróság megállapította a bűnösséget, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbez – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében, amit szerdán juttatott el az MTI-hez.

Halastó bérbeadása Kérdés

Be kell jelenteni a kisebb halastavakat is Cikk

A vonatkozó jogszabály módosulása miatt, mostantól kapacitástól függetlenül regisztrálniuk kell az állattartóknak minden halastóval rendelkező haltartó tenyészetet, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A jogszabályváltozásból adódó bejelentési kötelezettség egyszerűen, néhány lépésben teljesíthető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül.

Halastó számviteli elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013 óta a halastó a földtörvényben nincs besorolva a mezőgazdasági hasznosítású földterület kategóriába. Ebben az esetben aktiválhatom külön a földterületet és külön a halastavat, mint felépítményt? Ebben az esetben lehet egy tulajdonosa a földnek, amin a halastó van, és külön tulajdonosa, a halastónak? 2013 előtt a földtörvény szerint a halastó mezőgazdasági hasznosítási földterület volt. Ebben az esetben meg lehetett bontani földterületre és külön halastóra az aktiváláskor? Lehetett ebben az esetben is külön tulajdonosa a földterületnek, és külön tulajdonosa a halastónak? Köszönöm a válaszát.

Ne dőljön be a reklámnak: szinte mindenütt kötelező az állami horgászjegy! Cikk

A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy Magyarországon horgászati tevékenység kizárólag állami horgászjegy birtokában folytatható. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól.

Halastó üzemeltetés könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. halastavat vásárolt sporthorgászat céljából. Napijegyet ad ki (nyugtatömböt használ). Ezt alaptevékenység bevételeként 27 százalékos áfával könyveljük. Viszont nem tudunk megegyezni abban, hogy a telepített hal anyag, vagy áru? A napijegy fejében bizonyos mennyiségű halat elvihet, így akár értékesítésként is felfoghatnánk. Ezen kívül a tevékenységi körnek tartalmaznia kell-e a TEAOR 9319 Egyéb sporttevékenységet, és ha igen, akkor vonatkoznak-e rá valamilyen speciális szabályok? Válaszát előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

A kft. eladásra került – mi a teendő ilyenkor?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Háromoszlopos beszámoló?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Parkolás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink