14 találat a(z) gyanúsított cimkére

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

20 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumban kipattant vesztegetési ügynek Cikk

A gyanúsítottak közül hét volt vagy jelenlegi minisztériumi tisztviselő ellen folyik nyomozás – írja a hvg.hu.

16 gyanúsított egy fiktív számlákat kiállító bűnszervezetben Cikk

Fiktív számlákat kiállító bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a házkutatások során több gépfegyvert és pisztolyt is találtak – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Mindenki gyanús lehet az új büntetőeljárási törvény szerint Cikk

Július 1-jétől eljárást lehet indítani titokban bárkivel szemben, aki bűncselekmény gyanúsítottjaként szóba jöhet. Ehhez elég lehet egy első körben megalapozatlannak minősített feljelentés, illetve a hatóságok birtokába jutott, jogsértésre utaló bizonytalan információ is – írja blogján Magyar György ügyvéd.

Gyanúsított a NAV osztályvezetője Cikk

Több mint félmillió forintért cserébe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetője egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki, ellene és két társa ellen eljárás indult – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője pénteken az MTI-vel.

Ötven millió forint csak az adócsalás – elfogták a szökésben lévő gyanúsítottat is Cikk

Elfogták egy négy évvel ezelőtti 180 millió forintos költségvetési csalási ügy utolsó gyanúsítottját a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szerdán – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség péntekent.

Egymillió eurós pénzmosás, négy gyanúsított Cikk

Egymillió eurós (315 millió forint) pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vett négy férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön.

Van gyanúsítottja a volt NAV-munkatárs feljelentésének Cikk

Van gyanúsítottja a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek a HírTV értesülését.

Amikor a NAV gyanúsítottként hallgat ki Cikk

Mit tehet, ha a kihallgatáson közlik Önnel a gyanúsítás szövegét?

Vesztegetéssel gyanúsítanak három APEH-munkatársat Cikk

Vádemelési javaslattal zárta le a rendõrség a nyomozást hét ember, köztük három adóhivatali köztisztviselõ ügyében, akiket vesztegetéssel, okirat-hamisítással és más bûncselekményekkel gyanúsítanak Bács-Kiskun megyében - jelenti a HavariaPress.

Nyolcvanötmillió forintos áfacsalással gyanúsítanak két céget Cikk

Nyolcvanötmillió forintos áfacsalással gyanúsít két vállalkozást a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - közölte a nyíregyházi központtal működő szervezet. Bordásné Jánvári Regina elmondta, hogy az ügyben érintett két péceli vállalkozás öltönyök és zakók eladásáról szóló, valótlan tartalmú számlákat állított ki 400 millió forint értékben egy nyíregyházi cégnek.

Simicska informatikai tanácsadója a zsarolás gyanúsítottjai között Cikk

Az APEH egykori elnökének, Simicska Lajosnak informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12,5 milliárd forintot követelt három ember egy vezető banki tisztviselőtől – értesült az MTI az ügyet jól ismerő hivatalnoktól.

A hatodik gyanúsítottat is letartóztatták az APEH-os ügyben Cikk

Előzetes letartóztatásba került a hatodik gyanúsítottja is annak a büntetőügynek, melyben két volt APEH-revizor, egy ügyvéd és két civil személy már rács mögé került Nyíregyházán - értesült a HavariaPress.

Mit tehet, akit adócsalással gyanúsítanak? Cikk

A hatóság köteles pontosan, a törvényhely (paragrafusszám) megjelölésével írásban közölni, hogy milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az adózót. A dokumentumon szerepelnie kell az állami bevételt csorbító összegnek. Ezután mit tehet még az adózó?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Előző időszaki import áfa levonása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3