5 találat a(z) forgóeszköz cimkére

Számviteli esettanulmány: variációk gumiabroncsok cseréjére és ezek könyvviteli elszámolása Cikk

Hamarosan aktuális lesz a járművek gumiabroncsainak nyáriról télire váltása, de egyéb okból is indokolt lehet az abroncsok cseréje. Ennek számviteli elszámolása gyakran okoz fejtörést a tapasztalt könyvelőknek is. Az alábbiakban az e témában a gyakorlatban felmerülő kérdésekből válogattunk.

Az MNB 3000 milliárd forintra emeli az NHP Hajrá keretösszegét Cikk

Tavaly áprilisi elindítása óta több mint 31 ezer kkv jutott kedvező kamatozású forráshoz a Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) konstrukció keretében. A 2044 milliárd forint összegben létrejött ügyletek több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki, míg egyharmaduk új beruházások megvalósulását szolgálta. Az elhúzódó járványhelyzet kedvezőtlen gazdasági hatásaira és a vállalkozások részéről tapasztalt jelentős igényre tekintettel a Monetáris Tanács az NHP Hajrá keretösszegének 500 milliárddal forinttal, 3000 milliárd forintra történő megemeléséről döntött, olvasható a Magyar Nemzeti Bank oldalán.

Tehergépjármű üzemben tartói jogának ingyenes átadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság átengedi a tulajdonában lévő tehergépjárművek üzembentartói jogát ingyenesen egy másik társaságnak (kft.), amely az átadó kft. kapcsolt vállalkozása. A kérdésem az lenne, hogy annál a társaságnál, ahol az eszközök tulajdonjoga van, maradhat-e tárgyi eszközök között a gépjármű, vagy át kell sorolni a forgóeszközök közzé? Ki kell vezetni a nyilvántartásból és terven felüli értékcsökkenést kell elszámolni rájuk? Az ingyenes átadás miatt kell-e piaci értéken egyéb bevételt könyvelni, és az áfát megfizetni az átvevő társaságnál? Válaszát előre is köszönöm!

Bővül a Széchenyi Kártya Program: duplájára nőtt a forgóeszközhitel Cikk

Mostantól akár 50 millió forint összegben igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel az eddigi 25 millióval szemben. A hitel összege 1 millió forinttól 50 millió forintig 100 000 forintonként emelkedhet – közölte a programot működtető Kavosz Zrt.

Cégvezetők, figyelem! 7 dolog, amitől égnek áll a könyvelők haja Cikk

A forgóeszközök – például a készletek, követelések, értékpapírok – könyvelésekor gyakoriak az olyan hibák, amelyek a beszámoló készítésekor még korrigálhatók. Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs