18 találat a(z) folyamatos munkarend cimkére

Munka díjazása ünnepnapon Kérdés

Munkaszüneti nap Kérdés

Heti 46 óra munkaidő Kérdés

Alkalmi foglalkoztatás Kérdés

Ünnepnapon történő munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy folyamatos munkarendben, egyenlőtlen munkaidő-beosztásban, munkaidőkeretben foglalkoztatott készenléti jellegű munkakört ellátó munkavállaló beosztható-e ünnepnapra munkavégzésre, és ha igen, milyen feltételekkel? Köszönettel várom válaszát!

Fizetett ünnep elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a munkaidőkeretben dolgozó óra- és teljesítménybérben dolgozók munkaszüneti napon történő munkavégzése esetében fizetendő távolléti díj fizetéséről szól. Ellentétes vélemények ütköznek. A munkaidőkeret megállapításakor a munkáltató az általános munkarend szerinti munkanapszámot osztja szét a keretben úgy, hogy ebből a munkanapszámból levonja az általános munkarend szerinti munkanapokra eső munkaszüneti napokat. Ennyit dolgozna hétfőtől péntekig az általános munkarendben dolgozó munkavállaló, a munkaidőkeretben dolgozó sem dolgozhat többet. A munkaidőkeret alkalmazásánál tehát nem éri kár a munkavállalót a munkaszüneti nap miatt, hiszen az már a keret felállításakor figyelembe lett véve, ezért részére távolléti díj fizetésre nem kerül sor! A hétfőtől–péntekig munkát végző, általános munkaidőben foglalkoztatottak esetében fizetünk távolléti díjat, a munkaidő keretben foglalkoztatottak esetén pedig nem. Tehát a munkaidőkeretben dolgozó óra- és teljesítménybérben dolgozók esetében, amikor a munkaszüneti napon nem történik munkavégzés, semmilyen díjazás nem fizetendő, még távolléti díj sem! Kérdésem a fentiek alapján, hogy munkaidőkeret esetén, folyamatos munkarendben is kell-e távolléti díjat fizetni, függetlenül attól, hogy keresetveszteség nem éri, és végez munkát vagy nem? . Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

Vasárnapi pótlék Kérdés

Sütőüzemben dolgozó, vasárnapra is beosztott munkavállalónak jár-e vasárnapi pótlék, illetve folyamatos munkarendnek számít-e, ha a hét napból egy nap van, amikor 6 órát zárva van az üzem, a többi napon folyamatosan vannak az üzemben?

Bérpótlék munkaszüneti napon Kérdés

Folyamatos munkarendben munkaszüneti napon végzett munka után milyen pótlékot kell fizetni?

Táppénz munkaidőkeret esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném a segítségét. Az intézményben dolgozó munkavállalók beosztás szerint háromhavi munkaidőkeretben dolgoznak, folyamatos munkarendben, és a munkavállaló táppénzre megy (a betegszabadságát már kimerítette), akkor a táppénzes távollétét mely napokra, hány órában kell figyelembe venni? (Beosztás szerint vagy minden napra, hétvégére is – mivel a táppénz naptári napra jár –, és 8 óra az időtartam vagy a beosztás szerinti óra, de szabadnapon nincs óraszám?) Válaszukat előre is köszönöm.

24 órás munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéseket szeretném feltenni: Az intézményünknél( Kjt. hatálya alá tartozó költségvetési szerv) 24-48 órás szolgálatban dolgoznak a biztonsági őrök. A munkakezdés 07.00-07.00 óra között történik, ettől eltérés csak úgy van (ha a szolgálat úgy kívánja), hogy 07.00-19.00 óráig tart a munkaidő. Folyamatos munkarendben dolgoznak, ünnep- és munkaszüneti napokon is. Jár nekik műszakpótlék vagy éjszakai pótlék? Ha igen, mennyi és mikortól? Takarítókat úgy szeretnénk alkalmazni, hogy 09.00-20.00 óra között lenne a munkaidejük, 2 nap munkavégzés 2 nap szabadidő váltakozásával. A munkavégzésük folyamatos munkarendben történne, mivel az intézmény nyitvatartása folyamatos az előbb említettek szerint. Rájuk milyen szabályozás vonatkozik? Jár valamilyen pótlék számukra? Válaszát előre is köszönöm, üdv.

Pünkösd vasárnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2008. óta dolgozom a jelenlegi munkáltatómnál. A 2011-ben kiadott tájékoztatás szerint "a pozícióhoz tartozó munkarend folyamatos, az irányadó munkaidőkeret 174 óra/hó". Az idei évtől a munkáltató nem fizet bérpótlékot húsvét és pünkösd vasárnapon történő munkavégzésért, de az összes többi munkaszüneti napért megkapjuk a 100 százalékos pótlékot. Hivatkozhatok a 2012. évi 1. törvény 140. § (3) pontjára, vagy esetleg van-e más jogszabály, ami miatt valóban nem vagyunk jogosultak a pótlékra? Válaszát előre is köszönöm: Virtás Dénes

Folyamatos munkarend? Kérdés

A következő kérdésem lenne: egy benzinkút minden nap (hétfőtől vasárnapig) napi 16 órát van nyitva, kétműszakos munkarendben. Kéthavi (352 óra) munkaidőkeret lett megállapítva a munkaszerződésben. A munkaidőkeretbe beleszámít a fizetett ünnep, ha aznap nem dolgozik, vagy mivel ők előzetes műszakbeosztás szerint dolgoznak, és a benzinkút hétvégén, ünnepnap is nyitva van, így fizetett ünnepel nem kell foglalkoznom? Az én véleményem szerint csak a ledolgozott órákkal és a szabadságokkal kell számolnom, mivel a fizetett ünnep helyett is más pihenőnapot kapnak a dolgozók. Másik kérdésem lenne, hogy ha műszakbeosztásnál a munkavállalók szeretnének cserélni, azt milyen feltételekkel tehetik meg? Köszönöm mielőbbi válaszukat: Zsók Gabriella

Bérpótlék Kérdés

Étterem dolgozóinak 2014-ben a vasárnapi munkavégzés idejére alapbért plusz 50 százalékos pótlékot fizetett ki. Mivel ez nem kötelező pótlék a vendéglátó helyen dolgozóknak, sajnos az átmeneti rossz gazdasági helyzet miatt úgy döntött a foglalkoztató, hogy nem fizet pótlékot a munkavállalóknak. Van-e írásos közlési kötelezettség a dolgozókkal szemben?

Folyamatos munkarend Kérdés

Tisztelt Szakértők! Gépkocsivezetők folyamatos munkarendben dolgoznak, és ezért túlórapótlék-átalányt kapnak. Ebben az esetben lehet nekik szombat-vasárnapra szabadságot beírni? Válaszukat előre is köszönöm!

Folyamatos munkarend pótlékai Kérdés

Abban az esetben, ha valaki folyamatos munkarendben dolgozik (kórház), vasárnapra és ünnepnapra jár-e valamilyen pótlék, illetve hány szabadnap jár helyette? Az eddigiekben túlóraként számolta el a munkáltató ezeket a napokat, de új döntés alapján szabadnappal szeretné kiváltani. A dolgozók ezt a felállást nem szeretnék, hiszen a keresetük 40 százalékát veszítik el. Milyen szabályok alapján lehet ezt valóban megtenni, illetve mennyi pihenőnap jár egy vasárnapért, valamint "piros betűs" ünnepért?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs