12 találat a(z) folyósítás cimkére

Amikor szünetel a nyugellátás folyósítása Cikk

Cikkünkben bepillantást nyújtunk a nyugellátás folyósítása szünetelésének jogszabályi hátterébe.

Csed folyósítása alatt katás egyéni vállalkozó státusza Kérdés

Hogyan alakul a gyed, ha megszűnik a munkáltató Kérdés

Felfüggeszthető-e a nyugdíj folyósítása? Cikk

„Felfüggesztették nyugellátásomat” – panaszolta olvasónk. Az eljárás jogszerűségéről Winkler Róbert nyugdíjszakértő tájékoztatott.

Nyugdíjba vonulással kapcsolatos kérdések Kérdés

Minimálbér vagy a garantált bérminimum? Ezt kell figyelembe venni a nyugellátások, korhatár előtti ellátások megállapítása, folyósítása során Cikk

Számos esetben merül fel az a kérdés, hogy a társadalombiztosítási nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegének megállapítása, az arányos szolgálati idő számítása során, illetve a korhatár előtti ellátás/szolgálati járandóság folyósítása melletti keresőtevékenységből származó keresetkorlát számításakor az Mt.-ben említett kötelező legkisebb munkabér, vagy az ún. garantált bérminimum összegét kell figyelembe venni.

Nyugdíj: miért érheti meg a folyósítás nélküli megállapítás? Példával Cikk

A hatályos társadalombiztosítási szabályoknak megfelelően öregségi teljes nyugdíj annak a személynek állapítható meg, aki betöltötte a reá irányadó nyugdíjkorhatárát, rendelkezik legalább 20 év nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati idővel, és azon a napon, amelytől az öregségi nyugdíj megállapításra kerül nem áll biztosításra kötelező jogviszonyban.

Lehet, hogy decemberben vissza kell fizetnie nyugdíját? Szünetelő ellátás Cikk

2012. január 1-jétől kezdődően a társadalombiztosítás keretein belül saját jogú nyugdíj, valamint korhatár előtti ellátás megállapítására és folyósítására van mód. Saját jogú nyugdíjat az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek, valamint nők esetében az úgynevezett „nők 40” kedvezményes nyugdíjában részesülő személyek kaphatnak. A nyugdíjkorhatárt még be nem töltött, de a külön jogszabályban meghatározott jogosultsági feltételekkel rendelkező személyeknek korhatár előtti ellátást folyósíthatnak.

A MÁK szerint nem kell aggódniuk a nyugdíjasoknak Cikk

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2017. november elsejétől látja el az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait. A szervezet most készül fel arra, hogy ezt a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el – mondta el a MÁK elnöke az MTI-nek.

Nyugdíj folyósítása melletti keresőtevékenység Kérdés

A rendelkezések szerint ha az ellátásban részesülő személy adott évi (nyugdíjjárulék-alapot képező) keresete eléri az ún. éves keretösszeget (2017-ben 127 500 forint x18 = 2 295 000 forint), a következő hónap 1. napjától a tárgyév végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárig az ellátás folyósítását szüneteltetni kell. Kérdésem az, hogy ha a keretösszeg túllépése miatt szünetel a nyugdíj folyósítása 2017. évben, akkor 2018. januártól automatikusan kap-e újra ellátást (nyugdíjat) a munkavállaló vagy kérni kell?

A nyugdíjak folyósítása 2016-ban Cikk

Január elején sok nyugdíjas a várja már a napot, hogy megérkezzen végre ellátása, hiszen decemberben már a hónap elején megkapták járandóságukat, az ünnepek miatt pedig ők is jobban költekeztek.

Nyugdíj, korhatár előtti ellátás – ilyenkor nem folyósítható Cikk

Elérte-e a nyugdíjkorhatárt vagy sem, milyen jogviszonyban foglalkoztatják, mennyi a keresete – egyebek között ezektől függ, hogy keresőtevékenység esetén szüneteltetni kell-e a nyugdíj, illetve a korhatár előtti ellátás folyósítását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elektromos autó – norma

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs