13 találat a(z) foglalkoztatotti létszám cimkére

Foglalkoztatotti létszám a visszaélés-bejelentés során Kérdés

Összes foglalkoztatotti létszám Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás számítása Kérdés

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása Kérdés

Beszámoló: üzleti évben átlagosan foglalkoztatottak száma Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Alkalmazott utólagos bejelentése Kérdés

Kkv-státusz elvesztése Kérdés

Kivához kapcsolódó létszám Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás – létszámszámítási problémák Cikk

A rehabilitációshozzájárulás-fizetési kötelezettség fennállásának, illetve összegének megállapításánál meghatározó jelentősége van a foglalkoztatottak létszámának.

Alkalmi- és idénymunka azonos munkáltatónál Kérdés

Tisztelt szakértő! Mi egy kereskedelmi és vendéglátóipari cég vagyunk. A kereskedelmi területen szükség szerint alkalmazunk alkalmi munkavállalókat. Vendéglátóipari tevékenységünk keretében nyáron kitelepülünk fesztiválokra és ott vendéglátóipari szolgáltatást nyújtunk. Alkalmazhatunk-e a rendezvények idejére idénymunkásokat? Ha igen, akkor az így foglalkoztatottak létszámát figyelembe kell-e venni az alkalmi munkavállalók létszámkorlátjának számításakor? Előre is köszönöm a válaszát!

Munkaerő-kölcsönző cég foglalkoztatói létszáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaerő-kölcsönző cég szeretne GINOP támogatási pályázaton részt venni. A pályázatokban részt venni akarók számára a pályázati kiírásban maximálják a foglalkoztatói létszámot 250 főre. Kölcsönző cégünk saját dolgozóinak létszáma csak maximum 20 fő, a többi dolgozó (kb. 400 fő) a környező nagyvállalatokhoz kihelyezett kölcsönzött dolgozó, de az adójogszabályok szerint a kölcsönző cég állományában vannak, és a bérszámfejtés is itt történik számukra. Kérdésünk, hogy indulhatunk-e, mint kölcsönző cég ezeken a pályázatokon? Foglalkoztatói létszámunkba beleszámítanak-e a kölcsönzött dolgozók is a pályázatok elbírálásánál? Köszönöm válaszukat.

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kb. három hete kértem segítséget rehabilitációs hozzájárulás előlegének megállapításához. Korábban a NAV-tól is kértem erre állásfoglalást, másfél hónap után most érkezett meg. Ebben egyértelműen azt írják, idézem " a munkaszerződés szerint havi átlagban 60 munkaóránál rövidebb munkaidőben foglalkoztatottakat, (vagyis heti 10 órában foglalkoztatott munkavállalókat (20 főt) nem kell figyelembe venni sem a munkajogi, sem a statisztikai állományi létszám számításánál". Cégeinknél nagyon sok a heti 5-10 órás munkavállaló, nem mindegy, hogy őket bele kell-e számolni a létszámba vagy sem, ugyanis ha beleszámoljuk őket akkor 4 fővel több a kötelező foglalkoztatási szint, ami majdnem 4 M forint kötelezettség! Nem értem miért írta ezt az adóhivatal az állásfoglalásban, de mindenképpen muszáj ezt tisztázni pontosan! A cégen belül komoly vita alakult ki emiatt és alá kell tudni támasztani az álláspontunkat, nem szeretnénk közel 4 M forintot feleslegesen sem befizetni, illetve nem szeretnénk ezután bírságot fizetni! Szeretnénk megalapozott döntést hozni. Kérjük segítségüket! Köszönettel: Krcsik Eszter

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Színházjegy elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink