132 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Kampány az 55-64 éves munkavállalók foglalkoztatásáért – odafigyelnek Cikk

Kampány indul az 55-64 éves munkavállalók foglalkoztatásának előmozdítására – közölte Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Diák foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2 fő diákot szeretne munkaviszonyban foglalkoztatni nyáron, 2-3 hónap időtartamra. Mindkét diák betöltötte már a 18. életévét. Ebben az esetben őket napi 8 órában alkalmazhatja vagy számukra elrendelhet esetleg túlórát is? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Felülvizsgálat nélküli rokkantsági ellátás megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férfi dolgozónk (született: 1964. 12. 04.) rokkantsági nyugdíját 2012. 01. 01-jétől átminősítették rehabilitációs ellátássá. Azóta is ezt a fajta ellátást kapta, most január 1-jétől 61 980 forint összegben. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2016. 02. 02-ei levelében értesítette, hogy ............ügyszámú határozattal megállapított rokkantsági ellátását 2016. 03. 01-jétől 66 475 forint összegben folyósítják. Nem értem, mi alapján minősítették át, mert a dolgozó nem volt felülvizsgálaton. Nekem, mint munkáltatónak mit kell figyelnem a foglalkoztatásánál? A régi szabályok szerint kell figyelnem a keresetét, vagy pedig úgy mintha felülvizsgálták volna? Nagyon várom válaszukat, mert nem értem az egészet. Köszönettel F. Erzsébet

Gyesről visszatérő foglalkoztatása Kérdés

Egyik alkalmazottunk gyes alatt (két hónappal korábban) visszajött dolgozni négy órában. Most lejárt a gyes, és szeretne újból nyolc órában dolgozni. (A három év alatt, míg távol volt, sok minden változott. Kezdve a vasárnapi nyitvatartástól a felvett új dolgozókig.) Kiváló munkaerő, de ha őt nyolc órában foglalkoztatjuk újból, mást leszünk kénytelenek elküldeni. Kötelesek vagyunk-e őt nyolc órában foglalkoztatni a gyes lejárta után?

Órabéres foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő, van-e olyan foglalkoztatásra lehetőség, hogy valakit órabérben alkalmazunk és minden hónapban, csak a ténylegesen elvégzett munkaórákat számoljuk el neki? Nem tudjuk előre, hogy mennyi munka lesz erre a munkakörre havonta. Miként kell ezt jelenteni a T1041-en? Köszönöm!

A közalkalmazottak és az idősek húzzák a statisztikát Cikk

A foglalkoztatottak létszáma 2015. október–decemberben 4 millió 259 ezer fő volt, 118 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,8 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója nagyobb mértékben javult – adta közre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Dolgozhat-e ügyvezető díjazás nélkül? Ha igen, ha nem, mibe kerül? Cikk

Egy csárdában két dudás van, az egyik tagja a kft.-nek, a másik pedig nem az, ráadásul mindkettő ügyvezető. De nem az a kérdés, hogy összevesznek-e. Inkább az, hogy – ha tag, ha nem – elláthatja-e az ügyvezető a feladatait díjazás nélkül? És ha igen, mibe kerül, és milyen nyomtatványokon kell bejelenteni az adóhatóságnak? Megmondja dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő.

Rokkantellátottak munkavégzési korlátai, terhei, kedvezményei Cikk

A rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra jogosult személy az ellátása mellett folytathat keresőtevékenységet. Bemutatjuk, hogy milyen korlátozással, mekkora közterherfizetés mellett dolgozhat munkaviszonyban a megváltozott munkaképességű személy, továbbá, hogy a foglalkoztató milyen kedvezményeket vehet igénybe e foglalkoztatás kapcsán.

Megváltozott munkaképességűek: program a foglalkoztatásra Cikk

A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.

Önkéntes munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. önkéntes szerződést szeretne kötni egy 16. életévét betöltött diákkal, a nyári szünetben. A kft. tevékenysége folytán a hét minden napján működik (egy galériát üzemeltet, ami minden nap nyitva van). Milyen feltételek mellett lehet foglalkoztatni a fiatalkorút önkéntes munkára: napi óraszám, pihenőidő, hétvégi munkavégzés, stb.? Nem az iskolai közösségi szolgálat keretében, hanem önkéntes munkára szeretnének szerződést kötni.

Olcsóbban foglalkoztathatók a mezőgazdaságban dolgozók Cikk

Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2015. évi LXI. törvény nyomán 2015. július 1-jétől további kedvezménnyel bővül a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adókedvezmények igénybevételének lehetősége – tájékoztatott a NAV.

Így sértik meg a szabályokat a munkaadók Cikk

Az ellenőrzött munkavállalók 62 százalékát, mintegy 22 600 embert foglalkoztattak szabálytalanul idén az első negyedévben, ami 11 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának tájékoztatásából.

Foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély építkezés során foglalkoztathat-e munkaviszonyban egy másik magánszemélyt? Amennyiben igen, milyen kötelezettségei vannak? Segítő válaszát köszönjük.

Spórolhatnak a külföldi cégek, ha így dolgoztatnak Magyarországon Cikk

Két lehetőségük van a külföldi cégeknek Magyarországon munkaerőt foglalkoztatni. Az egyik a munkaerő-kölcsönzés (ez a költségesebb megoldás), a másik, ha a külföldi cég Magyarországon foglalkoztatóként regisztrál az adóhivatalnál, így lehetősége van Magyarországon munkavállalókat alkalmazni.

Fiatalok foglalkoztatása utáni kedvezmény: így kell kérni Cikk

A huszonöt év alatti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény akkor vehető igénybe, ha a NAV igazolja a munkaviszonyt. A szükséges igazolást kiadását kérni kell az adóhatóságtól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gépbeszerzés támogatásból

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítás-átszervezés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close