136 találat a(z) fizetés cimkére

Nyugdíjkorhatár után: hiába fizetnének többet, a magyarok nem dolgoznának tovább Cikk

A magyar munkavállalók kétharmada még akkor sem dolgozna a nyugdíjkorhatár után, ha emelnék a fizetését - derül ki a Randstad humánerőforrás-szolgáltató cég Workmonitor című felmérésének adataiból.

Akár fél évig is ingyen dolgoztathatna a munkaadó Cikk

Súlyos büntetéseket szabhat ki, akár fél éves fizetésünket is megvonhatja a munkáltató jövő évtől, ha vétkes kötelezettségszegést követünk el munkánk során az új Munka törvénykönyve tervezete szerint. Utoljára ilyet a Kádár-kor szabályozása tartalmazott, ezt hozza vissza a javaslat, elődjénél is kíméletlenebb és veszélyesebb kivitelben.

Betegbiztosítás: munkanélküliként mikor mennyit kell fizetni? Cikk

Munkanélküliként mekkora betegbiztosításra jogosult valaki, ha fizet?

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Alacsonyabb nettó bérek: az adójóváírás a "bűnös" Cikk

Sokan az egykulcsos adó bevezetését teszik felelőssé azért, hogy csökkent a fizetésük, holott a magyarázat ennél jóval összetettebb. Az adójóváírás- és a jogosultsági határ csökkenése miatt legrosszabbul a gyermektelen, bérből élők járnak. Számukra is van azonban megoldás.

Kikerült a visszamenőleges hatály a különadó törvényből - jelentős változások Cikk

Nem örökölhető a különadó fizetési kötelezettség, változik a fizetési határidő és kikerült a hatvannapot meghaladó rész a módosított törvényjavaslatból, nem kell március 1-ig visszamenőleg megfizetni az adót. Az alkotmányügyi bizottság kedd reggeli ülésén támogatta Lázár János zárószavazás előtti módosító indítványait, zárószavazás jövő héten lesz.

Mennyivel keresnek többet a mozdonyvezetők, mint a buszsofőrök? Cikk

"Lejárt az előző kollektív szerződés, és nem sikerült megállapodni az újról” – röviden ez az előzménye a Budapesti Közlekedési Vállalatnál 2010. január 12-én kezdődött, többnapos sztrájknak. Márpedig a kollektív szerződés a munkavállalók egyik legkomolyabb érdekérvényesítő eszköze, a munkajogi előírásokon és a konkrét munkaszerződésen túlmenő jogokat is garantálhat a dolgozóknak. A végkielégítésről, a prémiumról, felmondási időről vagy a béren kívüli juttatásokról ebben lehet a törvénynél kedvezőbb feltételekkel megállapodni.

Szuperbruttósítás januártól: a bérünk nő vagy többet adózunk? Cikk

A BDO Forte könyvvizsgáló cég szerint az adózók 99 százalékának nő a fizetése januártól a bérek szuperbruttósítása miatt. Ez azonban Angyal József okleveles adószakértő téves állítás, miután szerinte a BDO Forte nem a 2010-es szja sávhatárral számolt. Az igazság valahol félúton van, de akkor most kinek nő a bére és kinek kell többet adóznia januártól?

Öt vagy nyolcszázalékos béremelés: melyik áll közelebb a valósághoz? Cikk

A gazdasági válság a vállalatok jövő évi üzleti tervében is nyomott hagyott: béremeléssel, bérbefagyasztással és több cégnél bércsökkentéssel is számolniuk kell a munkavállalóknak. Míg korábban az egyéni teljesítményre, a kompetenciák és készségek teljes körű kihasználására épített elsősorban egy vállalatvezető, amikor a bérek felől döntött, ma sokaknál már csak a gazdasági bizonytalanságot szem előtt tartva mérlegelnek. A DGS Global Research által készített „Bértervezés 2010” című felmérés ebben a helyzetben kívánt segíteni.

Kifizetetlen alkalmi munka és a gyújtogató dolgozó Cikk

Felgyújtotta a megrendelő takarmánytárolóját benne ötezer bála lucernával Mórahalmon egy helyi férfi, mert nem kapta meg az elvégzett alkalmi munkáért járó bérét - tájékoztatta pénteken a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Családi pótlék: kellemetlen meglepetések a szeptemberi fizetésnél Cikk

2009. szeptember 1-től adóterhet nem viselő járandóság lett a családi pótlék. Íme néhány számítási példa, hogy ez mit jelent az adóelőleg levonás során.

Mit tehet, ha munkaadója nem jelentette be és szerződése sincs? Cikk

A fizetésemet megkapom, minden hónapban kézbe, de papírokat nem kapok hozzá. Mit kellene kapnom? Mennyi ideig húzódhat egy munkaügyi per? A főnököm ki akar rúgni, ráadásul kiderült, hogy be sem jelentett, munkaszerződésem sincs, mit tehetek? Olvasóink kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Milyen autók után nem kell adót fizetni? Cikk

Közel 190 modell kapta meg már a jövőre esedékes Euro 5 normát. A következő hónapokban egyre több ilyen, a környezetet jobban kímélő jármű kerül a piacra.

Jóval az átlag alatt keresnek a magyar szakmunkások - érettségivel is Cikk

Közel 20-24 százalékkal maradnak el a szakmunkásjövedelmek a jelenlegi magyarországi havi bruttó 191 ezer forintos átlagkeresetektől - derült ki a Merces októberben végzett internetes felméréséből.

A világverő magyar bérteher és a jövedelem-eltitkolás Cikk

Legtöbb ember úgy gondolja, hogy mindenkinek részt kell vennie a közteherviselésben. Sőt, az emberek túlnyomó többsége még abban is egyetért, miszerint az adócsalást meg kell torolni. Miért fizetnek adót az amerikaiak és miért nem a magyarok?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink