42 találat a(z) fiatal cimkére

Új javaslatot dobtak be: kedvezményes hitel jöhet a fiatal szakmunkásoknak Magyarországon Cikk

Parragh László szerint kedvezményes hitellel lehetne itthon tartani azokat a frissen végzett szakmunkásokat, akik külföldre mennének dolgozni. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt – írja a portfolio.hu.

K&H: nem mozdulnak a pénztárcák – havonta 190 ezer forint jut a fiataloknak Cikk

A korábbi évekre jellemző növekedés után megtorpanás látható a fiatalok jövedelmében a K&H ifjúsági index szerint. Az idei első negyedévben átlagosan nettó 190 ezer forintos személyes jövedelemről számoltak be a 19–29 évesek. A fiatalok nettó jövedelme egy évvel ezelőtt emelkedett a 180 ezres szint fölé és azóta nagyságrendileg ezen a szinten maradt. Jelentős eltérés látható a nemek között: a férfiak személyes jövedelmének átlaga 220 ezer forintot tett ki, a nőké viszont csak 156 ezret – derül ki a K&H sajtóközleményéből.

460 milliárd forint támogatás foglalkoztatásnövelésre Cikk

Az áprilisban induló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 460 milliárd forintot biztosít a foglalkoztatás növelésére.

K&H: sok fiatalnak hiányzik a munkahelyi megbecsültség Cikk

A dolgozó fiatalok fele, 51 százaléka érzi biztosnak a munkahelyét, mindössze 11 százalékuk mondta bizonytalannak az állását – állapította meg a K&H ifjúsági index felmérés a harmadik negyedévben. Az elmúlt fél évtized a dolgozó magyar fiatalok munkahelyeinek stabilitásában romlást hozott, miközben munkahelyi megbecsültségük nagyjából változatlan maradt, bár az idén hullámzó eredmények születtek.

Több tucat állam perli a Metát és az Instagramot az Egyesült Államokban Cikk

Több tucatnyi amerikai állam vezetése perli be a Metát és a hozzá tartozó Instagramot, mert azzal vádolják a közösségi médiumot, hogy függőséget okoz, és használatukkal közvetlenül hozzájárulnak a fiatalok mentális egészségének károsodásához.

Energiaitalok: tiltva vagy támogatva? Cikk

Mintha tesztelnék, hogy népszerűséget hozhat-e a kormánypártoknak, ha megtiltanák a 18 éven aluliaknak az energiaitalok vásárlását. Eddig kevés jele volt annak, hogy aggasztja őket ezen termékek egészségkárosító hatása, sőt milliárdos támogatásokat ítéltek meg a legnagyobb hazai gyártónak. Az alkoholfogyasztás mérséklése sem prioritás, a házi pálinkafőzést adómentessé tette, a borivás népszerűsítésébe is alaposan besegít – írja a hvg.hu.

Önállóbbak szeretnének lenni a fiatalok: kevesebben tervezik a „mamahotel” igénybevételét Cikk

Tízből hat fiatal lakik önálló háztartásban, négyen élnek a szülőkkel, de ők is tervezik a búcsút a K&H ifjúsági index második negyedéves eredményei szerint. A „mamahotelben” lakó 19–29 évesek 33 százaléka amint lehet, távozna. 64 százalékuk hosszabb távon tervezi ezt, összesen csak 3 százalékuk maradna.

Rendkívüli munkavégzés: elrendelési szabályok, díjazás Cikk

Milyen előírásokra kell ügyelni a rendkívüli munkavégzés elrendelése kapcsán? Hogyan díjazható ez a munka? Ismertetjük.

Újra lehet pályázni ingyenes uniós vasúti bérletekre Cikk

Szerdától újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a következő DiscoverEU nevű pályázat keretében – tájékoztatott az Európai Bizottság szerdán.

K&H: a fiatalok túlnyomó része fizetésemelésre számít Cikk

Az állással rendelkező 30 év alattiak 69 százaléka fizetésemelésre számít jövőre, csupán 6 százalékuk tart csökkenéstől – közölte novemberi felmérésére hivatkozva a K&H pénteken az MTI-vel.

Még mindig magas a fiatal munkanélküliek száma és aránya Cikk

A munkanélküliek száma 2022 szeptemberében 185 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt. A 2022. július–szeptemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 178 ezer főt, a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékot tett ki, közölte honlapján a KSH.

16 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program keretében Cikk

Az idén bevezetett szja-mentességüknek köszönhetően a 25 év alattiaknak még inkább megéri a vakáció alatt munkát vállalniuk. A Nyári diákmunka program 2013 óta bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták szünidei foglalkoztatását. Az idei felhívásban mostanáig megkötött 3500 szerződés alapján 16 ezer fiatal dolgozik önkormányzatoknál, a turizmus-vendéglátásban vagy a mezőgazdaságban több mint 1,7 milliárd forint állami hozzájárulással – ismertette a friss adatokat Kutnyánszky Zsolt, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, olvasható a kormany.hu-n.

Több mint 1600 fiatal és álláskereső vállalkozóvá válását támogatták a Dél-Alföldön Cikk

1635 vállalkozást alapítottak fiatalok és álláskeresők a Dél-Alföldön a hazai és uniós támogatással megvalósult Gondolkozzunk Okosan! projektnek köszönhetően – tájékoztatta a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület az MTI-t.

Júliustól támogatás jár a fiatalok foglalkoztatásához Cikk

Júliustól már dolgozhatnak a támogatással elhelyezkedő fiatalok – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Havi 400 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak fiatal kutatók Cikk

Az első alkalommal a most véget érő tanévben meghirdetett Kooperatív Doktori Program 4,9 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik. Már júliustól lehet pályázni a havi 400 ezer forintos ösztöndíjra – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a tárca csütörtöki közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink