22 találat a(z) fesztivál cimkére

Fesztiválozók, vásárosok! Kötelező a nyugtaadás Cikk

A vásárokra, fesztiválokra kitelepült kiskereskedőknek, vendéglátósoknak is kell nyugtát adniuk, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Külföldi fesztiválon történő értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás Romániába szervezett fesztiválon az ott lévő személyeknek bort szeretne értékesíteni. Az ehhez szükséges romániai engedélyekkel rendelkezik. Kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen számlaadási kötelezettsége keletkezik? Magyarországon hasonló esetben mobil pénztárgépet alkalmaznak. Kell-e itt is ezt alkalmazni, vagy elég, ha nyugtát vagy készpénzfizetési számlát állít ki az értékesítésről?

Táppénz hosszabb időre Cikk

A fesztiválok helyszínén ideiglenes fiókgyógyszertár létesülhetne, négy új pszichotróp vegyületet vennének fel ezen anyagok jegyzékébe, és egyebek között változna a teljes családok gyermekápolási táppénzjogosultsága annak a jogszabálytervezetnek a nyomán, amely a kormány honlapján olvasható.

Külföldi fesztivál áfája Kérdés

Tisztelt Bartha László! Köszönjük válaszát. A válaszából egyértelművé vált, hogy a cég vendéglátóipari szolgáltatást nyújt a külföldi fesztiválon – Ausztriában. A kérdésünk, hogy ebben az esetben áfatörvény területi hatályán kívüli szolgáltatás nyújtása valósul meg? Ebben az esetben a magyar pénztárgépet tudja üzemeltetni külföldön a cég? És egy ottani ellenőrzés elfogadja a magyar pénztárgép általi nyugtaadást? Tudja esetleg, hol lehet utánajárni a külföldi hozzáadottérték-adó szabályainak? Be kell-e jelentkezni külföldi hatóságnál? Ha igen, mi ennek a menete? Köszönöm a válaszát, üdvözlettel.

Kaparós sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kaparós sorsjegyet szeretne értékesíteni olyan fesztiválokon, rendezvényeken, amelyeket a cég tevékenységi körében rendeznek. A kaparós sorsjegyeket meg kell vásárolni például 2000 forintért. A nyeremények maximum 200 000 forint értékűek. A sorsjegyeket a cég saját maga állítja, illetve állítatja elő. Ezeket magánszemélyek vásárolhatják meg. Kérdésem, hogy milyen adóvonzata van a nyereményeknek (áfa, tao, szja, egyéb adók)? Köszönettel.

Fesztiválszervezés teljesítési helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy angol egyéni vállalkozó egy kétnapos táncos fesztivált szervezne Magyarország területén. A szervezési munkákat Angliában végezné, úgy mint levelezés, meghívók készítése a fellépőknek, egyéb szervezés stb. Maga a fesztivál viszont Budapesten kerülne megrendezésre. A jegyek elővételben és a helyszínen is megvásárolhatóak, a jegyeket maga szervező cég értékesítené. A jegyek vásárlói magánszemélyek, akik között vannak magyarok és külföldiek is. Kérdésünk, hogy az angol vállalkozónak szükséges-e bejelentkeznie Magyarországon? Hol van a jegyértékesítés teljesítési helye? Milyen bizonylatot kell kiállítani a magyar és külföldi jegyvásárlóknak akár a helyszínen, akár elővételben vásárolják meg a jegyeket az angol szervezőtől? Köszönettel KG

Nyár, haverok, fesztivál: eszébe ne jusson ittasan dolgozni! Cikk

Szigorította a kormány azokat a szabályokat, amelyek kizárják, hogy üzeminek lehessen nyilvánítani a munkavégzés közben bekövetkező balesetet. A július közepén hatályba lépett rendeletmódosítás az egészségügyi szolgáltatásokra kötött megállapodásra, illetve a taj számmal rendelkező külföldiekre vonatkozó szabályokat is érinti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close