32 találat a(z) fesztivál cimkére

Az adóellenőrök is hangolnak a VOLT-ra Cikk

Nemcsak a zenészek és a fesztiválozó százezrek, hanem az adórevizorok is hangolnak már a soproni VOLT fesztiválra: fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ország más területin várható adóellenőrzések tervezett helyszíneit is közzétette friss listájában a NAV.

Önkéntes munka Kérdés

Egy cég (kft.) fesztivált szervez. A fesztiválon önkéntesek is részt vennének. Az önkéntesek munkája szemétszedés, útbaigazítás stb. lenne. Cserébe aznapra kapnának karszalagot, azaz belépőt, kétszeri étkezést és sátorhelyet. Az önkéntesek nem csak diákok lennének. Ennek az önkéntes munkának milyen jogszabályi, bejelentési, illetve adófizetési vonzatai vannak? Előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatott vasárnapi pótléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelmi tevékenységet folytató cég néhány napig tartó fesztiválon is működik, és egyszerűsített foglalkoztatott dolgozót vesz fel. A fesztivál hétvégén is tart. Kell-e az alkalmi munkavállalónak vasárnapi pótlékot fizetni?

Fokozott NAV-ellenőrzések a héten: itt a legfrissebb lista Cikk

Új listát tettek közzé a megyei adóigazgatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán található ADÓtraffipax rovatban arról, hogy mely településeken, milyen típusú ellenőrzésekre számíthatnak bizonyosan az adózók ezen a héten.

Az adóellenőrök is fesztiváloznak a héten Cikk

A Sziget Fesztivál, az Alba Regia Jazz Feszt és a Fehérvári Bornapok is szerepelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőreinek e heti célpontjai között.

Nyugta és számla vásárokon, fesztiválokon: ezekre figyeljen! Cikk

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. A NAV néhány fontos szabályra hívja fel a figyelmet.

Bejelentési kötelezettség? Kérdés

Tiszlet Szakértő! Adott egy kft., amely ha fesztiválra kimegy, a vásárlók nála feltöltőkártyával, pontokkal fizetnek. A szervező cég a napi zárások alapján a rendezvény végén készpénzben fizeti ki a kft.-nek a többmillió forintos összeget. Van-e bármilyen jelentési kötelezettsége?

Kazah magánszemély előadóművész elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégünk rendezi az operafesztivált, és a fesztiválon fel fog lépni egy kazah magánszemély előadóművész. Kérdésem, hogy kell-e tőle adót vonni ,ha a cég közpénzből finanszírozza a tevékenységét? Kell-e bevallást küldeni róla? Milyen papírozás szükséges a magánszemély és a fesztivált szervezője között?

Ajándék, ingyen étel falunapon, fesztiválon Cikk

A nyár a fesztiválok, falunapok kiemelt időszaka. Ezeken a rendezvényeken általában nincs belépődíj, így a programokat a nagyközönség ingyen élvezheti. Sok esetben ingyenesen ételt és italt is biztosítanak a szervezők a megjelenő nézőknek, közreműködőknek. Az ilyen juttatások adómentességének feltételeiről közölt információkat a NAV.

Fesztiválos ételértékesítés áfakulcsa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátással foglalkozó cég kitelepül egy fesztiválra, és ételt-italt árusít a vendégeknek. Felszolgálási tevékenységet nem végeznek a fesztiválon. Az ilyen módon értékesített termékeket hány százalékos áfakulcs terheli? Mitől függ, hogy 18 vagy 27 százalékos áfakulcsot kell alkalmazni? Köszönettel: Lívia

Fesztiválozók, vásárosok! Kötelező a nyugtaadás Cikk

A vásárokra, fesztiválokra kitelepült kiskereskedőknek, vendéglátósoknak is kell nyugtát adniuk, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Külföldi fesztiválon történő értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás Romániába szervezett fesztiválon az ott lévő személyeknek bort szeretne értékesíteni. Az ehhez szükséges romániai engedélyekkel rendelkezik. Kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen számlaadási kötelezettsége keletkezik? Magyarországon hasonló esetben mobil pénztárgépet alkalmaznak. Kell-e itt is ezt alkalmazni, vagy elég, ha nyugtát vagy készpénzfizetési számlát állít ki az értékesítésről?

Táppénz hosszabb időre Cikk

A fesztiválok helyszínén ideiglenes fiókgyógyszertár létesülhetne, négy új pszichotróp vegyületet vennének fel ezen anyagok jegyzékébe, és egyebek között változna a teljes családok gyermekápolási táppénzjogosultsága annak a jogszabálytervezetnek a nyomán, amely a kormány honlapján olvasható.

Külföldi fesztivál áfája Kérdés

Tisztelt Bartha László! Köszönjük válaszát. A válaszából egyértelművé vált, hogy a cég vendéglátóipari szolgáltatást nyújt a külföldi fesztiválon – Ausztriában. A kérdésünk, hogy ebben az esetben áfatörvény területi hatályán kívüli szolgáltatás nyújtása valósul meg? Ebben az esetben a magyar pénztárgépet tudja üzemeltetni külföldön a cég? És egy ottani ellenőrzés elfogadja a magyar pénztárgép általi nyugtaadást? Tudja esetleg, hol lehet utánajárni a külföldi hozzáadottérték-adó szabályainak? Be kell-e jelentkezni külföldi hatóságnál? Ha igen, mi ennek a menete? Köszönöm a válaszát, üdvözlettel.

Kaparós sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kaparós sorsjegyet szeretne értékesíteni olyan fesztiválokon, rendezvényeken, amelyeket a cég tevékenységi körében rendeznek. A kaparós sorsjegyeket meg kell vásárolni például 2000 forintért. A nyeremények maximum 200 000 forint értékűek. A sorsjegyeket a cég saját maga állítja, illetve állítatja elő. Ezeket magánszemélyek vásárolhatják meg. Kérdésem, hogy milyen adóvonzata van a nyereményeknek (áfa, tao, szja, egyéb adók)? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3