24 találat a(z) fémkereskedelem cimkére

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

A NAV válaszai a fémkereskedelmi szabályok változása kapcsán felmerült kérdésekre Cikk

Az idén július 1-jétől hatályos fémkereskedelmi szabályok kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, mint fémkereskedelmi hatósághoz számos kérdés érkezett, melyekről az adóhatóság pontokba szedett – a jogalkotóval egyeztetett – tájékoztatót közölt honlapján, iránymutatásul a gazdasági szereplők számára.

Gépjárműbontók, alkatrész-forgalmazók, figyelem! NAV-közlemény az új fémkereskedelmi szabályokról Cikk

2023. július 1-jétől hatályos fémkereskedelmi szabályok kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz mint fémkereskedelmi hatósághoz számos kérdés érkezett, melyek a jogalkotóval történt előzetes egyeztetések alapján az alábbiak szerint válaszolhatóak meg, s egyben iránymutatásul szolgálnak a gazdasági szereplők számára – írja honlapján a NAV.

Itt vannak a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok legújabb országos átlagárai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket 2023. október hónapra.

Közzétette a NAV a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok júniusi átlagárait Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján 2023. június hónapra a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

Szinte mindenért többet kell majd fizetnünk egy új uniós szabály miatt, mégis sokan örülni fognak neki Cikk

A fogyasztói árakra és a globális fémkereskedelemre is jelentős hatással lesz az EU új karbonvámja. Az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer szigorodása pedig lemaradásuk miatt a magyar kibocsátókat is igen hátrányosan érintheti – írja a hvg.hu.

NAV: közzétette a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci árakat Cikk

A nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a 2023. májusra vonatkozó fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

Két új törvény, három kormányrendelet és négy határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 38. számában március 16-án két új törvény, három kormányrendelet, egy kúriai határozat és három kormányhatározat jelent meg.

Fordított áfa fémkereskedelemben Kérdés

Fémkereskedelem könyvvizsgálata Kérdés

Adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fémkereskedelemmel foglalkozó kft. alkalmazottai után van-e valamilyen kedvezmény? Vitánk van a cég vezetőjével, szerinte nem kell járulékot fizetni, az én olvasatomban nem szerepel a kedvezményezettek között. Várom megtisztelő válaszát.

Itt a lista a lopott fémkereskedelmi engedélyköteles dolgokról Cikk

A NAV közzétette az eltulajdonított fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat tartalmazó nyilvántartását.

Hulladék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező kft. árverés útján akkumulátorokat szerzett be, melyek 27% áfa felszámításával kerültek számlázásra. Az akkumulátorok egy része tovább nem hasznosítható, így hulladékként értékesíteni szeretné egy hulladékhasznosító cégnek. Az így értékesítésre kerülő akkumulátorokat a fordított adózás szabályai szerint kell számláznunk? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Peches csaló ne menjen a jégre! Főleg, ha adótartozása is van Cikk

Magyarországon kizárólag fémkereskedelmi engedély birtokában végezhető fémkereskedelmi engedélyköteles anyag felvásárlása, értékesítése, tárolása, raktározása, szállítása, fuvarozása és hasznosítása. A NAV most lecsapott valakire, aki megszegte ezt a szabályt.

A lefoglalt érték többszöröse lesz a bírság Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 1 tonna illegális fémhulladékot foglaltak le egy nádudvari ingatlanon. A mintegy 1 millió forint értékű vörös- és sárgaréz hulladékot lefoglalták, az ingatlan tulajdonosának kiszabandó bírság elérheti a több millió forintot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Előző időszaki import áfa levonása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3