104 találat a(z) engedély cimkére

Sporttámogatás társasági adóból: hosszabbítást kért a kormány Cikk

Változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást, ezért az erre vonatkozó uniós engedély meghosszabbítását kérték – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel kedden.

A lakásépítés fellendülésére számítanak a vállalkozók Cikk

A kiadott építési engedélyek száma alapján arra lehet következtetni, hogy az idei év a lakásépítések éve lesz – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetség (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Újabb három gyógyszertár forgalmazási engedélyét függesztették fel Cikk

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, miután felfüggesztette a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

Jogvesztő határidő közeledik a vállalkozások számára Cikk

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedékiadó-köteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV felé, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-jétől hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatályba lépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Nem veszélyes hulladék gyűjtése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hulladékgazdálkodási engedélyhez kötött tevékenység folytatása miatt évi 40 ezer forint felügyeleti díjat kell fizetni fióktelepenként. 2016 évre még nem fizette be a felügyeleti díjat. Végelszámolása 2016. 08. 01-jével megkezdődött. Az ügyintéző azt mondta, hogy mindaddig fizetni kell, amíg van érvényes engedélye. 2017. 04. hó-ig van. Kérdésemre, hogy részarányosan kell-e megfizetni 2016.07. 31-éig, mivel bevétele nincs, jövedelemszerző tevékenységet nem végez, azt a választ kaptam, hogy mindaddig kell fizetni, amíg érvényben van az engedélye. Kérdésem, hogy ha például 2017. 02. 15-ével végelszámolnák a céget, akkor 2017. 02. 15-éig kell fizetni a felügyeleti díjat? Válaszát előre is köszönöm.

Óvatosan a követelésvásárlással! MNB-bírság lehet a vége Cikk

Csaknem 400 millió forint bírságot szabott ki jogosulatlan követelésvásárlás miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A luxemburgi Indumet S.A. társaságot 180 millió forint bírságot szabott ki, a magyar R-TAIL Concept Kft.-t pedig 210 millió forintos bírsággal sújtotta a jegybank engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt.

Mintegy félszáz pénzpiaci közvetítő engedélyét vonta vissza a jegybank Cikk

Közel félszáz, a törvény által előírt felelősségbiztosítással nem rendelkező, vagy annak meglétét az MNB felé nem igazoló pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza az MNB. A jegybank emellett összesen 6,75 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott az érintett, eddig jogsértően működő közvetítőkre.

Visszavonták a Dimenzió engedélyét Cikk

Az MNB a fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét, s kezdeményezte életbiztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére. Az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állományátruházás kapcsán nincs teendőjük.

Vas és beton hulladék értékesítése magánszemélynek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk betontermék gyártással foglalkozik, így alapanyagként felhasználunk kavicsot, cementet, vasat stb. Alkalmanként előfordul, hogy az elfekvő vas alapanyag-készletből értékesítünk magánszemélynek. A mennyiség nagyon csekély, évi 2-3 alkalommal maximum 10-15 kilogrammot. Kérdésem, hogy ehhez nincs-e szükség előzetes bejelentésre, vagy engedélyre? Illetve ha ezt nem tettük meg, akkor milyen szankcióra számíthatunk? Ugyanez a kérdésem arra az esetre is, ha a keletkezett betontörmelékből (gyártás során keletkezett selejt miatti törmelék) értékesítünk, szintén magánszemélynek. Köszönöm a válaszát!

Saját gyártásban előállított játék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kitalálta, hogy memória játékot gyártana kartonból. Ehhez minden felszerelés, gép adott. Az alábbi kérdések merültek fel ezzel kapcsolatosan: - kell engedélyeztetni, - kell-e hozzá magyar nyelvű használati útmutató, - hogyan lehet forgalomba hozni? Nem tudjuk, hogyan induljunk el. Köszönjük szépen a segítségét!

Ebbe nem szólhat bele az MNB – mondta ki a Kúria Cikk

Több tízmillió forint bírságot szabott ki az MNB egy társaságra engedély nélküli tevékenység miatt. A cég perre ment, mert úgy ítélte meg, hogy e tevékenységéhez nem szükséges a piacfelügyelet jóváhagyása. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Sör bérfőzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Partner cégünk EU-ból importált söröket értékesít hazánkban webáruházon keresztül. EU-tagországi partnerével sör bérfőzésére kíván szerződni, mely szerint az alapanyagok árát és az egyéb költségek térítését vállalja a magyar cég. Az EU-s sörfőzde a magyar cég által küldött recept alapján elkészíti és forgalmazza a sört, melynek nyeresége után (ha a termék értékesítése nyereséges lesz) a magyar cég jutalékban részesül, melyről számlát állit ki az EU-s sörfőzdének. Kell-e a magyar cégnek bármilyen engedélyt beszerezni, vagy bejelentést tenni a hatóságok felé? A fenti ügyletnek van-e bármilyen törvényi vagy jogszabályi akadálya? Válaszát előre is köszönöm.

Vitaminok behozatala az EU-ból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy Magyarországi székhelyű kft. Bulgáriából importálna gyógynövény-alapú vitaminokat, ahhoz szükséges-e bármiféle engedély, vagy elegendő a tevékenységi kör bejelentése a NAV felé. A vény nélküli forgalmazásról az Európai Parlament adott ki egy hivatalos nyomtatványt. Válaszát előre is köszönöm.

Nemcsak üst, de még ezek is kellenek pálinkafőzéshez Cikk

Egy kft. a pálinkafőzést szeretné fő tevékenységi körébe felvenni. A kft. most alakulna. Milyen speciális szabályok (bejelentési kötelezettségek) vonatkoznak a pálinkafőzésre, ha valaki üzletszerűen szeretne ezzel foglalkozni? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász válaszol.

Az ajándékhoz már nem kell engedély – de jó! –, csak bejelentés Cikk

Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük – a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close