100 találat a(z) engedély cimkére

Nem veszélyes hulladék gyűjtése Kérdés

Óvatosan a követelésvásárlással! MNB-bírság lehet a vége Cikk

Csaknem 400 millió forint bírságot szabott ki jogosulatlan követelésvásárlás miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A luxemburgi Indumet S.A. társaságot 180 millió forint bírságot szabott ki, a magyar R-TAIL Concept Kft.-t pedig 210 millió forintos bírsággal sújtotta a jegybank engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt.

Mintegy félszáz pénzpiaci közvetítő engedélyét vonta vissza a jegybank Cikk

Közel félszáz, a törvény által előírt felelősségbiztosítással nem rendelkező, vagy annak meglétét az MNB felé nem igazoló pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza az MNB. A jegybank emellett összesen 6,75 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott az érintett, eddig jogsértően működő közvetítőkre.

Visszavonták a Dimenzió engedélyét Cikk

Az MNB a fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét, s kezdeményezte életbiztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére. Az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állományátruházás kapcsán nincs teendőjük.

Vas és beton hulladék értékesítése magánszemélynek Kérdés

Saját gyártásban előállított játék Kérdés

Ebbe nem szólhat bele az MNB – mondta ki a Kúria Cikk

Több tízmillió forint bírságot szabott ki az MNB egy társaságra engedély nélküli tevékenység miatt. A cég perre ment, mert úgy ítélte meg, hogy e tevékenységéhez nem szükséges a piacfelügyelet jóváhagyása. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Sör bérfőzése Kérdés

Vitaminok behozatala az EU-ból Kérdés

Nemcsak üst, de még ezek is kellenek pálinkafőzéshez Cikk

Egy kft. a pálinkafőzést szeretné fő tevékenységi körébe felvenni. A kft. most alakulna. Milyen speciális szabályok (bejelentési kötelezettségek) vonatkoznak a pálinkafőzésre, ha valaki üzletszerűen szeretne ezzel foglalkozni? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász válaszol.

Az ajándékhoz már nem kell engedély – de jó! –, csak bejelentés Cikk

Engedély nélkül, bejelentés után tarthatnak ajándéksorsolást a kereskedők, de ehhez több feltételnek kell megfelelniük – a részletes szabályok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján találhatók.

Tevékenységi engedély Kérdés

Engedélyhez kötött az üzletszerű követelésvásárlás Cikk

A jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében az MNB nemrég rendkívüli adatszolgáltatást rendelt el a pénzügyi piacon, majd vezetői körlevélben tájékoztatta a pénzügyi intézményeket – illetve ezúton a követelésvásárlókat – arról, hogy e tevékenység mikor minősülhet üzletszerűnek, tehát engedélyhez kötöttnek. A jegybank a beérkezett adatok alapján első körben tíz követelésvásárlónál piacfelügyeleti eljárást is indít.

Kereskedelmi szálláshely engedélyezése Kérdés

Költöztető tevékenység engedélyezése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Viszonteladó nemzetközi vonatkozásban

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásfelújítás áfaszabálya 2019

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Díjbekérő, előleg, végszámla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close