104 találat a(z) emelés cimkére

Minimálbér 2019: a kormány szerint indokolt a kétszámjegyű emelés Cikk

Egyetért a kormány a szakszervezetek azon álláspontjával, hogy folytatni kell a hazai bérek felzárkóztatását, amelynek egyik eleme a minimálbérek újabb, kétszámjegyű emelése. Ugyanakkor ezek mértékéről a munkaadói és a munkavállalói oldalnak kell megállapodnia a következő hetekben – írja hétfői számában a Magyar Idők.

Törzstőke Kérdés

Tisztelt Szakértő! X Kft. (egyszemélyes) alapít egy Y Kft.-t 3 millió forint törzstőkével, amit X Kft. átutal Y Kft. számlájára. A törzstőke fizetését hogyan kell könyvelni, milyen konkrét könyvelési tételek vannak? Ezek után a két cég kapcsolt lesz? És kell transzferárszabályzatot készíteni? Válaszuk előre is köszönöm

Ápolási díj: sérelmezik az érdekvédők az eltérő mértékű emelést Cikk

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a többi érdekvédelmi szervezet folytatja az egyeztetéseket a kormánnyal az ápolási díj ügyében, mert szerintük csak átmeneti megoldás született és a többi 33 ezer érintettre nézve hátrányos a döntés – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Elnapolták a közjegyzői díjak emelését Cikk

Nem lép hatályba október 1-jén a közjegyzői díjszabásról szóló IM rendelet, derül ki a Magyar Közlöny 2018/147. számában kihirdetett 27/2018. IM rendeletből.

40 százalékos családipótlék-emelést javasol az MSZP-Párbeszéd Cikk

A családi pótlék több mint 40 százalékos emelését és tanévkezdéskor egyhavi külön juttatást javasol az MSZP-Párbeszéd képviselőcsoportja T/1504. számú törvényjavaslatában.

Nyugdíj melletti munkavégzés Kérdés

Korábban a nyugdíj melletti munkavégzés esetén lehetett kérni nyugdíjemelést. Változott a jogszabály. Nem kell kérni, hanem automatikusan emelik. Ez már két éve nem történik meg. Esetleg van valami információjuk, hogy miért nem hajtják végre az emelést? A helyi vidéki ügyintézők nem tudnak segíteni. Üdvözlettel: József

Törzstőkeemelés cégbírósági bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen kedves az alábbiakban segíteni. 2016 augusztusában alakult egyszemélyes kft-nél a bejegyzésig 300 000 forint törzstőke került megfizetésre, és a fennmaradó összeg rendezésére 2018. augusztus 1-jéig kapott "haladékot" a társaság. 2018. augusztusában meg is történt a társaság pénzforgalmi számlájára a befizetés, vagyis a törzstőkeemelés. A kérdésem az lenne, hogy cégbíróság felé jelezni kell-e a fennmaradó összeg befizetésének a megtörténtét? Nagyon köszönöm a válaszát!

Fizetésemelés: ennyit keresnek a jövőben a miniszterek Cikk

Közzétették a kormányzati portálon a miniszterek megemelt fizetését – vette észre a hvg.hu.

Erre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok Cikk

A kormány által az Országgyűlésnek ma beterjesztett 2019. évi költségvetés számai alapján már tudni lehet, milyen mértékű emeléssel kalkulálhatnak jövő januárban a nyugdíjasok.

Nyugdíj és hozzátartozói ellátás, segély méltányosságból Cikk

Szigorú előírások szabályozzák, hogy kinek adható méltányosságból nyugdíj vagy hozzátartozói ellátás, egyszeri segély, mikor engedélyezhető a járandóság méltányossági emelése, illetve mikor tekinthet el a nyugdíjbiztosító a jogalap nélkül kifizetett ellátás megtéríttetésétől.

Munkaszerződés módosítása a minimálbér emelése miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hivatkozva az alábbi kérdésre és a rá érkezett válaszra: http://adozona.hu/kerdesek/2016_1_19_szukseges_munkaszerzodes_modosita_fwv Mivel nem kötelező a módosítás írásba foglalása, de összességében most célszerűbb lenne elkészíteni, mint később, így a kérdésem az lenne, hogy ezt milyen dátummal kellene elkészíteni, még a hatályba lépése előtti 2017. decemberivel, vagy készülhet mostani dátummal is, hivatkozva arra, hogy a módosítás 2018.01.01-től él? Válaszát köszönöm!

Akik több pénzt kapnak januártól Cikk

Januártól nő a rendőrök illetménye, továbbá átlagosan 12 százalékkal nő a vasutasok, a postai alkalmazottak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközműcégeknél dolgozók bére is.

Nyugdíj idén vagy januártól? Számoljon, mi éri meg jobban! Cikk

Az év vége előtt a nyugdíjra jogosultak közül sokakban felvetődik: ha már decemberben is rendelkezik a nyugdíjazáshoz szükséges jogosultsági feltételekkel, már az idén vegye igénybe az öregségi nyugdíjat, vagy inkább nyugdíj jövő évi megállapításával jár jobban?

Követelés apportálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A saját cégemben van pénzeszközátadásból eredő elismert követelés kimutatva a 3-as számlaosztályban. Ezt a másik fél által nem vitatott kölcsönt – melyet jelenleg nem tud visszafizetni – fordíthatom-e a saját cégemben törzstőkeemelésre? A saját tőke a jegyzett tőke alatt van és bank ennek a rendezéséhez köti a hitelfolyósítást. Ha van mód ennek a rendezésére, akkor kérem szíveskedjen a kapcsolódó könyvelési tételeket is csatolni. Segítségét előre is köszönöm!

Törzstőkeemelés törölt adószám esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát NAV tartozás miatt először felfüggesztették, majd 2015-ben törölték. A céggel szemben felszámolási eljárás nem indult, tevékenységet évek óta nem végez. A vállalkozás törzstőkéje 500 ezer forint, ami nem felel meg a törvényi feltételeknek, így a Cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárást indított ellene. Kérdésem az lenne, hogy törölt adószámú cég emelheti-e a törzstőkéjét? Én úgy gondolom, hogy nem, de erre vonatkozóan nem találtam meg a törvényi előírást. A vállalkozást már nem szeretné működtetni a tulajdonos a későbbiekben sem, a tartozást megfizetni nincs lehetősége, így valami más megoldást kellene keresnie. Mi lehet a "legkevésbé fájdalmas" megoldás erre az esetre? Illetve milyen vonzatai lesznek annak, ha nem emeli meg a törzstőkéjét? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink