65 találat a(z) emelés cimkére

Nyugdíjemelés 2017-ben Cikk

A nyugdíjak reálértékének a megőrzése a cél – hangsúlyozta Varga Mihály a Világgazdaságnak. Az áfacsökkentés nyomában járó élelmiszerár-csökkenés visszafogja az inflációt is.

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

Az Országgyűlés március 1-jén szavazott Gulyás Gergely fideszes törvénymódosító indítványáról, amelynek egyik fontos eleme, hogy egy év haladékot ad a korlátolt felelősségű társaságoknak arra, hogy törzstőkéjüket minimum 3 millió forintra emeljék.

Fellélegezhetnek a kft.-k Cikk

Az Országgyűlés megszavazta Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselőnek a kötelező törzstőke emelést elhalasztásáról szóló, a múlt pénteken benyújtott törvénymódosító indítványát.

Büntetés is jöhet, ha elmarad a törzstőkeemelés Cikk

Mintegy 130 ezer kft.-nek kell még 3 millió forintra emelnie a törzstőkéjét március 15-éig, különben a cégbíróság komoly pénzbüntetéssel sújtja azokat a cégeket, amelyek elmulasztják az emelést. A törvényi kötelezettség teljesítésére többféle lehetősége is van az érintetteknek, mutat rá a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Törzstőkeemelés eredménytartalékból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a kötelező 3 millió forintos törzstőkét a jegyzett tőkén felüli saját vagyonából szeretné emelni. Ehhez elkészíti a 2015. évi mérlegét. Kérdésem, hogy a 2015. évi mérlegben szereplő mérleg szerinti eredményt is felhasználhatja a törzstőke emelésére, vagy csak az eredménytartalékot? Köszönettel várom válaszát.

Jegyzett tőke emelése és mérleg Kérdés

Egyszerűsített éves beszámoló készítésére kötelezett kft.-nek jegyzett tőke emelési kötelezettsége van ez év március 15.-éig, amelyet az elmúlt évek 7.5 milliós eredménytartalékából kíván megvalósítani. Az eljáráshoz szükséges éves, vagy közbenső mérleg. Mi a 2015. évről elkészített egyszerűsített beszámoló mérlegének felhasználását tartanánk az ésszerű megoldásnak. Azonban azt már látjuk, hogy e mérlegben a 2015. év mérleg szerinti eredménye körülbelül 1.5 millió forint lesz, amely 2016. évben csökkenti az eredménytartalékot, de még így is 6 millió forint lesz, ami több mint kétszerese a jegyzett tőke emeléshez szükséges 2,5 millió forintnak. A konkrét kérdés: ilyen esetben a 2015. évi mérlegben kimutatott veszteség mellett végrehajtható-e a jegyzett tőke emelés eredménytartalékból? A másik kérdés e beszámoló mérleget a eljárást megelőzően letétbe kell e helyezni? A választ előre is köszönöm.

Ketyeg az óra: törzstőkét kellene emelni, de nincs miből… Cikk

Ismerős céghelyzet: a kft.-nek két magánszemély tagja van, jegyzett tőkéje 500 ezer forint. Pénzük nincs a tőkeemelésre, viszont van több millió forintos tagi kölcsönük és negatív eredménytartalékuk. Az egyik tulajdonos gépkocsijának apportja megoldhatná a problémát? Mi a helyzet akkor, ha a kocsi tulajdonosa nem tagja a cégnek? És a tagi kölcsön, azzal mi lesz most?

Kötelező törzstőkeemelés helyett átalakulás. Lépésről lépésre Cikk

Közeledik a kft.-k számára a törzstőkeemelés végső határideje. Ehelyett járható út lehet az átalakulás is, ennek menetét ismertetjük.

Minimálbér: érzékelhető emelést szeretnének a szakszervezetek Cikk

A szakszervezetek a minimálbér 9, a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatják.

Így emelhető a törzstőke eredménytartalékból Cikk

Idén alakult kft. emelheti-e törzstőkéjét (rendezheti-e a tagi befizetést) eredménytartalékból? Olvasói kérdésre Tirpák Anita, a Niveus Consulting Group Kft. könyvelési és bérszámfejtési üzletágvezetője válaszolt.

Minimálbér-emelés: elkezdődött a huzakodás Cikk

A reálkeresetet szerényen növelő béremelésben tudnak partnerek lenni a minimálbér és a szakmunkás bérminimum esetében jövőre a munkáltatók – számolt be a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) zajlott keddi egyeztetésről az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán és Dávid Ferenc, a munkáltatói oldal képviselői.

Minimálbér-emelés: a 4 × 9 lenne az egyik megoldás Cikk

Nincs még időpont a jövő évi bértárgyalások megkezdésére a kormánnyal és a munkáltatókkal, a konfliktusok esélyét pedig tovább növeli, hogy szűkült a tárgyalófelek mozgástere a 2016-os költségvetés korábbi elfogadása miatt – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke hétfőn az MTI-nek.

0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

40 éves szolgálati idővel nyugdíjba ment nő nyugíij után is dolgozott, 1958. évben született, 2012. december 1-jétől nyugdíjas. Kérheti a nyugdíj utáni évekre a 0,5 százalékos nyugdíjemelést?

Törzstőkecsökkentés után üzletrész-értékesítés Kérdés

A kft.-nek több cég, és több magánszemély tulajdonosa van. Az évek folyamán a kft. jelentős veszteséget halmozott fel. A tulajdonosok a jegyzett tőke csökkentése mellett döntöttek (eredménytartalékkal szemben számolták el). 1. A tőkecsökkentés esetében a korábban teljesített pótbefizetést is kellett volna arányosan csökkenteni (a pótbefizetést pénzben teljesítették, és lekötött tartalékként került kimutatásra a kft. könyvelésében)? 2. Mivel a tőkecsökkentésnél jövedelem nem került kifizetésre a tagok részére, így a kft. nem számolt el semmiféle közterhet. Helyesen tették így? A tőkecsökkentést követően a társaság tőkeemelés mellett döntött. Sajnos az ebből származó forrást is felélte, és ismét tőkecsökkentést kellett elhatároznia és végrehajtania a tagoknak. Időközben a társaság tulajdonosi köre változott, mert egyes tulajdonok értékesítették az üzletrészüket. Jelentkezett a kft.-re egy vevő, aki rendkívül jelentős vételárat fizetne (a vételár jóval a kft. mérlege alapján reális vételár felett van). 3. A társaság jelenlegi magánszemély tulajdonosa, aki a kft. számára ismeretlen áron vette meg a tulajdonrészét a korábbi tulajdonostól, a tőkecsökkentést követően, egy esetleges eladás során mi után fog adózni, illetve a kft. mit tekintsen szja- és eho- alapnak? A magánszemély tulajdonosoknak nyilatkozni kell arról. hogy mennyiért jutottak hozzá jelenlegi tulajdoni részükhöz, vagy az szja és az ehoalapja a tulajdonosra jutó vételárrész az üzletrész névértéke közti különbözet lesz?

Minimálbér-emelés: finomított a Miniszterelnökség Cikk

A minimálbérről nem a kormány dönt, annak összegéről a munkáltatók és munkavállalók érdekegyeztető fórumán születik majd döntés várhatóan az év utolsó hónapjaiban – közölte a Miniszterelnökség Sajtóirodája csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close