19 találat a(z) eltiltás cimkére

Ügyvezetéstől eltiltott tagú egyszermélyes kft. közbeszerzésben Kérdés

Cég kényszertörlése után eltiltott vezető lehet-e egyéni vállalkozó? Cikk

Egy cég kényszertörlés alá került, mert a bevallásokat, beszámolókat nem adta be, nem reagált semmilyen megkeresésre. A kényszertörlés után mitől tiltják el valójában a vezető tisztségviselőt? Lehet még a tiltás ellenére egyéni vállalkozó? Olvasói kérdésre Gyüre Ferenc adószakértő válaszolt.

Eltiltott ügyvezető Kérdés

Bankszámlanyitás Kérdés

Tovább csökkent a cégvezetéstől eltiltottak száma Cikk

Három éve csökken a cégvezetéstől újonnan eltiltott magánszemélyek száma Magyarországon; a 2021-ben eltiltott 4076 magánszeméllyel együtt számuk 60 ezerről 40 ezerre csökkent – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Alig alakult meg a kft., máris vége lett. Könyvelői feladatok Cikk

Az ügyvezető eltiltása miatt szinte a megalakulása után azonnal végelszámolni kell az egyszemélyes kft.-t. Milyen teendői vannak a könyvelőinek? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Egyéni ügyvéd Kérdés

Cégvezetés: 54 ezren vannak feketelistán Cikk

Tovább emelkedett a cégvezetéstől eltiltott magánszemélyek száma, tavaly 13 020 magánszemélyt tiltottak el, így már 54 406-an állnak eltiltás alatt – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Cégügyek: fontos szankciós szabályt semmisített meg az Ab Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) Magyar Közlöny 154. számában kihirdetett határozata ez év december 31-ei hatállyal megsemmisítette a cégnyilvántartásról szóló 2006. évi V. törvénynek azt a rendelkezését, mely szerint ha egy céget kényszertörlési eljárásban törölnek a cégjegyzékből, akkor eltiltják azt, aki az eljárás megindításakor vagy az azt megelőző évben vezető tisztségviselő, korlátlanul felelős tag, korlátolt tagi felelősséggel működő gazdasági társaságban többségi befolyással rendelkező tag volt.

Offshore-botrány: egész életére eltiltották a politizálástól Cikk

Soha többé nem vállalhat közhivalalt Navaz Saríf korábbi pakisztáni kormányfő, mert a legfelsőbb bíróság pénteken egész életére eltiltotta a politizálástól.

Eltiltott cégvezetők – több mint 12 ezren vannak Cikk

A cégbíróság tavaly 12 184 magánszemélyt tiltott el a cégvezetéstől, az érintettek a következő 5 évben nem tölthetnek be cégvezetési, cégképviselői jogköröket és többségi tulajdonosi szerepköröket sem – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Alapítvány kurátorának felelőssége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alapítvány évek óta nem működik. Az alapító nem elérhető, a 2017. évre vonatkozó beszámolójának beadása is kérdésessé válik, így vélhetően kényszertörlési eljárással fogja a törvényszék megszüntetni. Azt szeretném megtudni, hogy a cégekhez hasonló vezető tisztségviselőknél felmerülő felelősség miatti eltiltás az alapítványoknál is felmerül, vagy ezt a nonprofit szférában nem áll fenn?

Kényszertörlés alatti kft. ügyvezető nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségüket: Kft. ügyvezetőjét a cégbíróság eltiltotta a képviselettől, majd ezzel egyidejűleg kényszertörlés alá helyezték adott kft.-t. A NAV-os ügyintéző azt az információt adta, hogy a 71-es bevallás beküldése után ugyanúgy küldeni kell a nullás adattartalmú mindennemű bevallást a cégre, azon módon, hogy a bevallásokon jelezni kell a kényszertörlés tényét. Ez önmagában logikus és kivitelezhető, ugyanis meghatalmazott könyvelőként ezt meg tudom tenni a saját ügyfélkapus jelszómmal. Viszont a kérdésem (aggályom) a következő: mivel nincs a cégnek ügyvezetője, ki utasít engem, hogy beküldjem (ráadásul nullás adattartalommal) a bevallásokat a mérlegbeszámolóról nem is beszélve.... Egyáltalán van jogalapom arra, hogy küldjek bevallásokat? Válaszukat előre is megköszönve.Tisztelettel maradok!

Eltiltott ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megvásárolt egy kft.-t az ügyfelem, be is jegyezték. Közben kiderült, hogy őt eltiltották az ügyvezetéstől, így képviselőként nem jegyezték be. Mi a teendő ebben az esetben? Hogyan adjunk bevallást? Amíg nem állít maga helyett új ügyvezetőt, addig nem is működhetne a cég?

Már több mint 30 ezer személy van eltiltva a cégügyektől Cikk

2016-ban több mint 13 ezer magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, ezzel 30 ezer fölé emelkedett Magyarországon a cégvezetéstől eltiltott személyek száma.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Generálkivitelező számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Upwork Global inc. számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi áfamentes határ, számlázás nem EU-s országba

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31