38 találat a(z) eltartott cimkére

Egyetemi hallgató beszámítása Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Mesterképzés – családi adókedvezmény Kérdés

Családi kedvezmény Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Eltartott gyermek Kérdés

A1-es igazolás Kérdés

Családi kedvezmény Kérdés

Eltartott rendszeres jövedelme Kérdés

Válás, közös gyerekfelügyelet, új család: ki veheti igénybe a családi kedvezményt? Cikk

Magyarországon nem ritka, hogy egy házasság válással végződik, és a szülők új családot alapítanak. Az sem szokatlan, hogy a válás után a volt házastársak a gyerekek felett közös felügyeleti jogot gyakorolnak. Olvasónk estében azonban a gyerekek a közös felügyelet mellett a volt férjnél maradtak, ott laknak életvitelszerűen, míg a családi pótlékot a volt feleség veszi igénybe. Rendben van ez így, és mi a helyzet a családi kedvezménnyel? Olvasói kérdésre Surányi Erzsébet okleveles közgazda válaszolt.

Családi adókedvezmény igénybe vétele passzív féléves egyetemista után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A családi adókedvezmény igénylésével kapcsolatban kérnék ezúton segítséget. Egy négytagú családban van 2 gyermek, akik közül a kisebbik középiskolás, a nagyobbik pedig elmúlt 20 éves, ebben a félévben passzív volt a jogviszonya az egyetemen, és októbertől decemberig dolgozott. Ez idő alatt a jövedelme mindhárom hónapban meghaladta a 2018-as minimálbér összegét. Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján tekinthető-e a nagyobbik gyermek eltartott személynek, illetve figyelembe vehetik-e a családi adókedvezmény igénylésekor? Válaszát előre is köszönöm.

Szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló 2015.05.07-éig gyetben részesült. Ekkor 3 gyermek után volt családi pótlékra jogosult. 2015.06.11-én munkaviszonyt létesített, ami 08.31-én megszünt, és 09.01-jétől másik cégnél létesített munkaviszonyt. Ez a munkaviszony 2018.08.14-én szűnt meg, és visszament az előző munkáltatóhoz munkaviszonyba. Ezen az új munkahelyén meddig, és mennyi szochokedvezmény illeti meg a munkáltatót? Időközben az egyik gyermek utáni családi pótlék jogosultsága megszűnt, továbbra is eltartott, felsőoktatásban tanul, de úgy tudom, hogy ez nem okoz változást a szochokedvezményben, továbbra is a 3 gyermekre vonatkozóan lehet igénybe venni a kedvezményt. Kell-e igazolást kérni a kormányhivataltól a kedvezmény igénybe vételéhez? Köszönettel: Némethné

Családi kedvezmény igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelemnél 3 gyermek után vették igénybe a családi kedvezmény a következőképpen: 2 gyermek után június 30-áig családi pótlékot kaptak, 1 gyermek felsőfokú oktatási intézménybe járt, így eltartott minőségben szerepelt; Július 1-jétől 1 gyermek után kapnak családi pótlékot, 1 gyermek után 07-08. hónapra nem kapnak családi pótlékot, csak szeptemberben, mert akkor kezdődik a felsőfokú oktatási intézményben a hallgatói jogviszony, a harmadik gyermeknek továbbra is a felsőfokú oktatási intézmény hallgatói jogviszonya érvényes. Kérdésem: hogy 07-08. hónapra ebben az esetben 116 670 Ft jár az egy gyermekre, vagy 220 000 Ft? Tisztelettel várom válaszát: Géczi Sándorné

Tovább tanul a gyermek: teendők a családi pótlékkal, kedvezménnyel Cikk

A családi pótlékra, családi kedvezményre jogosultság szempontjából fordulópontot jelent, ha a gyermek befejezi a tanulmányait, illetve esetleg tovább tanul. Írásunkban összegezzük, mire figyeljenek az érintett szülők.

Családi adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi adókedvezménnyel kapcsolatban lenne kérdésem. Kétgyermekes családról van szó, ahol az idősebb gyermek 2018 júniusában felsőoktatási szakképzésben szerzett szakképesítést. Eddig a létszámba beszámítottuk. Jelentkezett főiskolára, melyet sikeres felvételi esetén szeptembertől kezd el. Ha sikeres lesz a felvételi, akkor 2018. júliustól a létszámba ismét beszámítható, vagy mivel a szakképesítése már megvan, így a létszámba már nem számítható be, és csak egy gyermek után jár a családi kedvezmény? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs