85 találat a(z) ellátás cimkére

Gyes-igénylés apának Kérdés

Módosítások 2023. július 1-jétől az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások megállapításának szabályaiban Cikk

2023. július 1-jétől módosítja többek között az egészségbiztosítás, és a kifizetőhelyek szabályait módosítja a 2022. évi LXXV. törvény. A változások nagy terjedelmére tekintettel az alábbi cikkben az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások megállapítására vonatkozó szabályok módosításait ismertetjük, a kifizetőhelyekre és a diplomás gyedre vonatkozó új szabályok egy következő cikk témái lesznek.

Kedvezményszabály – utolsó ellátás Kérdés

Átalányadó, csed, gyed Kérdés

Szabadság csed idejére (ellátas nélküli csed) Kérdés

Energiaügyi Minisztérium: októberben tovább csökken a távhő intézményi ára Cikk

A következő gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosíthatja minden hazai távhőtermelő számára a működésükhöz szükséges földgázt. Az Energiaügyi Minisztérium korábbi intézkedése nyomán a gázalapú szolgáltatóknál januártól lényegében megfeleződtek az intézmények távhő díjai. A friss kormánydöntés az ellátásbiztonsági szempontok érvényesítésén túl ősztől még alacsonyabbra szintre szoríthatja az árakat a nem lakossági fogyasztóknál – közölte az Energiaügyi Minisztérium csütörtökre virradó éjszaka az MTI-vel.

Kaphat-e betegszabadságot az apuka, ha ő veszi igénybe a gyedet? Cikk

Gyeden levő munkavállaló apuka, kaphat-e a gyed mellett betegszabadságot, igénybe veheti-e a két ellátást egyszerre, ha a munkáltatónál 40 órában foglalkoztatott? Olvasói kérdésre Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Bolgár állampolgárságú hölgy, Cipruson dolgozott – várandós Kérdés

Sorra zárnak az ilyen gyógyszertárak: rengeteg település maradhat ellátás nélkül Cikk

Egyre több gyógyszertár szűnik meg a kisebb településeken, amely több ezer lakos gyógyszerellátását nehezítheti meg. Egyes vármegyékben már így is rossz a helyzet: sok lakos jut kevés gyógyszertárra. Miközben Budapesten évről évre lassú ütemben nő a patikák száma, addig vidéken egy-egy vármegye kivételével stagnálás vagy csökkenés mutatkozik. A patikákban dolgozók száma ugyancsak csökkent, amely szintén nem segít a hazai ellátás helyzetén – írja a penzcentrum.hu.

Nemzetközi lapszemle: sikeres megállapodással zárult a kórházi ápolók sztrájkja New Yorkban Cikk

Több mint 7000 kórházi ápoló lépett sztrájkba három nappal ezelőtt New Yorkban az alacsony fizetés és a méltatlan munkakörülmények miatt. A sztrájkot a kórházakkal folytatott tárgylásokat követően sikeres megállapodással zárták – írja a The New York Times.

Hogyan jár a táppénz, a csed, a gyed a határozott idejű munkaviszony megszűnése esetén? Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, Magyarországon 2021-ben több, mint 5 százalékra tehető azon 15–64 éves korosztályban foglalkoztatottak aránya, akiknek a foglalkoztatása határozott időre szól. A határozott időre létrejött munkaviszony megszűnésekor előfordulhat, hogy a munkavállaló egészségi állapota, vagy gyermekvállalása kapcsán társadalombiztosítási ellátásban részesül. Az alábbi cikkben részletezzük, hogy mennyiben érinti a táppénz, a csecsemőgondozási díj (csed), a gyermekgondozási díj (gyed) megállapítását és folyósítását a határozott idejű munkaviszony megszűnése.

Másodállású átalányadózó ellátása Kérdés

Táppénz és egyéb ellátások határozott idejű munkaviszony esetén Kérdés

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek veszélyhelyzeti áramellátásra a versenypiaci kisfogyasztók Cikk

2023. január elsejétől is áramhoz juthatnak a jövőre egyelőre ellátatlan, idén 2 GWh-nál kevesebbet fogyasztó vállalkozások, önkormányzatok, társadalmi szervezetek. Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználóknak ehhez hétfő éjféli jogvesztő határidővel kell online nyilatkozatot tenniük – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.

DK: a kormány évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait Cikk

A kormány évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1