329 találat a(z) előleg cimkére

Előleg Kérdés

EU-s beszerzés előleggel Kérdés

Fordított adózású előlegszámla Kérdés

EU-s beszerzés előleggel Kérdés

SZÉP-kártya és bankkártya elfogadása Kérdés

Devizában számlázott előleg elszámolása Kérdés

Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége előlegfizetés esetén Cikk

Termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás esetén, ha a teljesítést megelőzően ellenértékbe beszámítható vagyoni előny juttatására kerül sor – azaz előlegfizetés történik –, akkor az áfatörvény 59. paragrafusának (1) bekezdése alapján az előlegfizetés ténye az előleg kézhezvételének, jóváírásának időpontjában áfafizetési kötelezettséggel jár. A jóváírt, kézhez vett, megszerzett előleget úgy kell tekinteni, mint amely a fizetendő adó arányos összegét is tartalmazza. Az áfatörvény 59. paragrafusának speciális szabálya szerint már az ügylet áfatörvény szerinti teljesítését megelőzően adófizetési kötelezettség keletkezik az előlegként kapott összeg után, ennek következtében az ügylet teljesítésekor (áfatörvény 55. §-a) az előleget már nem terheli áfa.

Bérként adózó juttatások Kérdés

Bérleti jog átruházása – előleg Kérdés

Nem mindenkinek éri meg elhalasztani a tao-bevallást Cikk

Több szempontot kell mérlegelniük a társasági adó alanyainak, amikor eldöntik, hogy élnek-e az adóbevallás elhalasztásának lehetőségével. A szokásos májusi vagy a szeptember végi határidő választása is befolyásolja a közben fizetendő tao-előlegeket.

Innovációs járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018 év elején kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás tulajdonosváltás miatt 2018 júliusában kikerült a kapcsolt vállalkozások köréből. Innovációs járulékra előleget fizetett. Legyenek szívesek közölni, 2019 évre kell-e innovációs járulékot bevallania?

Magánszemély kapott előlege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha az ingóságot üzletszerűen értékesítő magánszemély (áfaalany) előleget fogad el előlegszámla alapján 2019-ben, de az értékesítés csak 2020-ban valósul meg (akkor kerül átadásra az ingóság), akkor a személyijövedelemadó-bevallásában mikor kell adóznia? 2019-es jövedelemnek kell-e tekinteni a megszerzett előlegösszeget? Köszönöm válaszát: Várnainé Mizsei Gabriella

Előleg Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésre kérnénk választ: Egy intézménynél beruházás van folyamatban. Az intézménynek "kettes" áfás adószáma van, de 95 százalékban a tevékenység jellegére való tekintettel mentes árbevétele van. A szerelés-kivitelezési munkákra előlegszámlát állított ki a szolgáltató vállalat fordított áfásan, ahogy a végszámla is fog készülni. Mivel az építmény mentes árbevétel fog produkálni, így a megrendelőnél csak fizetendő áfa jelentkezik. Az áfatörvény 59. §-a értelmében a kézhez kapott előleget úgy kell tekinteni mint amely a fizetendő adó arányos összegét is tartalmazza. A beruházáshoz kapcsolódó hitelbíráló UniCredit Bank ezzel nem ért egyet hivatkozva a Kúria Kfv. V. 35.073/2016 számú döntésére a fordított adózásra speciálisan. Kérem állásfoglalásukat! Köszönettel: Matula Györgyné J&U Kft.

Megemelt előleg, kitolt határidők, könnyebb elszámolás az uniós társfinanszírozású projekteknél Cikk

Több mint 20 fejlesztéspolitikai intézkedés segíti a pályázatok megvalósítását a veszélyhelyzetben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Ingatlan értékesítése II. Kérdés

Tisztelt Bartha László! Köszönöm válaszát azonos című kérdésemre. Az ingatlan régi. Raktárépület földterülettel. A forditott adózást választottuk. Kaptunk foglalót (márc.19.) és kesőbb előleget (márc. 31.). Majd júniusban lesz a végszámla. Ezen információ alapján hogyan tudok szabályosan eljárni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vállalkozásból kivont jövedelem számítása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close