13 találat a(z) diplomás cimkére

A dolgozók negyede unja, amit csinál, minden ötödik munkavállaló váltana Cikk

Minden ötödik dolgozó magyar gondolkodik azon, hogy más munkába kezdjen, vagy már keresi is az új lehetőséget – derül ki a SkillX Technologies Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Gyed extra és EKHO Kérdés

Egyetemi felvételi: online pályakövetési rendszer segíti a választást Cikk

A köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt segíti a diplomantul.hu honlapon elérhető Diplomás Pályakövetési Rendszer, amely objektív, számszerű adatokat mutat arról, hogyan alakult a felsőoktatásban végzettek helyzete a munka világában – mondta hétvégi sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Itt a friss adat: ennyi magyar dolgozik más EU-s országban Cikk

Az Európai Unió munkaképes korú (20-64 év) lakosainak 3,8 százaléka élt 2017-ben egy másik, az állampolgárságától eltérő uniós tagországban, tíz évvel korábban ez az arány még csak 2,5 százalék volt – derül az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) jelentéséből. Magyarországon 5,2 százalékos volt ez az arány.

Diplomás nők térfoglalása Cikk

Több mint a negyedével múlja felül ma már a diplomás nők száma Magyarországon a férfiakét – összegzi a legfrissebb HVG hetilap a 2016-os kis népszámlálás nemrégi közzétett adatait.

Így változott több, a családokat érintő szabály Cikk

Több jogszabály is változott január 1-jétől, amely közvetlenül érinti a családokat – hívja fel a figyelmet összefoglalójában az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Diplomásbér-minimumot követel a szakszervezet Cikk

A minimálbér és a szakmunkás bérminimum mellé diplomásbér-minimumot követel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöksége. Javaslatuk szerint a minimálbérnél 30 százalékkal kellene nagyobb legyen a szakmunkás bérminimum, s ennek további 35 százalékát kellene hozzátenni a diplomásbér-minimumhoz.

Menekülnének a diplomások Nagy-Britanniából a Brexit előtt Cikk

A nagyvállalatok magasan képzett dolgozóinak 56 százaléka még az EU-ból való kilépés előtt elhagyná az Egyesült Királyságot – derül ki a Baker McKenzie 250, diplomás, az Egyesült Királyságban dolgozó, de azon kívüli uniós állampolgár munkavállaló megkérdezésén alapuló kutatásából. Az agyelszívás különösen érzékenyen érintheti az egészségügyi, technológiai, telekommunikációs és pénzügyi szolgáltatási iparágat, illetve a médiát.

Kivándorlás: hányan, kik, hová? Magyarok a világban Cikk

Nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma egy 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérés szerint, amelyet szerdán ismertettek a kutatás vezetői Budapesten, a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH).

Egyetemisták, többgyermekesek, cégek: kinek, mit jelent a gyed extra? Cikk

Újabb családtámogatások vehetők igénybe januártól; a gyed extra lehetőségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni.

Jön a diplomás gyed Cikk

Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint várhatóan több ezer hallgatót érinthet a diplomás gyed bevezetése jövő januártól. Klinghammer István ezt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján mondta kérdésre válaszolva. Véleménye szerint a kormány döntése biztatást adhat, hogy lehet tanulni kisbaba vállalása, nevelése mellett. Rámutatott: a gyermekgondozási díjra a szülők egyike lesz jogosult, de az lehet az édesapa is, ha így kedvezőbb a gyermekes párnak - írja az eduline.hu.

Bruttó 288 ezret is kereshet egy diplomás közalkalmazott Cikk

Mennyit ér egy közalkalmazott diplomája, ha nyelvvizsgával párosul? Mitől függ, hogy pontosan mennyit keres és hogyan befolyásolja mindezt az életkor? Olvasói kérdésre, az Adózóna szakértője Surányi Imréné válaszol.

Gyakornoki munka: mi a kereseti plafon? Kérdés

Mennyi fizetés jár egy gyakornoknak? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Beépitett telek áfavonzata

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink