7 találat a(z) csoportos társasági adóalany cimkére

Megfizetett adóelőleg-különbözet csoportos társasági adóalanyoknál Kérdés

A társasági adó megfizetettnek minősül-e? Kérdés

Egy magánszemély tulajdonában lévő, több társaság csoportos társasági adó alanyaként fizeti a társasági adót 2019.01.01-től. A csoport egyik tagja (A cég) végleges pénzeszközt adott át 2019 decemberében a csoport másik (B cég) tagjának. A szükséges igazolást az "A" társaság költségelszámolásához a "B" társaság kiadta, mely szerint az adózás előtti eredménye, adóalapja várhatóan e juttatás nélkül nem lesz negatív. A "B" társaság a nagyértékű beruházásainak köszönhetően a Tao-törvény 7. § zs) pontja alapján az adózás előtti eredményét csökkentheti, így gyakorlatilag minimlis társasági adó alapja keletkezik, melyet "továbbvisz", hogy a csoportos társasági adózás keretein belül a többi csoporttaggal megosztva adózzon le. Kérdésem, hogy a fenti esetben a "B" társaság által megfizetettnek minősül-e a társasági adó, illetve jogszerű-e az általa kiadott nyilatkozat, miszerint a végleges pénzeszköz-átadásra jutó társasági adót megfizette? Tekinthetjük-e a jogos kedvezmény igénybevételét törvény szerinti társasági adó megfizetésének?

Változások a társasági adó szabályaiban 2019-2020-ban Cikk

Mint arról tegnap beszámoltunk, a kormány T/6351 számon benyújtotta az Országgyűlésnek az adószabályokban tervezett változtatásokra vonatkozó törvényjavaslatot. Cikkünkben a javaslatban a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao tv.) a csoportos társasági adóalanyt, illetve annak tagjait, továbbá az adóalanyokat érintő tervezett módosításokat mutatjuk be.

Számlázási kisokos csoportos társaságiadó-alanyoknak Cikk

Az idei évtől már nemcsak az általános forgalmi adóban, hanem a társasági adóban is lehetőség nyílt csoportos adóalanyiság választására. Felmerül a kérdés, hogy a csoportos társaságiadó-alanyra vonatkozó csoportazonosító számot a kimenő számlákon fel kell-e tüntetni, illetve a bejövő számlákon annak feltüntetésére kötelezni kell-e a beszállítókat?

Csoportos társaságiadó-alany tagjainak februári adóelőlege Cikk

Ha a NAV engedélyezte a csoportos társaságiadó-alany létesítését, az erről szóló határozatban törli a csoporttagok 2019 első félévi adóelőlegei közül azokat, amelyek a határozat véglegessé válásáig nem esedékesek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Csoportos társasági adóalany kérelem végleges elfogadásához szükséges: ''nyilvántartási rendszer bemutatása, mely alkalmas a társasági adó törvény 5. paragrafus (11) bekezdésében meghatározott adatok alátámasztására." Sajnos nem sikerült semmilyen szakmai anyagot vagy tervezetet vagy mintát találni. Megköszönöm, ha javaslatot vagy tanácsot ad a kérdéssel kapcsolatosan. Ibolya

Csoportos társasági adóalanyiság Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődöm, hogy a 2018. évre lehet-e még csoportos társasági adóalanyiságot választani, tekintettel arra, hogy a 2018. évi adóbevallást 2018. 05. 31-éig lehet beadni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close