19 találat a(z) családi vállalkozás cimkére

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Az idén júliusban megjelent legérdekesebb cikkeinket összegyűjtő kiadványunkban egyebek mellett ismertetjük a számlák megőrzésével kapcsolatos kötelezettségekről szóló cikksorozatunkat, valamint a családi tulajdonú vállalkozásoknak a cégvezető halálakor bekövetkező összeomlását megelőző fontos lépésekről, az üzleti utazások költségeinek elszámolásáról, a katásokra vonatkozó nyugdíjszabályokról, az adózás rendjéről szóló törvény változásairól – köztük az ekáerszabályok módosításáról – szóló írásainkat.

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya Cikk

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

Családi vállalkozás Kérdés

Családi vállalkozás folytatása Kérdés

Hatalmas adómentességet javasol a családi mezőgazdasági vállalkozásoknak az agrárkamara Cikk

Három nagyobb, törvénymódosításokat kezdeményező csomagot készített elő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – idézi az agroforum.hu a NAK mezőhegyesi rendezvényén elhangzottakat.

Így zajlik a generációváltás a családi vállalkozásokban Cikk

A magyar családi vállalkozások tulajdonosainak 74 százaléka a tulajdon megtartásával szeretné átadni a cégvezetést, 47 százalékuk családtagnak, 17 százalékuk cégen belüli, míg 10 százalékuk külső vezető szakembernek, és csak 18 százalékuk gondolkodik a cég eladásán – derült ki a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég, valamint az Opten céginformációs szolgáltató közös felméréséből.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Generációváltás a vállalkozásban – csökkentse a kockázatokat! Cikk

Hogyan adhatja át a családi kis- és közepes vállalkozás tulajdonosa a lehető legmegfontoltabban a vállalkozás irányítását? Milyen legyen a tőkeszerkezet? A lehetséges módszereket, az átadás körében felmerülő kérdéseket elemezzük.

A főnök átadja a stafétabotot – generációváltás a vállalkozásban Cikk

A magyar családi kis- és közepes vállalkozások tulajdonosainak jelentős része a közeljövőben kénytelen lesz szembesülni azzal, hogy – mit szépítsük – eljárt felettük az idő, ideje lenne nyugdíjba vonulni és átadni a vállalkozás irányítását valaki másnak. Hogyan lehet ezt „dörzsölten” végigvinni?

Ügyvezető járulékfizetése Kérdés

Lakáshitel-törlesztés cafetériarendszerben Kérdés

Adómentes lakástámogatás Kérdés

Üzletág-értékesítés Kérdés

Így dolgozhatnak tinik a családi vállalkozásban Cikk

Családi vállalkozás pizzériát üzemeltet kft. formájában. A legkisebb gyerek elmúlt 15 éves, ő is szeretne segíteni a pizzériában. Nappali tagozaton tanul, szakképző iskolában. Mit jelent az, hogy az iskolai szünetekben foglalkoztatható – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt, és részletezte a fiatal munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó előírásokat.

Családtag dolgozó a kft.-ben Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Érmeváltó automata

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Fel nem használt szigorú számadású nyomtatvány

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X