215 találat a(z) családi adókedvezmény cimkére

Családi adókedvezmény Kérdés

Családi pótlék és családi adókedvezmény Kérdés

EU illetőségű magyar állampolgár Kérdés

Családi adókedvezmény válás esetén Kérdés

Családi kedvezmény visszamenőleg Kérdés

Családi adókedvezmény bérbeadásnál Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Családi kedvezmény módosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi adó- és járulékkedvezmény igénybe vétele kapcsán, az alábbi példán levezetve szeretnék tanácsot kérni. A család jogosult pl. 1.000 EFt családi kedvezményre. 1) Férj beadta az SZJA bevallását és csak 500EFt családi kedvezményt igénybe vett, holott az egész 1.000 Eft-ot igénybe tudta volna venni! Az Art. 54. § (3) alapján már nem önellenőrizheti a családi kedvezményt? 2) A feleség még nem adta be a bevallását, és igénybe venné a maradék 500 EFt-ot, de csak 300 EFt-ot tud családi adókedvezményként, a többi járulékkedvezmény lenne? Igénybe veheti járulékkedvezményként? Nem találtam a törvényben, hogy ha megosztják a családi kedvezményt (lásd fenti esetben), és a felek jövedelme lefedné a családi kedvezmény igénybe vételét, akkor már nem vehetik igénybe a járulék kedvezményt. Köszönöm a választ! Anna

Négygyermekes anyák így vehetik igénybe a családi kedvezményt is Cikk

A négy- vagy többgyermekes anyák kedvezményére (anyakedvezmény) jogosultak járandóságaiból a kifizetők 2020. január 1-jétől már nem vonnak le adóelőleget, ha az esedékesség előtt rendelkezésükre áll a jogosult nyilatkozata arról, hogy a kedvezmény megilleti.

Családi adókedvezmény kontra NEAK Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem: valakinek 4 gyermekre jár családi adókedvezmény és a NEAK-t is igénybe szeretné venni. Ha ilyenkor először érvényesítem a NEAK-kedvezményt, ami után nem marad már egy fillér befizetendő adója sem, akkor a "0" Ft jövedelemadóból is adható járulékkedvezmény? Az lehetséges? Hogyan adok a "§" Ft-ból kedvezményt?

Passzív csed Kérdés

A családi adókedvezmény érvényesíthető a passzív csed, gyed folyósításakor? Már nem biztosított a munkavállaló.

Családi adókedvezmény Kérdés

Az alábbi cikkel kapcsolatosan szeretném kérdezni, hogy a közös gyermek megszületése után, mivel az anya két gyermek után lesz jogosult a kedvezményre, akkor a közös gyermek után az élettársak közösen 133 330 Ft adókedvezményt vehetnek igénybe évközben, akár úgy is, hogy az egészet az apa veszi igénybe? Magyarul az apa igénybeveheti a magasabb kedvezményt annak elléner, hogy részéről csak egy gyerek van? https://adozona.hu/rt akerdesek/2019_9_23_Csaladi_adokedvezmeny_cgb

Családi adókedvezmény Kérdés

A segítséget szeretnék kérni. Egy házaspár két kiskorú gyermekkel. A szülők elváltak, egy lakásban laknak még. A családi pótlék teljes összegét a feleség kapja a válási okirat szerint. Ugyanez az okirat írja: "A családi adókedvezmény igénybevételére, megosztva fele-fele arányban jogosultak" Az okirat szerint "a házasságukból született X, valamint Y nevű közös gyermekeik felett a szülői felügyeletet közösen gyakorolják." Igénybe vehetik-e külön-külön a szülők, egy-egy gyermek után a családi kedvezményt, amíg egy közös lakásban laknak? Illetve ha a feleség elköltözik a két gyerekkel akkor apuka jogosult-e az egyik gyermek utáni családi adókedvezményre? Hálásan köszönöm a segítségeteket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close