67 találat a(z) csökkentés cimkére

Részlegesen eltörölnék a haláladót Cikk

A mai napon végre célba érhet az MDF sokéves munkája, mivel a parlamenti pártok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy csökkenteni és egyszerűsíteni kell a haláladót. Az elmúlt hetek tárgyalásai során az is kiderült: a pártoknak más-más elképzelése van az adónem jövőjéről.

Vámosi-Nagy: a bérterhek csökkentése nem fehéríti a gazdaságot Cikk

A magyar adórendszer egyik fő problémája a munkát terhelő adók (járulékok) magas szintje. Sokan ennek tudják be a bejelentés nélkül történő foglalkoztatást, amely sajnos valóban jellemző a magyar gazdaságban, elsősorban – de nem kizárólag – a mikrovállalkozásoknál. Nem kevesen a külföldi működő tőke oly kívánatos beáramlása egyik fő gátjaként is a munkaerő magas közterhét jelölik meg. A gazdaságot nem fehérítené, de mégis mivel járhat a közterhek csökkentése?

Elmaradt adócsökkentés: mivel kárpótolják az adófizetőket? Cikk

Törvénybe foglalt adócsökkentés helyett adóemelés történt az elmúlt három évben. Az iparűzési adó eltörlése helyett a különadó bevezetése és a 15-ről 25 százalékra növelt eva-kulcs mellett hosszan sorolhatók még az adófizetők pénztárcájába vágó intézkedések. Mi maradt a javaslatokból?

Adóreform: meghiúsult adócsökkentési remények Cikk

Minél tovább hátrál Gyurcsány Ferenc és pártja a néhány hete meghirdetett közteher-csökkentési javaslatokból, annál inkább dübörög a reformkövetelő közgazdászok hangja.

Adórefom Ausztriában: 3,5 milliárd eurós tehercsökkentést akarnak a munkavállalók Cikk

Összességében három és félmilliárd eurós tehercsökkentést javasolnak az osztrák munkavállalók képviselői a 2010-re előirányzott adóreform keretében, méghozzá úgy, hogy a fő kedvezményezettek az alacsony és a közepes jövedelműek legyenek.

Adók, járulékok: 200-300 milliárdos csökkentés lehet? Cikk

Inkább kevesebb programot hirdessen meg a kormány, de azt fejezze is be; ezzel árnyalta Gyurcsány Ferenc keddi, a szocialista frakció előtt elmondott beszédét több, a Népszavának nyilatkozó képviselő.

Svédország csökkentené a személyi jövedelemadó-terheket Cikk

A svéd kormány a személyi jövedelemadó csökkentését tervezi jövőre a foglalkoztatás javítása céljából. A teljes munkaidőben dolgozók 2008 januárjától havonta 1000 koronával, hozzávetőleg 28 ezer forinttal többet vihetnének haza.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink