3 találat a(z) cégforma cimkére

Vállalkozási forma Kérdés

Nappali tagozatos főiskolai hallgató szeretne munkaerő-kölcsönzésre vállalkozást indítani. Ukrán munkavállalókat közvetítene, akik már évek óta itt dolgoznak Magyarországon, van adó- és taj-kártyájuk, van bejelentett lakásuk, melyet a bérbe vevő cég biztosít. Ez a fajta tevékenység folytatható-e egyéni vállalkozásban, vagy csak kft. formában és 3 millió törzstőkénél magasabb összeggel indított társaságban? Köszönöm.

Ne vegye rossz néven – amit a cég forsriftos névadásáról tudni kell Cikk

Frissen létrehozott vállalkozások kapcsán kiemelten fontos szerepe van annak, hogy milyen nevet adunk vállalkozásunknak, miről fognak bennünket, illetőleg termékeinket, szolgáltatásainkat beazonosítani. Összefoglaljuk a cégnév választásának alapvető jogi szabályozását.

Kezdő vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő!A magam ura szeretnék lenni. Konkrétan fordítással, ékszerek értékesítésével, saját készítésű karkötők értékesítésével, illetve az Odesk-en keresztül távmunka végzéssel szeretnék foglalkozni. A kérdésem az lenne, hogy fenti tevékenységekhez melyik vállalkozási forma lenne a legmegfelelőbb. Én az egyéni vállalkozásra gondoltam, de felmerült a lehetőség, hogy Bt. kültagjaként folytassam fenti tevékenységeket.A másik kérdésem az lenne, hogy milyen kötelezettségekkel járna a vállalkozás beindítása. Kérem, hogy írja le röviden, hogy milyen járulék és adókötelezettségem lenne, illetve, hogy könyvelő nélkül is tudnék kezdetben boldogulni?Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgéphasználat

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Szja-bevallás – Családi gazdálkodás tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Gyros mozgó árusítása idény jelleggel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close