166 találat a(z) beltag cimkére

Kata beltagok Kérdés

Tagi jogviszony átalakítása és járulékfizetés bt.-ben Kérdés

Kata osztalék Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás problémái Kérdés

Társas vállalkozó Kérdés

Katás bt.-ből jövedelem felvétele Kérdés

500 000 forint NEAK-támogatás a háziorvosoknak Kérdés

Bt.-beltag járuléka Kérdés

Kata bt.-beltag nem kedvezményezett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Villanyszereléssel foglalkozó bt. katás beltagja milyen kedvezményben részesülhet, ha a járvány miatt egyáltalán nincsenek megrendelések és két kis gyerekre kell otthon vigyáznia? Az általa végzett tevékenység nem szerepel a mentesített körben. Köszönöm.

Minimál taoalap katáról taora történő áttéréskor Kérdés

Tisztelt Szipszer Úr! Iparűzési adóra vonatkozó kérdésemre köszönöm szépen a válaszát! A másik kérdésemre kérem, szíveskedjen válaszolni! Íme újból a kiindulási alap. Egy 2018-ban alapított bt. beltagja 2019. 06. 28-án eladta üzletrészét egy kft.-nek, így az adóhatóság ezzel a nappal megszüntette a bt. kataalanyiságát. A bt. 2019. 07. 22-én kérte a kivára történő áttérését. Kérdés: a fenti paraméterek alapján kell-e a bt.-nek minimál taoalapot megállapítania, ha egyébként a 06. 29. – 07. 31. közötti időszakban veszteséges volt? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szekeres Zsolt

Kata keret betegállomány esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Katás bt. beltagja 3 hónap betegállományban volt, mert műtötték. A bt. működött ezen időszak alatt is, hisz van munkaviszonyban bejelentett alkalmazottja, aki után megfizetik a tb-kötelezettséget. Most a katabevallásnál szembesültem azzal, hogy miután a beltag 3 hónapig nem fizette az 50 e forintot saját maga után, sőt táppénzt is kapott, a bevételi keretét 3 millióval csökkentették. Kérdésem, hogy miért lehet ez jogszerű, hisz az alkalmazott dolgozott és utána a járulék- és adókötelezettség is teljesítve lett. Szíves válaszukat köszönöm! Tisztelettel: Béradmin Kft.

Beltag ingatlanszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Beltag vásárolna beltagtól ingatlanrészt bt.-n belül. Szeretném tudni a vonatkozó törvényt, hogy ha az összesen tulajdonában lévő ingatlan nem haladja meg a 75 százalékot, akkor a vásárlása illetékmentes-e? A 75 százalékot meghaladó rész úgy tudom illetékfizetési kötelezettséggel jár. Amennyiben a bt. ingatlanát külső személynek értékesíti, akkor ezen rész után kell-e illetéket kell fizetnie? Köszönöm válaszát!

Többes vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Üdvözlöm! Van egy katás egyéni vállalkozó, aki főfoglalkozásként végez munkát havi 50 000 forintos adó megfizetése mellett. Nemrégen alakított egy betéti társaságot, ahol a beltag nyugdíjas, a nevezett egyéni vállalkozó kültag. Megbízási jogviszonyban, nem 0 forintért látja el az ügyvezetői teendőket, és majd a képződött nyereséget osztalékként kívánja kivenni. Kérdésem, hogy melyik vállalkozásban tekinthető főfoglalkozásúnak? Jól gondoltuk-e hogy a katás vállalkozás is főfoglalkozásnak minősül, vagy a bt. kültagjaként kell megfizesse legalább a minimálbér szerinti tagi járulékot a rá vonatkozó jogszabály szerint. A kültagsága alapján esetleg a járulék összegére való tekintettel lehet-e munkaviszonyos, vagy a munkaviszonyban lehet-e részmunkaidős? Még egy fontos dolog, hogy a kültag 90 százalékban tulajdonos, és az építőipari munkát is ő tudja elvégezni, mert neki van hozzá szakképesítése. Várom válaszukat!

Betéti társasági kültagja lehet katás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., ahol a beltag már katás, de a kültag is szeretné személyesen részt venni a munkában. Őt bejelenthetjük mint katás tagot?

Bt. katás beltaggal, katás kültaggal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni. Esetünkben kisadózó a betéti társaság. A beltag is kisadózó és a kültag is. A 12 milliós bevételi korlát a társaságra vonatkozik? Emellett viszont meg kell fizetni az 50 000 forint adót mindkét fél esetében, ha például főállásúak? Tehát ugyanazok a feltételek, mint egy egyéni vállalkozónál, csak itt két személy után adózunk? Előre is köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close