42 találat a(z) belépőjegy cimkére

Tropicarium, mint kultúra adómentesen? Kérdés

Belépőjegy-eladás Kérdés

Londoni konferencia belépőjegyeinek számlázása Kérdés

Rendezvény bevételének elszámolása Kérdés

Szakmai kiállítás belépőjegyének elszámolása Kérdés

Sportrendezvény boxbérlés és belépőjegy elszámolhatósága Kérdés

Jótékonysági koncertre szóló jegy áfatartalma Kérdés

Adómentes juttatások szja-törvény 1. számú melléklet Kérdés

Üzleti ajándék számlázása Kérdés

Reprezentációs költség Kérdés

Kulturális rendezvény, adómentes juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk munkavállalóknak, munkavállaló hozzátartozóinak és ügyfeleinek is 10 000 Ft/fő értékben belépőjegyet adott 2019. december hónapban. A juttatásban részesülők nyilatkoztak, hogy tárgyévben a 149 000 forintot nem haladja meg ezen jogcímen kapott juttatásuk. (szja-törvény 1. sz. melléklet 8.28 b) pont alapján). Társaságunk nyilvántartást vezet az adómentes juttatásokról. Kérdésem, hogy a társasági adó szempontjából a vállalkozás érdekében felmerülő költségnek, ráfordításnak minősül-e az adott juttatás függetlenül attól, hogy kinek adtuk? Köszönettel!

Belépőjegyen feltüntetett áfa tartalma Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adott egy egyesület, amely alanyi adómentes. Ez az egyesület táncos előadásokat fog tartani, mely előadásokra sorszámozott jegyeket szeretne értékesíteni. A kérdésem az, hogy a jegyre 27% áfát vagy AM (áfa 0%-ot) kell feltüntetnie az egyesületnek? Válaszát előre is köszönöm!

Kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegyként [Szja tv. 1. számú melléklet 8.28. pont b) alpont] lehet-e adómentesen könnyűzenei fesztiválra (például a Sziget fesztivál) napijegyet adni munkavállalónak?

Munkavállaló sportolásának munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató szeretné támogatni a munkavállalói sportolási lehetőségét. Ennek keretében a munkáltató szerződést kötne egy szolgáltatóval (például fitneszterem) a munkavállalói javára sportolási lehetőség kedvezményes igénybevételére. Eszerint a munkáltató bármely dolgozója által a szolgáltatónál megváltott bérlet, illetve egyszeri díj árából sportolási alkalmanként 500 forint kedvezményt adna a szolgáltató. A munkavállalóknak adott kedvezmény összegéről személyenkénti bontásban havonta utólag egy összesített számlát bocsátana ki a szolgáltató. Hogyan adózik ebben az esetben az így biztosított juttatás? Személyenként és havonta le kell vonnunk az adott dolgozó által érvényesített kedvezmény mint adóköteles juttatás szja-előlegét és egyéni járulékait az adott munkavállaló munkabéréből, továbbá szochót is kell fizetnünk a havi juttatási összeg után a szolgáltató számlája alapján? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel B.Gy.

Külföldi belépőjegy elszámolása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Partnerünk fő tevékenysége koncertszervezés. A vezetőség egy külföldi fellépő előadásán vett részt, hogy szakmai ötleteket gyűjtsön a saját tevékenységéhez. Ha partnercégünk rendelkezik a belépőjegyek számlájáról, akkor ez a kiadás elszámolható-e adómentesen a cég költségei között? Kell-e valamilyen nyilvántartást vezetni az elszámolhatósághoz? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kártérítés bizonylatolása és adóvonzata

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Mikrogazdálkodó kiva hatálya alatt

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs