407 találat a(z) bejelentési kötelezettség cimkére

Raktár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedelemmel foglalkozó kft. székhelyén kívüli településen bérel egy ingatlant, kizárólag raktározás céljából. Köteles-e ezt a cégbírósághoz bejelenteni, vagy ezt elegendő a NAV felé megtenni a T201T adatlapon? Válaszát előre is köszönöm!

Számlázás Amerikába II. Kérdés

Tisztelt László! Köszönöm szépen válaszát a korábban azonos címmel feltett kérdésemre. http://adozona.hu/kerdesek/2016_6_15_szamlazas_Amerikaba_adott_feltete_vpt Szeretném még megkérdezni, hogy ha már történt a cégnél egy ilyen eset, és felszámításra került az áfa (aminek egy részét már be is fizettük), van-e bármilyen teendőnk (például korrekció, bejelentés)? Vagy csak a vásárló járt pórul vele?

Ekáer augusztus 1-jétől Kérdés

2016. 08. 01-től a 3,5 tonna össztömeget (fuvarral együtt) meghaladó gépjárművel történő fuvarozás a nem kockázatos termékekre ekáerköteles lesz. De a nem kockázatos termékekre vonatkozó mentességet figyelembe lehet venni? Például, hogy 5 millió forintig mentes, nem kell bejelenteni?

Készpénz bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van bejelentési kötelezettsége egy kft.-nek, ha a kft. a tulajdonosoknak, mint magánszemélyeknek évente egyszer (szerződés szerint) 2 millió forintnál nagyobb összegű bérleti díjat fizet ki a telek használatáért készpénzben? Köszönöm.

Ajándék banki utalással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felvetődött egy idősebb embernél, hogy a megtakarított pénzét – életében még – odaadná gyermekeinek. Kérdés az, hogy megteheti-e ezt banki átutalással úgy, hogy adó, illeték vagy egyéb jogcímen ne keletkezzen sem neki, sem gyermekeinek fizetési kötelezettsége? Ha valamit fizetni kell, annak a mértéke? Kérem, segítsen, milyen módszer lehetséges? Köszönöm. Tisztelettel: Tóth Jánosné

Nyári gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha tanuló nyári gyakorlaton dolgozik, be kell jelenteni a T1041-en, kell-e neki bért számfejteni, minimálbér jár neki? Válaszát előre is köszönöm.

Ajándékba kapott ingatlan további kérdés (nem jött válasz) Kérdés

Kérdésem volt még, hogy kell-e bejelentést tenni, ha igen, hová, és milyen nyomtatványon?

PayPal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. villanyszerelési üzlete Paypal fizetést is szeretne bevezetni, tervezik a webáruház létrehozását is. Kérdésem: milyen bejelentési kötelezettség terheli a céget? Az itt megjelent kérdések között olvastam az elszámolásról, de a bejelentést nem találtam. Be kell-e egyáltalán a NAV felé jelenteni, vagy mi a teendő? Válaszát megköszönve, tsztelettel: Nagyné Farkas Ida

Számlázó program és kézi számlatömb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég pénztárgép használatára kötelezett. Van is pénztárgépe, de kézi, illetve gépi számlát állít ki, mert a vevő azt kéri. A számlázó program használatát bejelentettük a NAV-hoz. Kérdésem: a készpénzes gépi számláról is kell jelentést készíteni vagy csak a kézzel írottról? (Egyik számlázási módnál sem ütik be a pénztárgépbe az összeget.) Köszönöm megtisztelő válaszát.

Ügyvezető tagsági jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esethez kérném állásfoglalását. Egy kft. üzemeltet egy drogériát, a cégben két ügyvezető van, férj és feleség, mind a ketten nyugdíjasok. Tagsági jogviszonyban vannak bejelentve (mind a ketten személyesen közreműködnek), a férj heti 15 órában, a feleség pedig napi 8 órában. Nincs alkalmazott, a bolt napi 8 órában van nyitva, ekkor mindig a feleség tartózkodik ott. Ez esetben jó-e ez így, hogy a feleség be van jelentve napi 8 órában, de már nem szeretnék, mert nyugdíjas. Ebből adódhat-e bármilyen probléma? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Tóth Mária

Telekértékesítés bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. (áfa körbe tartozik) telket vásárolt meg adásvételi szerződéssel (magánszemélytől). Most el szeretné adni. Be kell-e jelenti cégbíróságon az ingatlan-, telekértékesítést a tevékenységi körébe? Áfásan kell-e a számlát kiállítani? Az áfakörválasztást be kell-e jelenteni erre a tevékenységre tekintettel?

Internetes kereskedelem Kérdés

Egyéni vállalkozó internetes kereskedelemmel szeretné bővíteni tevékenységi körét, ami eddig központi fűtés és csőhálózat szerelése volt. Szükséges-e kereskedelmi végzettség, illetve valamilyen engedély, bejelentési kötelezettség a vállalkozói engedély bővítésén kivül? Olyan termékeket szeretne árulni, amilyeneket használni szokott anyagként a szerelési tevékenysége során. Válaszukat előre is köszönöm: Szakál Józsefné

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó 2016. 04. 01-től katás lesz. Április hónapban megszűnt a munkája, és szüneteltetni szeretné a vállalkozást. Mint katás vállalkozó megteheti ezt? Hol kell bejelenteni: webes ügysegéden keresztül, vagy a NAV-nak, illetve mindkét helyre? Április hónapra be lehet-e jelenteni a szüneteltetést, vagy csak májustól? Megteheti-e azt, hogy ha lesz munkája, újból visszamegy katás egyéni vállalkozónak? Egy évben ezt hányszor teheti meg? Milyen be-, illetve kijelentési határidők vannak? Köszönettel: Fidler Gáborné

Felmondás Kérdés

Közös megegyezéssel történő felmondás esetén milyen bejelentési kötelezettsége van a munkaadónak (NAV, OEP, KSH stb.)?

Kapcsolt vállalkozás-e? Kérdés

Egy magánszemély többségi (90 százalékos) tulajdonos egy kft.-ben (A). Kb. 6 évi gazdálkodás után új kft.-t (B) alapít 40 százalékos tulajdonrésszel és egy harmadiknak (C).is tulajdonosa lesz 30 százalékban. Gazdasági tevékenységüket (építőipari tervezés és kivitelezés) külön-külön végzik a vállalkozások. (A Kft. szerzi be az anyagot B Kft.-nek is, így a kedvezményt megkapja. A vásárolt anyagot továbbszámlázza B Kft-nek. A Kft. alvállakozóként tervezési munkát végez C Kft.-nek (benzinkút tervekhez áramellátás), melyet kiszámláz. A magánszemély tulajdonos A és B Kft.-nek az ügyvezetője is, C Kft.-ben csak tulajdonos. Kapcsolt vállalkozások az említett kft.-k, és ezt jelenteni kell-e a NAV felé? (Ha kell, milyen nyomtatványon?) Segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close