574 találat a(z) bejelentés cimkére

NAV számlázó bejelentése Kérdés

Tisztelt szakértő! Cégünk eddig nyomtatvány útján előállított számlát állított ki. Most szeretnénk áttérni a NAV számlázóprogramjára. Az a kérdés merült fel, hogy ezt is be kell-e jelenteni a SZAMLAZO nyomtatványon? Vagy ezt egyből regisztrálja a NAV? Nem találtuk kitételt evvel kapcsolatban. Válaszát köszönöm.

Feketén foglalkoztatók – itt nézheti meg a listát! Cikk

Közzétette a be nem jelentett alkalmaztatókat foglalkoztatók legfrissebb – májusi adatokat tartalmazó – listáját a NAV.

Harmadik ország állampolgárságával rendelkező ügyvezető biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérnénk az állásfoglalását. Van egy márciusban alakult magyar kft., amelynek az ügyvezetője egy harmadik ország állampolgára. Az ügyvezetőnek még nincs munkavállalási engedélye és nincs másik biztosítási jogviszonya Magyarországon. Ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik pillanatnyilag, melyen szerepel a szálláshelye címe. Az ügyvezetőséget munkaviszony keretében fogja ellátni. Mikortól lehet bejelenteni a munkajogviszonyát (van-e erre megkötés a munkavállalási engedély hiányából vagy bármi másból adódóan)? Szükséges-e a munkavállalási engedély az ügyvezető bejelentéséhez? Ha igen, akkor addig milyen jogviszonyban jelenthető be, vagy kell-e bejelenteni? Kell-e Magyarországon tb-t fizetnie, és milyen esetekben mentesülhet? Válaszát előre is köszönjük.

Katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne hogy katás egyéni vállalkozót be kell-e jelenteni T1041-esen a NAV felé?

Be kell jelenteni a kisebb halastavakat is Cikk

A vonatkozó jogszabály módosulása miatt, mostantól kapacitástól függetlenül regisztrálniuk kell az állattartóknak minden halastóval rendelkező haltartó tenyészetet, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A jogszabályváltozásból adódó bejelentési kötelezettség egyszerűen, néhány lépésben teljesíthető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül.

1041 bejelentés Kérdés

1953-ban született magyar-román állampolgárságú személyt munkaviszonyban kívánjuk alkalmazni. Nyugdíjat Romániából kap (elmondása szerint). Be kell-e jelentenem a T1041 nyomtatványon, biztosítottnak számít-e Magyarországon?

Nem EU-s cégvezető adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdéskörre kérném szakértőik válaszát. USA-ban élő, amerikai állampolgár létrehozott egy egyszemélyes kft.-t (a cégbírósági bejegyzés megtörtént), melynek ő a bejegyzett ügyvezetője. Magyarországi kézbesítési megbízottat megadott, de ő maga csak néha fog Magyarországon dolgozni, a kft.-ből jövedelmet egyelőre nem kíván felvenni. Kérdéseim: milyen jogviszonykóddal kell, illetve lehet őt bejelenteni (T1041)? Van-e valamilyen adófizetési kötelezettsége? Kell-e rendelkeznie magyar adóazonosítóval és taj számmal? Köszönettel: Szajó János

Tartózkodási hely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbiakban kérném a segítségét. Van egy dolgozónk, aki nem a lakóhelyéről jár dolgozni, mert egy másik településen él a párjával. Azonban abba a házba nem tud bejelentkezni, mert a párjának a felesége külföldön él, és közös tulajdonú az ingatlan. A kérdésem az lenne, hogy kifizethetem-e költségtérítés címén a munkába járását, ha lakcímkártyáján nem szerepel a jelenlegi tartózkodási helye. Köszönöm szépen válaszát.

Veszélyeztetett terhesség gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esettel kapcsolatosan szeretnék választ kapni: Egyik munkavállalónk jelenleg gyeden van (fizetés nélküli szabadságot vett ki a gyermek két éves koráig, a gyed időtartamára). A gyed alatt "9" kóddal ellátott orvosi igazolást hozott a munkáltatónak. Az alábbi kérdésem lenne: ilyen esetben a kismama gyedre és táppénzre is jogosult? Tehát foglalkoztatói kérelmet kell beadni az egészségbiztosító felé táppénz igényre? A fizetés nélküli szabadság ilyen esetben megszakad, vagy meg kell szakítani? Továbbá a fizetés nélküli szabadság megszakítását jelenteni kell az egészségbiztosító felé, aki a gyedet folyósítja? Szíves válaszukat várva, Köszönettel.

Együttműködési megállapodás, ösztöndíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fizetett felnőttképzés esetében, amikor 720 óra összefüggő szakmai gyakorlatot ír elő a program, köteles-e a gyakorlati képzést biztosító oktató a tanulónak ösztöndíjat fizetni, amennyiben együttműködési megállapodásuk van? Ha igen, milyen címszóval, hogyan számolható el, és milyen bejelentési kötelezettsége van? Köszönettel

Nyes alatti munkavállalás Kérdés

Ügyfelem nyes igénybevételére jogosult személyt szeretne turisztikai idénymunkára alkalmazni. Ebben az esetben van-e felső határa a hónapon/éven belüli munkavállalás napjainak? Lehet-e folyamatosan foglalkoztatni, vagy minimumnapokat lehet csak igénybe venni? Bármennyi lehet a napidíj, akkor is csak a napi 500 HUF-ot kell megfizetni utána (alsó határt találtam, de felsőt nem)? Melyik nyomtatványon kell bejelenteni a munkavállalót? Kijelenteni is kell? Köszönöm.

Kezelő személyzet nélküli automata bejelentése Kérdés

Kezelő személyzet nélkül elektronikusan s mechanikusan működő (áram nélkül, kézi tekeréssel) érmenyomó gépeknél a mechanikus gépeket is be kell jelenteni 2019.06.30-ig?

Nyugdijas munkaviszonyban Kérdés

T.Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy az 1908-as nyomtatványon kell-e jelenteni és ha kell, hogyan a nyugdijas munkavállalót, ha csak 15 százalék szja-t fizet. Köszönöm

Svájci kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar cég felkérést kap egy svájci cégtől, hogy Svájcban végezzenek el egy szolgáltatást. Az lenne a kérdésem, hogy ezekre a napokra a kiküldött munkavállalóknak meg kell-e adni a svájci minimálbért? A munkavállalókkal kapcsolatban kell-e valamilyen hivatalhoz bejelentést tenni? Illetve a magyar cégnek be kell-e valahova jelentkezni? Kell-e Svájcban adószámot kérni és ezzel számlázni? Függenek-e ezek attól, hogy ez a munka hány napot vesz igénybe? És hogy változik mindez, ha svájci magánszemély a megrendelő? Tisztelettel: Jancsó Katalin

Adótraffipax: ezeket az adózókat ellenőrzik fokozottan a revizorok Cikk

Kertészetek, zöldség-, gyümölcskereskedők, épületgépészeti, számítástechnikai boltok fokozott ellenőrzését tervezi ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják a revizorok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékelőleg előző év

Szipszer Tamás

adószakértő

Könyvelői felelősség

Szipszer Tamás

adószakértő

Kft. tevékenységének szünteltetése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close