532 találat a(z) bejelentés cimkére

Őstermelő értékesít őstermelőnek Kérdés

Számviteli bizonylat 2020.07.01-től Kérdés

Egyéni vállalkozók, figyelem! Júliustól a NAV-nál kell intézni a vállalkozói ügyeket Cikk

Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) kell intézni – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

A kft. nevének és ügyvezetője személyének változása, bejelentés Kérdés

Tiszteletdíj számfejtése, adózása Kérdés

Őstermelői nyilvántartás: közeledik az adatváltozások bejelentési határideje Cikk

Milyen adatváltozásokat kell bejelenteniük a mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal rendelkezőknek június 15-éig? Ismertetjük.

Késve jelentett bértámogatási kérelem Cikk

Teljes hónapra vagy napokra, tört hónapra is kapható bértámogatás? Számít-e a csökkentett munkaidő bejelentésének időpontja? Az Adózóna olvasójának kérdésére dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Részesedés bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy kft. 50%-os részesedés szerzése anno nem került bejelentésre a NAV felé a T201T nyomtatványon. Közben a tőke mértéke emelkedett, viszont tulajdonosi hígítás is történt, ezért a tulajdoni részesedés arány 17%-ra csökkent. Ez a részesedésmérték újként bejelenthető annak ellenére hogy a tulajdoni arányok változása miatt a részesedés százalékos mértéke csökken, viszont a befektetett összeg ezzel szemben nőtt? Válaszát köszönöm.

Részesedés bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy kft. 50%-os részesedés szerzése anno nem került bejelentésre a NAV felé a T201T nyomtatványon. Közben a tőke mértéke emelkedett, viszont tulajdonosi hígítás is történt ezért a tulajdoni részesedés arány 17%-ra csökkent. Ez a részesedésmérték bejelenthető, vagy mivel nem történt meg korábban a részesedés bejelentése, nem tehető meg? Válaszát köszönöm!

Munkaidő-csökkentés NAV bejelentés Kérdés

A csökkentett munkaidős pályázat igénybevétele előtt a dolgozókat a NAV-nál át kell-e jelenteni a 20T1014-es űrlapon részmunkaidős dogozóvá, vagy főfoglalkozású heti 40 órás munkaviszony marad, csak a nettó távolléti díját kapja a dolgozó különböző forrásból?

Fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó bt. munkavállalói fizetés nélküli szabadságra kerültek 2020.04.10. napjától. A munkáltató magára vállalta ez időtől az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Milyen bejelentéseket kell tenni a NAV felé? Elegendő a 1041-es, és majd a 08-as? Köszönettel

Az egyesület megújítása, tagok kizárása, új szabályzat Kérdés

Van egy működő egyesület, melynek meg szeretnénk változtatni a nevét, székhelyét, tagjait és a tevékenységét is részben. Mi ennek a folyamata és milyen nyomtatványokat kell beadni és hová?

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése: újból változtatott a szabályokon a kormány Cikk

Új szabályokat állapított meg a kormány az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról és szüneteltetéséről a veszélyhelyzettel összefüggésben. A 131/ 2020. kormányrendelet a 79. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

Katafizetés alóli mentesülés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tudna abban segíteni, hogy kell-e bármiféle adatszolgáltatást teljesíteni a NAV felé, ha a kata alól mentesül az új jogszabály alapján a kisadózó? A NAV honlapján a kérdések és válaszok között sajnos nem találtam ilyet, és egyenlőre máshol sem. Feltételezem, hogy a T101E lenne a megfelelő nyomtatvány, de a tételes adófizetési kötelezettség alóli mentesülés bejelentésénél nem találok olyan opciót, ami megfelelő lenne a most kapott kedvezményre. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kriszta

Patreon adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Patreonon keresztül (amerikai cég) kapok magyar magánszemélyektől támogatást. A támogatás után a 27 százalék áfát a Patreon befizeti. A kérdés, hogy katás egyéni vállalkozóként nekem számláznom kell-e feléjük, és be kell-e a NAV felé jelenteni, vagy pedig nem szükséges, mivel ez a fajta támogatási forma nem adóköteles ebben az esetben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close