7 találat a(z) bejövő számla cimkére

Számlaadat-szolgáltatás Kérdés

Online számla bejövő számlák Kérdés

Áfabevallás M lap Kérdés

65M lap Kérdés

Elkésett, fordított áfás bejövő számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fordított áfás ingatlanvásárlás számlája a bevallást követően érkezett be, a vételárat korábban kiegyenlítették. A vásárló fél áfa levonására jogosító tevékenységéhez fogja felhasználni az ingatlant..A fizetendő áfa összegét a teljesítési időpontra vonatkozóan természetesen be kell állítani egy önellenőrzés keretében, de a levonható áfát a soron következő bevallási időszakban lehet levonni, vagy a teljesítési időpontnak megfelelő bevallásban? A vételárat kifizették.

Bejövő számlák online adatszolgálttása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfabevallás keretében nyújtott beérkező számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatást hogyan kell értelmezni, abban az esetben, ha a beérkező számla áfatartalma meghaladja ugyan a 100 ezer forintot, de áfát nem vonunk le (például személygépkocsi-beszerzésnél), illetve ha a csak részben vonunk le áfát: például 50 százalékot (személygépkocsi karbantartási számla), amelynél a levont áfarész már nem éri el ugyan a 100 ezer forintot, de a számla teljes áfatartalma igen. Tehát hogyan kell eldönteni a beérkező számlák lejelentési kötelezettségét? Köszönöm válaszát.

Adatszolgáltatás, áfa Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérdésem a bejövő számlák adatszolgáltatására vonatkozik. Ugyanúgy kell adatot szolgáltatni az áfabevallás keretén belül a bejövő számlák áfájára vonatkozóan, mint eddig? Ott is érvényes 100 ezer forintos határ (eddig 1 millió volt)? Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék két gazdasági társaság között

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletnyitási kedvezmények

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close