86 találat a(z) behajtási költségátalány cimkére

Behajtási költségátalány ingatlan bérbeadáskor Kérdés

Számla a behajtási költségátalányról Kérdés

Számla postai úton Kérdés

Késedelmi kamat és behajtási költségátalány érvényesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Késedelmi kamat és behajtási költségátalány egyszerre érvényesít hető-e?

Behajtási költségátalány egyéni vállalkozónál Kérdés

Egyéni vállalkozó (2018-ban lett egyéni vállalkozó, kereskedelmi tevékenységét bérelt ingatlanban végzi) késedelmesen fizette be a közüzemi (távhő) számláját, ami miatt a szolgáltató kiszámlázta neki a 40 eurós behajtási költségátalányt. Köteles-e az egyéni vállalkozó megfizetni azt, jogos-e a szolgáltató eljárása? Válaszát köszönettel várom: Rozika könyvelő

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó cég vagyunk. Az általunk kiállított számlákon az alábbi szöveget kívánjuk feltüntetni. "A fizetési határidő be nem tartása esetén a 2016. évi IX. törvény értelmében a 40 euró behajtási költségátalányra igényt tartunk!" Ez így megfelelő? Megtehetem, hogy csak azoknak a számláin tüntetem ezt fel, akik a korábbi tapasztalataink alapján késve fizetnek? Levél, e-mail formájában felszólíthatom az adóst? Mi a teendő, ha ennek ellenére sem fizeti ki a 40 eurót vagy az annak megfelelő forintösszeget? Várom válaszát!

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2013. július 1. napját megelőzően kötött szerződések esetén jogszerűen felszámítható-e a behajtási költségátalány a 2016. évi IX. törvény (Bhká. tv.) előírása szerint. Köszönöm: Mikro

Befizetett behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó a Tigáz számlákat később fizette be. Volt, ahol 1 napot késett. Számlánként kapott 40 Euro büntetést. Összesen 99 600 Ft-ot fizetett be. Költségnek el lehet-e könyvelni? Később értesültünk róla, hogy jogosulatlan volt a Tigáz részéről a követelés. Aki nem fizette be, tőle nem is fogják követelni. Aki befizette, van-e rá mód, hogy a befizetett összeget visszakapja?

Behajtási költségátalányt szedett – megbüntették Cikk

Százmillió forintra bírságolta a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-t a késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) – közölte a szervezet pénteken.

Sok volt a panasz, megszólalt a fogyasztóvédelem Cikk

A behajtási költségátalány természetes személlyel, azaz lakossági fogyasztóval szemben nem érvényesíthető – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden miután egyre több panasz érkezik hozzájuk arra, hogy közszolgáltató cégek költségátalányt számítanak fel fizetési késedelembe esett fogyasztóknak.

Bepanaszolták és vizsgálják a behajtási költségátalány miatt a Tigázt Cikk

Hatósági eljárást indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Tigázzal szemben a társaság késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt; a hivatalhoz csaknem 1500 panasz érkezett, hogy előzetes értesítés nélkül behajtási költségátalányt alkalmaz a szolgáltató.

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az látszik a – költségátalány témára adott – válaszokból, hogy minden válaszadó okosan tudja...jogos a követelése a például a TIGÁZ-nak, de nem kellene ezt ember módjára közölni a ügyfelekkel, tájékoztatni őket hogy ez lesz, ha nem fizettek, nem pedig utólag bejelentkezni, hogy 2015. július, augusztus, október és decemberben Ön nem fizetett ki x ezer forintot határidőre, ezért fizessen be 4x 40 Eur-t A kérdésem: miért nem ad számlát a TIGÁZ a költségátalányról? Csak egy pár soros levelet küld – számlaszámmal, de számlát nem ad. Neki miért lehet számla nélkül pénzt elfogadni? Köszönettel Kiss János

Behajtási költségátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó ügyfeleim a TIGÁZ-tól levelet kaptak, hogy a 40 eurónak megfelelő behajtási költségátalányt fizessék meg késedelmes számla kiegyenlítés miatt. Kérdésem az lenne, hogy jogos-e a TIGÁZ követelése, mivel minden esetben a szolgáltatást igénybe vevő 3-8 napot késett a számla kiegyenlítésével? Nem történt felszólítás, csak pár napot csuúzott a fizetés, legfeljebb késedelmi kamat felszámítása lenne jogos. Ugy gondolom naívan: -))) a nevében is benne van, behajtási költségátalány, esetleg a felszólító levél költségeinek fedezetére kérhetik, de az sem volt. Köszönöm válaszát.

Behajtási költségátalány Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok, és a Tigáz 2016. 05. 22-én felszámított 12 ezer forintot behajtási költségátalány címén, mert 2015. 06. 16-án késedelmesen fizettem ki a gázdíjat. Kérdésem az, hogy rám, mint fogyasztóra kiterjed-e a törvény hatálya? Szolnoki Béla 2016. 03. 29-ei cikke alapján tettem fel a kérdésem.

Evaalap – behajtási költségátalány elengedése Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! A következő kérdés merült fel a kettős könyvvitelű evás vállalkozómnál. A 2016-os törvényi változás következtében a nem követelt behajtási költségátalány kivezethető, és a rendkívüli bevételek között kell szerepeltetni. A kérdésem, hogy ezen rendkívüli bevétel – amely teljes egészében az elengedett behajtási költségátalányból származik – az eva alapját képezi-e? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs