21 találat a(z) barter cimkére

Magánszálláshely – reklámszolgáltatás barter Kérdés

Háromoldalú barter elszámolása Kérdés

Barterügylet számlázása, plusz áfa kérdése Kérdés

Hirdetés barterben Kérdés

Bartermegállapodás celebbel – így adózik Cikk

Milyen szja-, áfa-, szocho- és tao-teherre számíthat a cég, ha szerződést köt egy celebbel termékei népszerűsítésére? – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Barter ügylet celebbel – médiamegjelenés vs. ajándékkártya Kérdés

Visszamenőleges repiszámlák Kérdés

Barter ügylet Kérdés

Kriptovaluták a magyar számvitelben és a társasági adózásban Cikk

A kriptovaluta digitális eszköz, mely a gazdasági életben jelen van, sokan használják, bányásszák, kereskednek vele, ennek ellenére a kriptovaluta-elszámolásra jelenleg még nincs semmilyen kötelező érvényű előírás hazánkban és az EU-ban sem. A vállalkozások azonban, amennyiben kriptovaluta kerül a birtokukba, nem hagyhatják figyelmen kívül ezeket a számviteli beszámolóikban.

Egy társaság új személygépkocsit vásárolt beszámítással Kérdés

Egy társaság új személygépkocsit vásárolt, melynek értékébe beszámították a cég tulajdonában levő gépjárművet 2 500 000 forint értékben. Az ügyletről adás-vételi szerződés készült és kérésükre a cég – áfát nem tartalmazó – számlát állított ki. Kérdésem, hogy a gépjármű-értékesítő cég eljárása áfa szempontjából helyes-e, "barter", áfakörbe nem tartozó tevékenység. Tisztelettel Takács julia

Indiából vásárolnának kft.-től gépet Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e rá lehetőség, hogy nem pénzben, hanem áruban fizessék ki a kft.-nek a gép értékét.? Van-e ennek áfavonzata? Kell-e kétnyelvü szerződés a barter ügyletre?

Szakmai együttműködés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi ügyben kérem szíves segítségüket. Ügyfelem (egy szakmai rendezvényszervező kft.) szakmai együttműködési megállapodást kötne egy egyetemmel és más partnerszervezetekkel. Ennek keretében az ügyfelem által szervezett szakmai rendezvényen az egyetem szakmai képzésének hallgatói jegyár-kedvezményt kapnak, amivel a rendezvényen részt tudnak venni, a kedvezményes jegy megvásárlásával. A szakmai rendezvényen az egyetem/partnerszervezet logója mint szakmai partner kihelyezésre kerül. Továbbá a partnerszervezet ötletekkel, aktuális piaci információkkal, egyéb tapasztalatokkal segítséget nyújthat a társaság által szervezett rendezvényekhez (témajavaslat az egyes rendezvényekhez, helyszínjavaslat, érdeklődők felkutatása stb.). A társaság előadásokat, prezentációkat tarthat a partnerszervezetnél (egyetemnél) az adott piacot és ehhez kapcsolódó rendezvényeket érintő témában. Lehet-e a fenti "együttműködésnek" adózási vonzata? Minősíthető-e reklámnak ez a fajta szakmai együttműködés reklámadó szempontból, esetleg barter ügyletnek, tekintve a kedvezményes jegyeket, előadásokat, amelyek ingyenesen történnek, a hallgatók viszont a szakmai fejlődés/képzés során az ötleteiket/javaslataikat átadják ügyfelemnek? Von-e maga után bármiféle adózási kötelezettséget?

Ingatlan bérbeadása ingyenesen, barter Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. bérel egy ingatlant kozmetikusi szolgáltatások folytatására, értékesítést is végez. Az ügyvezető gyedre megy, szeretné az ingatlant továbbadni egy egyéni vállalkozónak ingyenesen, cserébe a vállalkozó a termékeit értékesítené ingyenesen, viszont két pénztárgép működne, a kft.-be a termékértékesítés kerülne, az egyéni vállalkozásba a szolgáltatás összege. Kérdésem, hogyan kivitelezhető ez? Én úgy gondolom, az ingyenes bérbeadáshoz is be kell jelentkezni áfásan, mert a rezsiköltséget csak így tudja a kft. visszaigényelni, valamint számlát is kell róla kiállítani mint ingyenes bérbeadás. Azt viszont nem igazán tudom, hogyan tudja az egyéni vállalkozó ezt ellenszámlázni mint termékek értékesítése vagy egyéb jogcímen? Válaszát előre is köszönöm.

Áfatörvény 61. paragrafusának értelmezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozónál okoz gondot a fenti paragrafus értelmezése. Egy számlakövetelésünk 6 millió forint. Ebből 3 millió forint követelésünket engedményeznénk egy másik cégnek, a maradék összeget 45 napon belül valószínűleg nem kapjuk meg. Kérdésként merült fel, hogy az engedményezés miatt a teljes 6 millió forintra meg kell-e állapítani az áfát, vagy arányosítással élhetünk, és csak a 3 millióra kell megfizetni azt, a maradékra meg a 46. napon? Egy másik ügyletünk esetében részben barterrel történne a kiegyenlítés, részben készpénzzel, de egy számláról van szó. Ebben az esetben lehetséges az arányosítás, vagy a készpénzes részre élhetünk a halasztással? Esetleg a barter miatt e számla tekintetében már nem illet meg minket a halasztás?

Barter csereügylet dátumai Kérdés

Egy kft. barter számlát állít ki minden hónap utolsó napjával. A teljesítés dátuma, a számla kelte és a fizetési határidő is a hónap utolsó napja. A barter számlánál kötelező, hogy minden dátumának azonosnak kell lennie? A június havi teljesítésnél a számla kelte nem lehet más dátum? A június havi teljesítésről a számla teljesítés dátuma június 30. A kiállítás dátuma július 2-a lesz, mert a június 30. és a július 1. hétvégére esik. Amennyiben a számla minden dátuma július 2-a lenne, a teljesítés dátuma az áfa szempontjából nem lenne megfelelő. Kérem a segítségét, hogyan kell helyesen eljárni ebben az esetben? Köszönöm a segítségét:Vasóczki Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink