64 találat a(z) baleset cimkére

Több fővárosi kórházban is leálltak az operációk a hőség miatt, az Uzsoki műtőjében 41, a Szent Jánoséban 38 fokot mértek Cikk

Egyetlen műtőt sem tudnak használni a fővárosi Uzsoki utcai kórházban a hőség miatt – tudta meg a nepszava.hu.

Kik, mikor kötelesek megtéríteni az egészségbiztosítási ellátásokat? Cikk

Visszafizetteti a már nyújtott egészségbiztosítási ellátások díját/árát/összegét a kormányhivatal egészségbiztosítási szerve azzal, aki felelős a baleset vagy megbetegedés bekövetkezéséért, vagy másik személy betegségéért, keresőképtelenségéért, egészségkárosodásáért vagy haláláért. A visszafizetésre megtérítési eljárás keretében kerül sor. Cikkünkben ismertetjük a foglalkoztató, a természetes személy, valamint a magán egészségügyi szolgáltató megtérítési kötelezettségére vonatkozó tudnivalókat.

Változás a Csehországot érintő nemzetközi vonatoknál Cikk

Baleset történt Csehországban, mely jelenlegi információink szerint több halálos áldozatot követelt, emiatt várhatóan csütörtök estig változásokra kell számítani a Prága felől érkező, illetve arra tartó nemzetközi vonatoknál – tájékoztat honlapján a Mávinform.

Felfüggesztett fogházra ítéltek egy ügyvezetőt egy munkás halála miatt Cikk

Egy év fogházbüntetésre ítélte - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztve - jogerősen a Berettyóújfalui Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt azt a vádlottat, aki egy építkezésnél elmulasztotta a munkabiztonsági intézkedéseket, és emiatt egy ember meghalt – közölte a Debreceni Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Védett korú dolgozó munkába menet ittasan balesetet szenved Cikk

Védett korú munkavállaló ittasan kerékpárral balesetet szenvedett. A munkáltató nem mondott fel azonnal, majd kifutott a 15 napos határidőből. Mit lehet tenni? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Bt.-beltag műtéti költségének elszámolása Kérdés

Munkabaleset utáni sérelemdíj: forintosítható-e a pszichés megrázkódtatás? Cikk

Friss döntésében (BH2023.276.) a Kúria azt vizsgálta, hogy a munkabaleset következtében mely esetekben érvényesíthető sérelemdíjigény, illetve azt mely szempontok alapján kell meghatározni. Az ügy tanulságait az alábbiakban foglaltuk össze.

Amikor a céges karácsonyi buli elfajul: ki, mikor, miért felelős? Cikk

A napokban került, illetve kerül sor a céges karácsonyi, illetve évzáró vacsorákra, rendezvényekre. Ilyenkor a kötetlen beszélgetések mellé jólesik egy pohár ital, sőt, korcsolya mellé a forralt bor egyenesen kötelező. Renitensek is mindig akadnak. Hogyan kell értékelni az ittasan kiabáló, zaklató, netán másokat lehányó kolléga viselkedését vagy azt, aki verekedést kezdeményez, vagy kárt okoz az étterem berendezésében? Hol a határ a munkabaleset és a nem munkabaleset között? Több munkáltató használja ki az év végét csapatépítésre. Kalandpark, szabadulószoba, meztelen szauna. Nem egyedi, hogy ezeken szorongó, feszengő munkavállalókkal szembesülhetünk. Mikor kötelező a részvétel?

Baleset csapatépítő programon: mikor felelős a munkáltató? Cikk

A csapatépítő tréningek jellemzően a munkavégzés helyétől eltérő helyszínen, zömmel az általános munkaidőn kívül, a természetben vagy egy szállodában zajlanak, sok esetben több naposak. A tevékenységek igen sokszínűek, nem ritka a sporttevékenység, amely során akár meg is lehet sérülni. Munkajogi szempontból különösen érdekes kérdés, hogy a csapatépítőn elszenvedett baleset mikor minősül munkabalesetnek?

Baleseti járadék megállapításának feltételei: mutatjuk, mikor, kit illet meg Cikk

Üzemi baleset esetén a biztosított dolgozó baleseti egészségügyi ellátásra, táppénzre, valamint – amennyiben a baleset következményeként egészségkárosodása keletkezett – baleseti járadékra, továbbá az üzemi baleset következményeként elhunyt személy hozzátartozója baleseti hozzátartozói nyugdíjra jogosult.

Módosítások 2023. július 1-jétől az egészségbiztosítás végrehajtási szabályaiban 2. Cikk

2023. július 1-jétől módosultak az egészségbiztosítás törvényi szabályai, melyekről előző cikkeinkben adtunk tájékoztatást. Ugyanakkor 2023. június 30-án megjelent a 286/2023. kormányrendelet, amely többek között változtat a fenti törvénymódosításhoz kapcsolódó 217/1997. kormányrendeleten. A 217/1997. kormányrendelet változásai két időpontban lépnek hatályba. Az egyik – és ez tartalmazza a változások többségét – 2023. július 1-jétől, míg a módosítások másik csoportja 2024. január 1-jétől hatályosul. Két cikkben, pontokba szedve a júliusi módosításokat mutatjuk be, majd egy következő írásunkban azokat a szabályokat, melyeket 2024. január 1-jétől kell alkalmazni.

Több akkumulátorgyár hatósági engedélyeit is visszavonatná a Párbeszéd Cikk

A Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azoknak az akkumulátorgyáraknak és akkumulátor-feldolgozóknak a hatósági engedélyeit, amelyekben korábban tűzeset, baleset vagy haláleset történt – közölte az MTI.

Munkáltatói felelősség a munkabalesetben. Kúriai határozat Cikk

A Kúria friss eseti döntésében a munkáltató munkabalesetekért való felelősségét vizsgálta. Ezzel összefüggésben megerősítette, hogy a megfelelő munkaeszköz biztosítása a munkáltató feladata. Ez a kötelezettség azonban számos, egyéb kötelezettséget is takar. Az ügy (BH2023.42.) tanulságait az alábbiakban mutatjuk be.

Elektromos rollerek: egységes szabályokat javasol az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács Cikk

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) egységes szabályokat javasol az elektromos rollerekre, egyebek közt gyárilag beépített 20 kilométer/órás sebességkorlátozást és nagyobb, legalább 30,5 centiméter átmerőjű kerekeket, a rollerek használóinak pedig bukósisak kötelező viselését írná elő – írta a brüsszeli testület ma közzétett jelentésében.

Munkába járás közben baleset Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink