141 találat a(z) autó cimkére

Adós a kgfb-vel? Itt a segítség Cikk

Részletfizetési engedményt kaphat a biztosítótól az utólag fizetendő fedezetlenségi díjra júliustól az a gépjármű-tulajdonos, akinek nem volt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb), amennyiben a biztosítással nem fedezett idő meghaladja a 120 napot.

Autóvásárlás, jogosítvány, forgalmi: illeték, kedvezmény mentesség Cikk

Ha autót, pótkocsit vásárol, a vagyonszerzés, de még a vagyoni értékű jog megszerzése után, továbbá az okmányok kiváltásáért is illetéket kell fizetnie. Mikor, mennyit? Kinek jár illetékmentesség? Utánajártunk.

Sosem gondolná, hol csökken az autó és a mobil áfája Cikk

Az indiai kormány csökkenti a gépjárművekre és a mobiltelefonokra kivetett általános forgalmi adót - jelentette be az indiai pénzügyminiszter a május végén esedékes parlamenti választások miatt rövidebb időre szóló, átmeneti költségvetés beterjesztésekor.

Fontos változás a gépjármű-illetékben Cikk

Milyen esetekben illetékköteles a gépjármű-szerzés? Mi változott januártól? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bírság külföldi rendszámra: beintett az Európai Bíróság Cikk

Ellentétes a munkavállalók szabad mozgásának elvével az a magyar szabályozás, amely pénzbírsággal sújtja a külföldön regisztrált és munkáltatója által rendelkezésére bocsátott gépjárművet jogszerűen használó magyarországi lakosokat – állapította meg egy október első felében hozott és hétfőn nyilvánosságra került döntésében az Európai Bíróság.

Milliárdokat bukhatnak az autósok a kötelezőn Cikk

Tegnap óta elérhetőek a kötelező biztosítási díjak az internetes kalkulátorokon. Már az első órákban több tízezer autós ellenőrizte a díjait. A Biztosítás.hu adatai alapján mindössze az autósok egynegyede tud idén spórolni, az átlagdíjak pedig akár 3-5 ezer forinttal is emelkedhetnek. Amennyiben az autósok nem keresik meg a számukra legolcsóbb biztosítási ajánlatokat, a kötelező díja, akár 5 milliárd forinttal is emelkedhet a teljes piacot nézve.

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Talán nem a megfelelő fórumon teszem fel a kérdést, de remélem, sikerül választ kapnom: Másik uniós tagállam (Németország) állampolgárának idegen rendszámú gépjárművét vezetheti-e a magyarországi lakhellyel rendelkező fia Magyarországon, mindenféle igazoló dokumentumok nélkül? Tudomásom (és az ORFK tájékoztatása) szerint Magyarországon és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok területén magánszemély tulajdonában álló gépjárművet érvényes vezetői engedéllyel rendelkező személyek korlátozás - azaz meghatalmazás nélkül is - nélkül használhatják. A feleség is például igazolás nélkül használhatja a férje nevén lévő autót. Vezetheti-e tehát minden további nélkül a magyarországi lakhellyel rendelkező személy a németországi lakhellyel rendelkező német állampolgár édesanyja német rendszámú autóját Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm!

Csalók trükköznek a gépjárműátírásoknál Cikk

Érdemes ellenőrizniük illetékfizetési kötelezettségük tényleges teljesítését azoknak, akik gépjárművet vásárolnak. A NAV több száz ügyletről derítette ki, hogy a gépjármű átírására hamis illetékbefizetési csekk alapján került sor. NAV költségvetési csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt feljelentést tett az illetékes nyomozóhatóságoknál.

Visszaigényelhető az autójavítás áfájának 50 százaléka Cikk

Az adóhatóság állásfoglalása szerint a céges autók javíttatási költségeinek 50 százaléka visszaigényelhető, és ebből a szempontból nem kell vizsgálni a gépjármű magánhasználatát - írta a Magyar Nemzet.

Németországból bérelt személygépkocsi Kérdés

Magyar Kft németországi tulajdonostól (cég) bérel személygépkocsit, hosszú távra. A kérdésem, hogy a bérléssel kapcsolatosan milyen adófizetési kötelezettség terheli a magyarországi kft-t. (Cégautóadó, áfa kötelezettség.)A másik ehhez kapcsolódó kérdés, hogy abban az esetben, ha költségként nem számoljuk el a bérleti díjat, akkor a német partnernek lehet-e ebből bármilyen hátránya adózás szempontjából.Köszönöm szépen

Személygépkocsi üzemeltetése: áfaváltozások 2013-ban Cikk

Nemrégiben két kérdést is kaptam a személygépkocsi üzemeltetését, fenntartását érintő, idén január 1-jén hatályba lépett jogszabályi változással kapcsolatban. Jelen cikk megírására ezek adták az apropót, épp ezért a változás lényegének bemutatásán túl, kitérek az új jogszabályi rendelkezések alkalmazása kapcsán felvetődő gyakorlati kérdésekre, problémákra is.

Horvátországban telepített lakókocsi adózása Kérdés

20 éves pályakezdő fiatalként szeretnék, már előre telepített lakókocsit vásárolni Horvátországban, az Adria környékén, bérbeadás céljából. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben hova lenne kötelességem adózni, itthonra, vagy Horvátországba? Adószám vagy vállalkozói engedély kiváltása kötelező ilyen jellegű tevékenységnél? Milyen egyéb, az állam felé irányuló kiadásokkal számolhatok? Amennyiben a párommal kezdenék bele, és a cél 20 lakókocsi megvásárlása és folyamatos bérbeadása, számíthatok vissza nem illetve részben vissza térítendő támogatásra? Amennyiben igen, hol és kitől vehetem igénybe, és milyen mértékű lehet ez a támogatás? Vannak olyanok akik nem adóznak a bérbe adott lakókocsik után? Szerintem sokan nem adóznak utána, őket nem figyeli senki, hogy nem adóznak? Köszönöm előre is a megtisztelő válaszát.

Illetékkalkulátor autóeladáshoz - használati útmutató Cikk

Illetékkalkulátor autóvételhez 2015 Kalkulátor

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Többe kerül a használt autó, mint az új Cikk

Az autóvásárláshoz kapcsolódó terhek tehát az új gépkocsik esetében inkább csökkentek, míg a használtautóknál emelkedtek. A fenntartásnál ugyanakkor nincs ilyen jellegű differenciálás: a kocsi korától függetlenül többet fizetünk az idén, mint tavaly, ha autózni akarunk, s ez nem csak a csúcsra járó üzemanyagárakkal magyarázható.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás, kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Minimumjárulék és gyes

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Táppénz-jogosultság

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close