135 találat a(z) autó cimkére

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Csalók trükköznek a gépjárműátírásoknál Cikk

Érdemes ellenőrizniük illetékfizetési kötelezettségük tényleges teljesítését azoknak, akik gépjárművet vásárolnak. A NAV több száz ügyletről derítette ki, hogy a gépjármű átírására hamis illetékbefizetési csekk alapján került sor. NAV költségvetési csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt feljelentést tett az illetékes nyomozóhatóságoknál.

Visszaigényelhető az autójavítás áfájának 50 százaléka Cikk

Az adóhatóság állásfoglalása szerint a céges autók javíttatási költségeinek 50 százaléka visszaigényelhető, és ebből a szempontból nem kell vizsgálni a gépjármű magánhasználatát - írta a Magyar Nemzet.

Németországból bérelt személygépkocsi Kérdés

Személygépkocsi üzemeltetése: áfaváltozások 2013-ban Cikk

Nemrégiben két kérdést is kaptam a személygépkocsi üzemeltetését, fenntartását érintő, idén január 1-jén hatályba lépett jogszabályi változással kapcsolatban. Jelen cikk megírására ezek adták az apropót, épp ezért a változás lényegének bemutatásán túl, kitérek az új jogszabályi rendelkezések alkalmazása kapcsán felvetődő gyakorlati kérdésekre, problémákra is.

Horvátországban telepített lakókocsi adózása Kérdés

Illetékkalkulátor autóeladáshoz - használati útmutató Cikk

Illetékkalkulátor autóvételhez 2015 Kalkulátor

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Többe kerül a használt autó, mint az új Cikk

Az autóvásárláshoz kapcsolódó terhek tehát az új gépkocsik esetében inkább csökkentek, míg a használtautóknál emelkedtek. A fenntartásnál ugyanakkor nincs ilyen jellegű differenciálás: a kocsi korától függetlenül többet fizetünk az idén, mint tavaly, ha autózni akarunk, s ez nem csak a csúcsra járó üzemanyagárakkal magyarázható.

Közel 100 ezer forinttal több lehet az átirási illeték autóvásárlásnál Szakértői Kommentár

Az elmúlt hónapokban az áfa és jövedéki adó emelése, az olaj drágulása és a forint mélyrepülése miatt történelmi csúcsra ugrott a benzinár hazánkban, az autózás azonban nem csak a literenként 450 forintos üzemanyag miatt drágul 2012-ben.

Így adózunk a gépjárművek után 2012-ben Cikk

Az év utolsó hónapjára kezd kikristályosodni, milyen terhekkel kell szembenézzenek a járműveket üzemeltető cégek és magánszemélyek a következő esztendőben. A lista még nem teljes, ugyanis az útdíjakról nem született még döntés, de a jó néhány adó, vagy adó jellegű kötelezettség mértéke már végleges.

Luxus lesz autót tartani januártól Cikk

Szinte az összes autózáshoz kapcsolódó adón módosítana a kormány január 1-jétől, sőt új terheket is kivetnének az...

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Kudarcba fulladhat az Orbán-kormány legújabb adóamnesztia-akciója Cikk

Kudarcba fulladhat az Orbán-kormány legújabb, a külföldi rendszámú autók „hazahozatalára” összekapkodott adóamnesztia-akciója, ahogyan az idén eddig a százmilliárdosra becsült offshore vagyonból is csupán 6,5 milliárdnyi csordogált haza. A csali ezúttal a regisztrációs adó felének elengedése, a honosítandó autók áfáját viszont meg kell fizetni.

Vadiúj szabályok külföldi rendszámú autóknál Cikk

Szeptember 1-jétől megváltozott a közúti közlekedésről szóló törvény. A módosítást már kihirdették július 12-én, de csak szeptembertől lépett hatályba, ezzel egy kis reagálási időt hagyva a külföldi rendszámmal közlekedő autósoknak. E szerint a közúti forgalomban csak magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt jármű, ha az üzembentartója belföldi személy, vagy vezetője Magyarország területén lakóhellyel rendelkezik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Evás bt. katássá válása

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó bevétele

Szipszer Tamás

adószakértő

Ajándékutalvány üzleti partnereknek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X