3 találat a(z) autó értékesítése cimkére

Felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada Cikk

Bizonytalan ideig felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada, a szerviz, az alkatrészeladás és a garanciális tevékenység zavartalanul folytatódik, az országos márkaszerviz-hálózat is tovább működik – közölte ma a Lada Hungary Kft.

Magánszemély autót értékesít, szja, illeték Kérdés

Használtcikk-értékesítés, áfafizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! használt személygépjárművek értékesítésével foglalkozunk 15 éve, autók bérbeadásával egyáltalán nem. A tavalyi év során az egyik értékesítésre váró autónkat egy ismerősöm ki szerette volna bérelni tőlünk egy hétre, mivel az autó már fél éve nem került eladásra, ezért kiadtuk neki kb. 100 000 forintért. Pár hónap múlva az autót értékesítettük kb. 9 000 000 forintért. Az autót áfamentesen vettük, és különbözeti értékesítés szerint adtuk el áfamentesen. Az adott időszakra a NAV vizsgálatot végzett nálunk, és megállapították, hogy mivel az autót egyéb célra is használtuk, és nem csak továbbértékesítésre, ezért az eladáskor áfát kellett volna felszámítanunk, és így közel 1 700 000 forint áfabefizetési kötelezettséget írtak elő! Azon kívül, hogy az eljárás rendkívül sérelmes és sérti a tisztességes kereskedelmi tevékenységet, több kérdést is felvet! Azok az autókölcsönző cégek, akik autó-bérbeadással és -kereskedelemmel is foglalkoznak, azok mit kellene, hogy tegyenek? Hiszen, ha áfatartalom nélkül vásárolják az autójukat, akkor a valamikori értékesítés sehogy sem lehet észszerű, hiszen minden esetben az eladás után 27 százalék adót kellene befizetni, ami nyilván nem reális piaci körülmények közt! Másrészt soha nem találkoztam olyan esettel, hogy az az autó, ami már kikerült egyszer az áfakörből, az soha nem kerül vissza, de a NAV logikáját követve, akkor ki kell adni bérba akár egy napra, és akkor visszakerül az áfás körbe? Kérném a véleményét az ügyben, mivel most kellene észrevételt beadni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close