52 találat a(z) alkohol cimkére

Drágult a sertéshús, az alkohol, a cigaretta és az üzemanyag Cikk

2017. májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek drágultak, derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

Húsvét havában ezekre költünk a legtöbbet Cikk

A húsvéthoz kapcsolódó sonka- és tojásfogyasztás hagyományát az ünnepi időszak megnövekedett havi fogyasztási adatai is jelzik – derül ki a KSH jelentéséből.

Fogas kérdések az éttermi áfáról. Válaszol a NAV Cikk

Mikor 18 százalék a vendéglátásban az áfa, és mikor 27? Kell-e arányosítani a felszolgálási díjat, mi az előírás a becsomagoltatott maradékra, a cateringre, az alkoholt tartalmazó ételre? A gyakran ismételt kérdésekre a NAV válaszolt.

Nő a cigi és az alkohol jövedéki adója Ukrajnában Cikk

Január 1-jétől jelentősen emelkedik a szeszes italok és a dohányáruk jövedéki adója Ukrajnában – adta hírül szerdán az ukrán sajtó.

Óvatosan a sörözéssel munkaidőn kívül is! Kirúgás lehet a vége Cikk

December vége felé közeledve a munkáltatók „céges karácsonyt” szervezve köszönik meg dolgozóik éves munkáját. Ilyenkor – természetesen gondolva a következő munkanapra, tetteink esetleges következményeire – megengedett az alkoholfogyasztás. Ezzel szemben munkaidőben – hacsak nem vagyunk például borászok – tilos. A posztalkoholos állapot szintén veszélyeket rejt. Jelen cikk témája az ilyen eseteket feltáró munkáltatói ellenőrzési lehetőség eseti bírói döntésekkel alátámasztva.

Éttermi vendéglátás áfája 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az éttermi szolgáltatások (beleértve a helyben készített, nem alkoholos italokat), illetve az internet-előfizetések áfakulcsa jövőre 18 százalékosra csökken. Kérdésem az lenne, hogy ez azt jelenti, hogy ha a vendég egy étteremben eszik és iszik is, akkor az étel áfája 18%-os lesz, az elfogyasztott alkoholos ital és kávé áfája 27%-os, a helyben készített nem alkoholos ital áfája pedig szintén 18%-os lesz? Tehát meg kell különböztetni az étel és az ital (alkoholos, kávé) áfáját? Vagy egyben kezelendő az étel és az ital áfája? Ezt takarja az éttermi szolgáltatás összességében?

Fütyülnek a 18 pluszra Cikk

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során a próbavásárlások 37 százalékánál tapasztaltak jogszabálysértést, 1046-ból 392 esetben kiszolgáltak 18 év alattiakat alkoholtartalmú itallal, illetve dohánytermékkel.

Alkohollal tankolta fel az autóját, bírságot fizethet Cikk

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának járőrei az 56-os számú főúton, Udvar belterületén közúti ellenőrzés során egy szerb személygépkocsi gáztartályában és üzemanyag tankjában összesen 278 liter alkoholt találtak.

Csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka Cikk

Húszmillió forintra csökken az alkoholok jövedéki biztosítéka, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László erre vonatkozó törvényjavaslatát.

Áll a bál az alkoholok miatt. Üzengetnek egymásnak a fideszesek Cikk

A Fidesz szerint a jövedéki biztosíték mértékének megváltoztatására 2014-ről 2015-re a kormány tett javaslatot, de üdvözlik, ha attól a kormány eltér, és kedvezőbb helyzetet teremt az alkohol-kiskereskedőknek.

Halálos áldozatokat követelt és óriási adócsalással járt a szeszmaffia ténykedése Csehországban Cikk

Mintegy 6,7 milliárd koronával - 75 milliárd forinttal - károsította meg adó be nem fizetésével a cseh államot az úgynevezett szeszmaffia.

Jogsértéseket tapasztaltak az ellenőrök az alkohol árusításában Cikk

Az ellenőrzött vendéglátóhelyek közel harmadánál tapasztaltak jövedéki jogsértéseket a pénzügyőrök a zalai Balaton-parton - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-vel.

Ajándék termék áfája Kérdés

Tisztelt Szakértők! Lehetséges-e, hogy dohánytermék mellé alkoholt adjunk ajándékba? Ha igen, ennek mi a vonzata? 1 forintért adnánk, mert érték nélkül nem lehet. Mi van az alkohol áfájával? Kell-e külön valamit fizetnem? Előre is köszönöm a segítségüket. Harmatiné Andrea

Illegális cigarettát, dohányt és alkoholt foglalt le a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 9 ezer csomag magyar adójegy nélküli cigarettát, 23 kilogramm finomra vágott dohányt és 10,5 liter "Sunrise" nevű, magyar zárjegy nélküli italt foglaltak le két monori ingatlanon Pest megyében - tájékoztatta az MTI-t szerdán Hajgató Péter a NAV sajtóreferense.

Toplistás alkoholfogyasztók Cikk

Bor, sör, pálinka - van, ahol minden jöhet, másutt válogatósak. Felmérés azokról az országokról, ahol a legtöbb alkoholt fogyasztják, ami után - elvileg - a legtöbb jövedéki adót is fizetik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mérlegképes továbbképzés költségének elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs