53 találat a(z) alkohol cimkére

Túlsúly miatt bukott le az alkoholos termékeket szállító autó Cikk

Csaknem 900 liter alkohollal és 1700 kilogramm túlsúllyal próbálkozott átutazni Magyarországon egy román sofőr, de nem engedték tovább a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, miután ellenőrizték az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán, olvasható a NAV oldalán.

Mire ügyeljünk munkahelyi karácsony, csapatépítés esetén? Cikk

A karácsonyi vacsorák, rendezvények időszakát éljük. Ilyenkor az alkoholfogyasztás megengedett, a kollégák kötetlenebb stílusú beszélgetést folytatnak egymással, a munkáltató pulykapénzt, bónuszt osztogat, igazi jókedvvel búcsúztatható az óév. Biztosan így van ez minden esetben? És mi a helyzet egy ittasan kiabáló, zaklató, netán másokat lehányó munkatárssal vagy azzal, aki verekedést kezdeményez, és eltöri a kollégája kezét, esetleg kárt okoz az étterem berendezésében? Az itt elszenvedett baleset munkabalesetnek minősül?

Leesett a zárjegy, bírságolt az adóellenőr Cikk

Vendéglátóegység pár hónapja jövedéki ellenőrzést kapott. Ezt megelőzően egy kóstoltatással egybekötött rendezvény során az egyik rövidital zárjegye leesett a fóliázott üveg nyakáról a felbontást követően. A NAV jövedéki ellenőrzés során ezt a rövidital palackot minimális ital tartalommal lefoglalta és elsőfokon, majd másodfokú határozat alapján 30 ezer forint bírságot szabott ki – írta olvasónk, majd így folytatta: A vállalkozás kivás, tehát nem is a bírság mértéke a probléma, hanem a bírság okán kikerülne a számára kedvezőbb kiva alól. Lenne lehetőség méltányosságot kérni, ha fotó, a kóstolón részvevők és az italnagyker is alátámasztja a zárjegy korábbi meglétét és a szeszes ital eredetét? Ha nincs méltányosság, ez esetben a kiva alóli kitiltás ez évre vonatkozik vagy bizonyos időszakra? A kérdésekre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Segít a NAV: ennyi készpénzt, alkoholt, cigarettát vihetünk magunkkal nyaraláskor Cikk

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ezekre a kérdésekre ad választ honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

30 százalékkal nő a chipsadó, egyes alkoholok jövedéki adója pedig 60 százalékkal Cikk

Mindegy, hogy sós vagy édes, keserű a változás, miszerint a népegészségügyi termékadót júliustól a mostaninál többféle termék után és a jelenleginél jóval nagyobb mértékben kell fizetni. Kormányrendelettel emelkednek egyes jövedéki adók is.

Országos rendőrségi akció ittasak és bódultak kiszűrésére Cikk

A rendőrség Magyarország egész területén 2022. április 14. és 20. között közúti ellenőrzést végez – olvasható a police.hu portálon.

Jó fogásuk volt a pénzügyőröknek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az elmúlt napokban több mint 2,5 millió forint értékben foglaltak le adózatlan terméket, cigarettát és alkoholt az M1-es autópályán.

Másfél milliárdot csaltak szeszes italokon Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Kiskőrösről irányított, szeszes itallal kereskedő bűnszervezetet számolt fel. A banda több százezer liter áfacsalt alkoholt hozott forgalomba, összesen több mint másfél milliárdos kárt okozva a költségvetésnek.

5025 liter alkoholt semmisítettek meg a NAV munkatársai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 5025 liter alkoholt semmisítettek meg a közelmúltban; a korábban lefoglalt ismeretlen eredetű italokból a folyamat végén biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

Almalének álcázták a tömény alkoholt Cikk

Igazolatlan eredetű alkoholt találtak egy teherautó rakterében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A külföldi utazásokhoz kapcsolódó adó- és vámszabályokra figyelmeztet a NAV Cikk

Érdemes a külföldi nyaralás előtt tájékozódni az adó- és vámszabályokról, a szükséges engedélyekről, hogy az utazók megóvják magukat a felesleges adminisztrációtól vagy a pluszköltségektől – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Külföldi utas számára adható áfa-visszatérítés Kérdés

Kamionban rejtett szeszre bukkantak a pénzügyőrök Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai igazolatlan alkoholterméket találtak egy kamion rakterében, Ártándnál.

Szeszcsempészeket füleltek le Cikk

Egy héten belül három szeszcsempészt füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Nyugat-Magyarországon.

Lecsaptak az ellenőrök a zugpálinkafőzőkre Cikk

Júliusban két helyszínen, mintegy 400 liter ismeretlen eredetű pálinkát és alkoholterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei pénzügyőrei. Mindkét ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üzemanyag-elszámolás egyesületnél

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Adomány, támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs