6 találat a(z) ajándékozási szerződés cimkére

Ajándékozás Kérdés

Ajándékba kapott ingatlan eladása Kérdés

Ingatlanértékesítés ajándékozási szerződés felbontása után Kérdés

Kft. üzletrészének ajándékozása vagy átruházása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férjem 50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik egy kft.-ben. Ezt a tulajdonrészt szeretné nekem átadni (ajándékozni, vagy átruházni, pénzforgalom nélkül). Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Az első az, hogy amennyiben ezt az üzletrészt nekem ajándékozza, akkor fog-e engem terhelni bármilyen adó-, járulék- vagy illetékfizetési kötelezettség? A másik kérdésem az, hogy milyen dokumentációs vagy hivatali kötelezettség társul egy ilyen tranzakcióhoz? Gondolom, társasági szerződést mindenképpen kell módosítani, illetve feltételezem, hogy kell erről írni egy ajándékozási szerződést is, de van ennek más adminisztrációs kötelezettsége is? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel. R.E.

Ajándékozott ingatlan eladása utáni szja Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2011-ben egyenesági ajándékozási szerződéssel került nevemre az ingatlan, illetékmentesen. Az ajándékozási szerződésben az ingatlan árát 18 millió forint értékben határoztuk meg. Az a kérdésem, hogy pontosan mekkora szja-t kell fizetnem, ha idén (2014-ben) eladom az ingatlant 14 millió forintért? (Még ugyanebben az évben vennék egy másik ingatlant nagyobb értékben, ha ez befolyásolná a számítást).

Ajándékozási szerződés kései benyújtása Kérdés

2012 októberében ajándékozási szerződést kötöttem gyermekeim részére (ingatlan és üzletrész), de nem nyújtottuk be sem a földhivatalba, sem a cégbírósághoz. Most az új Ptk. életbelépése előtt szeretnénk ezt megtenni. Milyen következményekkel (bírság, pótlék stb..) kell számolni? Be lehet-e még ezt nyújtani több mint 1 év elteltével? Köszönettel kérem válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kivétele kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzemanyagkártya-juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close