10 találat a(z) ajándék adózása cimkére

Ajándék adózása IV. Kérdés

Ajándék adózása III. Kérdés

Ajándék adózása Kérdés

Munkavállalóknak juttatott ajándék Kérdés

Gazdasági társaságnak, egyéni vállalkozónak (esetenként katás) adott ajándék adózása Kérdés

Kedves Adózóna! Egy kft. egyéni és társas vállalkozóknak (esetenként katás) karácsonyi ajándékként 10 000 Ft utalványt adott. Az általuk végzett szolgáltatásról számlát adnak a kft. részére, melyet eladott (közvetített) szolgáltatás értékeként könyvelünk. Kérdésünk a következő: az így adott utalványra vonatkozik-e az a kitétel, hogy: "Azonban nagyon fontos jól kidolgozni az adott promóció részleteit, mivel előfordulhat, hogy az adóhatóság a kapott „ajándékot” ingyenes termékátadásnak minősíti, amely fájdalmas lehet a juttató cég szempontjából. Ez esetben ugyanis az ajándékozó céget társaságiadó-fizetési kötelezettség terheli, amennyiben nem rendelkezik a juttatásban részesülő nyilatkozatával, hogy az ajándék értékét bevételként elszámolta, a bevétel nélkül az adózás előtti eredménye nem lesz negatív, és az e bevételre jutó társasági adót megfizeti (melyet a társasági adóbevallás elkésztése után szintén igazol)." A cikk megtalálható: https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/12629-hogyan-adozik-a-ceges-ajandek

Év dolgozója ajándéka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: ha a cég rendezvény keretein belül az év dolgozójának tárgyi ajándékot ad, akkor milyen munkáltatói valamint munkavállalói terhekkel kell számolnia? Az ajándék értéke a minimálbér 25 százalékát jelentősen meghaladja. Kell-e átadás-átvételi elismervényt készíteni? Segítségüket megköszönve.

A kisorsolt ajándék adózása Cikk

Hogyan adóznak az étterem vendégei között kisorsolt ajándékok mind áfa, mind szja, eho szempontjából? – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Közeledik a karácsony – így adható csekély értékű ajándék Cikk

Év vége közeledtével egyre gyakrabban fordul elő, hogy egyes cégek ajándékot adnak magánszemélyeknek: dolgozóiknak vagy másnak. A csekély értékű ajándék juttatásáról a juttatónak nyilvántartást kell vezetnie, melyből ki kell derülnie, hogy kinek a részére, milyen összegben, hány alkalommal történt a juttatás.

Ajándék termék áfája Kérdés

Tisztelt Szakértők! Lehetséges-e, hogy dohánytermék mellé alkoholt adjunk ajándékba? Ha igen, ennek mi a vonzata? 1 forintért adnánk, mert érték nélkül nem lehet. Mi van az alkohol áfájával? Kell-e külön valamit fizetnem? Előre is köszönöm a segítségüket. Harmatiné Andrea

Ajándék a nyugdíj előtt - hogyan adózik? Cikk

2010-től megszűnt a 15.000 forintig érvényes adómentes lehetőség a nyugdíjbavonuláskor adott ajándékkal kapcsolatban. 2012-ben az ajándék értéke után a cég 51.17 százalék szja-t és eho-t fizet? Netalán összevonandó jövedelemnek minősül? Mely jogszabályi hely alapján és hogyan adózik? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szja-szakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink