20 találat a(z) adatlopás cimkére

Hekkerek és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódhatnak a bankvezetők Cikk

Az informatikai rendszerek sebezhetősége és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódnak leginkább a pénzintézetek kockázatkezelői – derül ki az EY és az Institute of International Finance legfrissebb, 30 ország 88 bankjának részvételével készült nemzetközi felmérésből.

Egymillió dollárt követelnek az ellopott adatokért Cikk

Egymillió dollárt követel negyvennyolc órán belül egy Iránhoz köthető hackercsoport a kibertámadásban elrabolt izraeli adatokért – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

A Magyar Posta nevében csalók próbálnak adatokat lopni Cikk

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes e-mailt és SMS-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához – hívta fel a figyelmet szerdán a társaság.

Amerikai bankkártya-adatokkal többmilliós kárt okozott a csaló Cikk

Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Kiberbűnözőkkel küzdenek a pénzügyi vállalatok, a távmunka is veszélyeket rejt Cikk

Hosszú ideje a kiberbűnözők népszerű célpontjai a pénzügyi szolgáltató vállalatok, az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek jó oka van, hiszen a pénz mellett rengeteg bizalmas ügyféladatot is kezelnek, amelyeket a bűnözők különféle átverésekhez tudnak felhasználni, vagy eladják azokat az internet fekete piacain: a Verizon adatsértési jelentéséből kiderül, hogy a pénzügyi ágazatot csak az elmúlt évben több mint 1500 incidens érte, köztük 448 megerősített adatlopással.

Ezek jelentik a pénzügyi szektor legnagyobb kockázatát Cikk

Az informatikai rendszerhibák, az adatfeltörések és a szervezet gyenge ellenállóképessége jelentik a legsúlyosabb kockázatokat a vállalatok működésére – derül ki a Baker McKenzie és a Risk.net 100 pénzügyi szakember bevonásával készült nemzetközi kutatásából.

Trükkös csalók próbálják meglopni a Tigáz ügyfeleit Cikk

Az utóbbi időben újra a Tigáz Zrt. nevével visszaélve próbálják csalók meglopni a társaság ügyfeleit – hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A bűnözők a Tigáz Zrt. megbízottjainak adva ki magukat, gázmérőóra-csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

Figyelem, adathalászat! Közműszolgáltatók nevében próbálnak csalni Cikk

Egyre gyakrabban kapnak a fogyasztók adathalász e-maileket, amelyek egyes közmű- és energiaszolgáltató cégek nevében érkeznek – hívja fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a hozzá érkező jelzések alapján.

Adatlopók fenyegetik a citromaileseket Cikk

Ismeretlenek adathalász leveleket küldtek a napokban látszólag a Citromail nevében a [email protected] e-mail-címről több felhasználónak is – figyelmeztet a szolgáltató, s az adatlopás elkerülése érdekében az említett feladótól érkező levelek törlésére szólít fel.

Internetes bűnözés: egyre több pénzbe kerül a védekezés Cikk

Az internetes támadások megfékezésének és kezelésének költsége a pénzügyi szolgáltatóknál a legmagasabb, és várhatóan tovább növekszik – derül ki az Accenture és a Ponemon Institute nemzetközi jelentéséből.

Az adóhivataltól lopták el több millió ember személyes adatait Bulgáriában Cikk

Több millió ember személyes adatait lopták el hackerek a bolgár adóhivataltól, a hatóságok orosz szálat gyanítanak a háttérben. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök kedden rendkívüli ülést hívott össze a támadás nemzetbiztonsági kockázatának kiértékelésére.

Csalás miatt figyelmeztet az MNB Cikk

A ciprusi pénzügyi felügyelet (Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)) tudomására jutott, hogy csalók a nevével visszaélve pénzért kártérítést ígérnek – figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Adatlopás: nem elég az erős jelszó az e-mailek védelméhez Cikk

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja – hívta fel a figyelmet a keddi nemzetközi biztonságos internet nap (Safer Internet Day - SID) alkalmából az ESET IT-biztonsági vállalat.

Angela Merkeltől is lopott el adatokat egy 20 éves amatőr informatikus Cikk

Őrizetbe vették a csaknem ezer közszereplőt – főleg politikusokat, valamint újságírókat, művészeket – érintő nagyszabású németországi adatlopás feltételezett elkövetőjét – közölte a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA). A gyanúsított 20 éves, német állampolgár, a szüleivel él Hessen tartományban, tanulói jogviszonyban áll, büntetlen előéletű, a nyomozás első megállapításai szerint önállóan, közreműködők nélkül tevékenykedett.

Szöul: észak-koreaiak személyi adatait lopták el számítógépes kalózok Cikk

Csaknem ezer, Dél-Koreába menekült észak-koreai személyes adatait szerezték meg számítógépes kalózok – közölte a dél-koreai újraegyesítési minisztérium pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs