39 találat a(z) adathalász cimkére

A ChatGPT alkalmazásnak kiberbiztonsági kockázatai is vannak Cikk

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, a médiában megjelenő hírek zömmel az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki, miközben elrejtik a veszélyes oldalát a fogyasztók elől – hívja fel a figyelmet egy tanulmány.

Adathalászokra figyelmeztet a Díjnet! Cikk

Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek – tájékoztatta e-mailben ügyfeleit a társaság.

Gyanakodjon, ha ilyesmit észlel internetes bankolásnál és online vásárlásnál! Cikk

Karácsony közeledtével megnövekszik az adathalász kísérletek és csalások száma – figyelmeztet a Magyar Bankholding. Internetes bankolás és online vásárlás esetében is ajánlott fokozottan óvatosnak lenni, ezért a bankcsoport néhány tanáccsal segít a biztonság érdekében.

Elszaporodtak az adathalászok, vigyázzon banki azonosítóira! Cikk

Az adathalászat veszélyére figyelmeztet új tájékoztató kampányában a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Magyar Bankszövetség. Tudatos internethasználatot javasolnak és azt, hogy a banki adataikat ne adják meg senkinek az emberek.

Adathalászok küldenek e-mailt az MVM Next nevében Cikk

„Az utóbbi időszakban sajnos több esetben fordul elő, hogy adathalászat céljából megtévesztő e-mailt küldtek ügyfeleink részére az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. online ügyfélszolgálata nevében” – közölte egyik panaszos ügyfelének adott válaszában a társaság. Hozzátéve: a levél tárgya új, befizetendő számla elkészültére utal, az e-mailben pedig a nem valóságos számlaérték mellett hamis, nem az MVM Next-hez tartozó linket is megadnak bankkártyás fizetéshez.

Számlázórendszer ideiglenes váltása Kérdés

Adathalász támadási kísérletek indultak az egyesült MKB Bank ügyfelei ellen Cikk

A jogelőd Budapest Bank MKB Bankba történő 2022. március 31-ei beolvadását követően megnőtt az egyesült bank ügyfelei ellen indított adathalász kísérletek száma, a csalók az egyesülésre hivatkozva próbálnak banki adatokat kicsalni az ügyfelekből – közölte a Magyar Bankholding.

Legyen körültekintő! Egyre több, az ukrajnai háborúra hivatkozó, csaló e-mail érkezik Cikk

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerdai közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban egyre több az ukrajnai helyzetre hivatkozó, rosszindulatú programot tartalmazó e-mail, ezért kérik, hogy senki ne kattintson az ezekkel érkező linkekre.

Ismét támadnak a banki adathalászok Cikk

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a banki ügyfeleket célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni – közölte a Magyar Bankholding csütörtökön az MTI-vel.

Dupla erővel támadnak a banki adathalászok Cikk

Idén januártól a tavalyi átlagos havi fogyasztói bejelentések duplája érkezik be az MNB-hez az adathalászatról és ügyfelek megtévesztésén alapuló visszaélésekről. A csalók az ügyfelek adatait, pénzét legalább hét hitelintézet nevében próbálják megszerezni, már a kisebb bankok ügyfelei is célpontba kerültek. A visszaéléseket az ügyfelek és a bankok közösen tudják megelőzni. Ebben kiemelt szerepe van a fejlett és valós idejű banki visszaélésszűrésnek, az erős ügyfélhitelesítés helyes alkalmazásának, a fogyasztói tudatosság erősítésének és a jegybank szigorú IT-felügyelésének is – írja az MNB közleménye.

Legyen körültekintő! Ne dőljön be a Posta nevében küldött adathalász üzeneteknek! Cikk

Ismét adathalász leveleket és SMS-eket küldenek a Magyar Posta nevében. Vigyázat: bankkártyája adatai és a bankszámláján lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros e-mail hivatkozására kattint vagy adatokat ad meg! – figyelmeztet a Magyar Posta a honlapján

Adathalászokra figyelmeztet a NAV: csalók az adó-visszatérítéssel kapcsolatban próbálnak bizalmas adatokhoz jutni Cikk

Sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adó-visszatérítés céljából, olvasható a NAV honlapján.

Adathalászat: a Magyar Posta nevével élnek vissza kiberbűnözők Cikk

A Magyar Posta nevével visszaélő adathalász üzenetek miatt adott ki figyelmeztetést ma a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI).

A Magyar Posta nevében csalók próbálnak adatokat lopni Cikk

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes e-mailt és SMS-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához – hívta fel a figyelmet szerdán a társaság.

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP Bank Cikk

Egy szinte érthetetlen sms-t küldenek a csalók az OTP Bank nevében. Az üzenetben egy link is található, ami egy internetbankhoz hasonló felületre visz – figyelmeztet honlapján az OTP Bank.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vízóracsere

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs